Viaplays avgjørelse om å vise Tour de Ski bak betalingsmur har skapt reaksjoner blant norske langrennsløpere. Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes uttrykker sterk misnøye og mener det skader sporten. Samtidig melder Viaplay om rekordhøye seertall på sine digitale plattformer og V Sport 1.
Sportssjef Kristian Oma forklarer at endringen er gjort for å samle sportsrettighetene på Viaplay. Harald Østberg Amundsen er enig i at det burde vært på en åpen kanal, men er opptatt av å hjelpe seerne å finne frem. Han ligger på 8.
plass i sammendraget før den 3. etappen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Hoppuka vil ikke bli vist på TV3, den største kommersielle kanalen i Viaplay-gruppen, men kun på betalingstjenesten Viaplay og Vsport 1. Dette skaper reaksjoner, da mange er vant til å se Hoppuka på åpen kanal. Johann André Forfang uttrykker bekymring for at dette begrenser tilgjengeligheten for publikum og skader hoppsporten. Viaplay begrunner endringen med et ønske om å optimalisere innholdet og øke digitale seere. En kommentator mener derimot at ansvaret ligger hos idretten selv, som har solgt rettighetene. Forfang er klar for Hoppuka, men har aldri vært på pallen i et renn.
4 måneder siden
Norske hoppstjerner uttrykker sterk misnøye med at ingen norske TV-kanaler har kjøpt rettighetene til de to siste rennene i Hoppuka. Mens Viaplay sender de to første rennene, vil de siste rennene i Innsbruck og Bischofshofen ikke bli vist på norsk TV. Dette skyldes en 'Østerrike-pakke' med en høy pris som TV-kanalene anser som for dyr i forhold til potensielle seertall. Hoppstjernene og hopp-sjefen er bekymret for at norske seere går glipp av viktige renn i en tradisjonsrik TV-begivenhet. Samtidig er det stor interesse for Hoppuka i Tyskland, med forventet 100 000 tilskuere.
3 måneder siden
Norske alpinister er frustrerte over at tv-seere i Norge ikke får sett rennene i Kitzbühel og Schladming, da ingen norske aktører har kjøpt rettighetene til FIS-rennene i Østerrike. Dette skaper bekymring for sponsoreksponering og sportens popularitet. Alpinistene understreker at det er viktig å finne en løsning for fremtidige sesonger. Selv om det ikke sendes fra disse rennene, vil alpin-VM i Saalbach bli sendt på Viaplay. Fredrik Møller er ute av helgens renn etter en skade.
1 måned siden
Skøytefans reagerte med frustrasjon da store deler av Skøyte-VM kun ble vist på Viaplay, og ikke på TV3. Johann Olav Koss mener Viaplay-avtalen er bra for sporten, og Viaplay selv sier at det er et strategisk valg grunnet endringer i sportskonsumeringen. Ådne Søndrål mener gode resultater er viktig for å skape interesse rundt skøytesporten.
4 måneder siden
Johann André Forfang retter sterk kritikk mot Viaplay for deres dekning av hopprenn, og mener de mangler respekt for sporten. Han reagerer på manglende oppbygging til rennene, deling av sendinger på ulike kanaler, og en generell følelse av at hopp nedprioriteres til fordel for andre idretter. Viaplay avviser kritikken og hevder de prioriterer hoppsporten, og viser til sin tilstedeværelse med reportere og eksperter på flere renn. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu støtter Forfang og vurderer å ta en prat med Viaplay dersom situasjonen ikke bedrer seg. Han understreker viktigheten av gode TV-sendinger for å opprettholde interessen for hoppsporten.
3 måneder siden
Flere verdenscuprenn i alpint og andre skiidretter i Østerrike mangler norsk TV-dekning, noe som skaper frustrasjon blant utøvere og ledere. Utøvere som Atle Lie McGrath er bekymret for at store renn som de i Kitzbühel og Schladming ikke vil bli sendt i Norge. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan Erik Aalbu kritiserer situasjonen, men peker på at rettighetshaverne i Østerrike har satt for høye priser. VM i Saalbach vil derimot bli sendt på Viaplay. Mangelen på TV-dekning gjelder også for kombinert og kvinnehopp, og det er enighet om at situasjonen er uholdbar for sportens synlighet.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.
3 måneder siden
NM-sjef Gudbrand Skraastad er svært kritisk til at Johannes Høsflot Klæbo ikke deltar i ski-NM, og kaller det en hån mot arrangørene og norsk langrenn. Han mener de beste løperne må delta for å fremme sporten og rekruttere nye utøvere. Kommentator Ernst A. Lersveen reagerer sterkt på kritikken, og mener Klæbo må prioritere sin egen form foran NM. Klæbos medierådgiver opplyser at han ikke er restituert etter Tour de Ski. Skraastad frykter at manglende deltakelse fra de beste kan føre til at NRK ikke lenger vil sende langrenn. Flere andre eliteløpere har også meldt forfall til NM.
4 måneder siden
Den østerrikske langrennsløperen Mika Vermeulen kritiserer årets Tour de Ski for å være begrenset til kun to steder i Nord-Italia, og mener det er synd for sporten. Han mener utøverne må ta mer ansvar for å utvikle sporten, inkludert å akseptere mer reising. Regjerende Tour de Ski-vinner Harald Østberg Amundsen avviser kritikken og mener årets tour er bra med et spennende program. Han påpeker at TV-seere får se like mange renn uansett antall steder. Johannes Høsflot Klæbo er fornøyd med mindre reisebelastning i en sesong med VM.
3 måneder siden
Etter den femte etappen av Tour de Ski i Val di Fiemme, var det delte meninger blant løperne om den nye OL-løypa. Mange mente det var en ulempe å gå først inn i den siste bakken, da det var lettere å passere i høy fart på oppløpet. Astrid Øyre Slind og Erik Valnes var blant de kritiske, mens Even Northug likte løypa. Det spekuleres i om Kristine Stavås Skistad ville ha likt løypa, med sin styrke i oppløp. FIS planlegger justeringer av løypa før OL i 2026, blant annet for å redusere hastigheten i den siste utforkjøringen.