Nye regler fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) for skihopp bedømmer telemarkslandinger strengere, noe som har ført til større poengtrekk ved dårlige landinger. Dette har skapt reaksjoner, deriblant fra TV-ekspert Werner Schuster som er kritisk til endringene.
Han mener det er inkonsekvens blant dommerne. Norges sportssjef Jan-Erik Aalbu bekrefter at dårlige landinger nå gir større utslag og at utøvere som ikke lander med telemark straffes hardere.
Han og det norske landslaget ønsker å se hvordan reglene fungerer over tid.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Tidligere verdensmester Anders Jacobsen mener de norske hopperne ble tatt for regelbrudd, men antyder at de fleste lag utfordrer grensene i hoppsporten. Han kritiserer det kompliserte regelverket og mener FIS bør ta ansvar for å skape større forutsigbarhet og like kontroller. Jacobsens uttalelser kommer etter helgens hoppskandale, der Norge ble avslørt for bevisst regelbrudd. Florian Liegl fra Østerrike bekrefter at også de prøver å tøye grensene, mens Johan Remen Evensen mener FIS selv har skyld i situasjonen. Slovenia har tidligere reagert på manglende forutsigbarhet i kontrollene.
1 måned siden
Stefan Kraft, en markant skikkelse innen hoppsporten, uttrykker sterk uenighet med den norske skipresidenten angående regelverket. Mens den norske skipresidenten tar til orde for en forenkling av reglene i kjølvannet av juksanklager, argumenterer Kraft for det motsatte. Han mener at reglene heller bør håndheves strengere for å unngå misforståelser og juks. Kraft håper at den nåværende situasjonen vil føre til økt kontroll i fremtiden. FIS har innført en midlertidig regelendring som begrenser antall drakter per hopper, men Kraft påpeker at dette ikke er en optimal løsning da ulike bakker krever ulike typer drakter.
1 måned siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) gransker alle norske hoppmedaljer fra ski-VM etter at flere hoppere ble diskvalifisert for manipulering av dressene. Hopplegenden Bjørn Wirkola kaller saken en fillesak og uttrykker bekymring for at strenge utstyrskontroller ødelegger idrettsgleden. Hopplandslaget har innrømmet å ha jukset med dressene til Marius Lindvik og Johann André Forfang for å gi dem en fordel. Wirkola, som fulgte VM på TV, er skuffet over utviklingen, men mener likevel Norge bør være stolte over arrangementet i Trondheim.
1 måned siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har vedtatt nye regler for utstyrs- og dresskontroll i hopp og kombinert etter diskvalifikasjonene av Marius Lindvik og Johann André Forfang i ski-VM. De nye reglene skal gjøre utstyrskontrollen mer effektiv og vil gjelde for resten av verdenscupsesongen, med start i Raw Air-turneringen i Holmenkollen. FIS vil oppbevare utøvernes dresser mellom treninger og konkurranser for å sikre at reglene overholdes.
2 måneder siden
Norges Skiforbund er i en økonomisk vanskelig situasjon og har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslagene. Dette har ført til sterke reaksjoner fra utøvere, som føler seg dårlig behandlet av ledelsen. Kritikken har også blitt forsterket av Petter Northug, som mener at forbundets administrasjon er for stor og ineffektiv. Skiforbundet har satt ned et nytt utvalg som skal se på hvordan organisasjonen kan forbedres, men det er usikkerhet rundt hvor mye endring dette vil føre til. Det understrekes at det haster med å finne gode løsninger for fremtiden.
1 måned siden
Etter en rekke diskvalifikasjoner i skihopping grunnet utstyrsjuks, krever tidligere verdenscupvinner Severin Freund et nytt og strengere straffesystem. Han mener dagens system tillater en risikokultur. Flere støtter Freund, deriblant Manuel Fettner, som påpeker at straffene for utstyrsjuks burde stå mer i stil med dopingstraffer. FIS' rennsjef, Sandro Pertile, har åpnet for å diskutere nye forslag og regelendringer, og det er planlagt møter for å se på saken.
1 måned siden
Etter hoppskandalen i VM preges Raw Air av mistenkeliggjøring av utøvere. Anna Odine Strøm og Ingvild Synnøve Midtskogen opplever avstand og mistro fra konkurrenter. Nye drakregler er innført for å hindre juks, der utøvere kun kan bruke én tidligere godkjent dress. Maren Lundby avviser juks, men bekrefter at hun har tøyd reglene. Samtidig avviser FIS-sjefen anklager om manipulasjon, men er åpen for å evaluere regelverket.
1 måned siden
Under VM ble tre norske utøvere diskvalifisert etter protester fra Østerrike, Slovenia og Polen angående ulovligheter med hoppdressene. Marius Lindvik mistet blant annet sitt VM-sølv. Artikkelen beskriver hendelsen som et hardt slag for Norge, og hevder at utstyr er ekstremt viktig i hoppsporten, der de fleste nasjoner forsøker å tøye regelverket. Det antydes at Østerrikes protest var et forsøk på å svekke Norge, etter at Norge hadde tatt igjen Østerrikes forsprang på utstyrssiden. Artikkelen kritiserer også FIS for å gå for drastisk til verks under kontrollene, og mener Norge burde ha protestert tilbake.
1 måned siden
Tidligere hoppsjef Mika Kojonkoski foreslår standarddresser for å bekjempe juks i hoppsporten. Forslaget møter motstand fra Anders Fannemel og Roar Ljøkelsøy, som mener det vil være urettferdig. Etter en VM-skandale har flere hoppere innrømmet juks og kritisert FIS for dårlig håndhevelse av reglene. FIS' utstyrskomité skal møtes for å diskutere mulige tiltak og forbedringer for sporten.
1 måned siden
Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) innfører nye dressregler med umiddelbar virkning etter at norske hoppere ble diskvalifisert i VM. De nye reglene trer i kraft allerede i Raw Air-turneringen i Holmenkollen. Hopperne får kun bruke én dress resten av sesongen, og den må ha vært brukt i verdenscupen tidligere og være utstyrt med en mikrochip fra FIS. Dressene skal kontrolleres på nytt før renn, og FIS vil stå for oppbevaring av dem. Utøverne kan ha en reservedress i tilfelle ødeleggelse. Endringene kommer etter at Marius Lindvik og Johann Forfang ble diskvalifisert i VM for manipulerte hoppdresser, noe trenerteamet har innrømmet.