TV-serie gir innblikk i Oljefondets ledelse og kultur
Kort oppsummert
- Serien gir innblikk i Oljefondets ledelse under Nicolai Tangen.
TV-serien «Oljefondet – på innsiden» gir et innblikk i Statens pensjonsfond utland, verdens største investeringsfond, under ledelse av Nicolai Tangen. Serien følger fondets ansatte i en dokusåpe-stil uten journalister, hvor kameraet fanger hverdagen og viktige hendelser.
Vi møter blant andre Tangen, mentaltrener Anders Meland, kommunikasjonsdirektør Marthe Skaar og flere ledere i Oslo og New York. Serien viser en organisasjon preget av en vinnerkultur, høy arbeidsinnsats og fokus på bærekraft og etikk.
Selv om serien starter med mye bedriftsjargong, blir den mer interessant etter hvert. Anmelderen gir terningkast 4 og håper på en ny sesong som kan følge fondet videre i 2025.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Oppsummering av dagens nyheter
Regjeringen lanserer ny nasjonal sikkerhetsstrategi
Statsminister Jonas Gahr Støre har presentert Norges første nasjonale sikkerhetsstrategi, som understreker at Norge må være forberedt på at krig kan ramme landet i en alvorlig global situasjon. Strategien prioriterer styrking av forsvarsevne, samfunnsmotstand og økonomisk sikkerhet, og peker på trusler fra Russland og Kina. Støre har presisert at dette er en forberedelse på at krig *kan* ramme, ikke en appell om å være klare for krig, og at målet er å unngå krig.
Norges Bank holder renten uendret, kronen styrkes
Norges Bank har holdt styringsrenten uendret på 4,5 prosent, begrunnet med at prisveksten fortsatt er over målet. Sentralbanken anser det fortsatt som sannsynlig med rentekutt i 2024, men tidspunktet er usikkert. Beslutningen førte til en markant styrking av den norske kronen, påvirket av oljepris og endrede markedsforventninger til fremtidige rentekutt. Samtidig har Storbritannias sentralbank kuttet sin styringsrente for fjerde gang til 4,25 prosent.
Tilspisset konflikt mellom India og Pakistan i Kashmir
Konflikten mellom India og Pakistan i Kashmir har eskalert betydelig, med rapporter om drepte soldater og sivile på begge sider. Pakistanske styrker hevder å ha drept 40-50 indiske soldater, mens India melder om minst 13 sivile drepte i pakistanske angrep. Begge land hevder å ha gjengjeldt angrep og skutt ned droner. Situasjonen, beskrevet som den verste på over to tiår, har ført til stengte flyplasser og skoler, og økt frykt for militær eskalering mellom atommaktene.
Ukraina ratifiserer mineralavtale med USA, Trump varsler handelsavtale
Ukrainas nasjonalforsamling har ratifisert en mineralavtale som gir USA fortrinnsrett til utvinning av ukrainske naturressurser og etablerer et fond for gjenoppbygging. Samtidig har USAs president Donald Trump varslet en pressekonferanse om en stor handelsavtale med et "stort og høyt respektert" land, som flere medier melder er Storbritannia. Dette skjer samtidig som Trumps tidligere tollpolitikk rapporteres å ha ført til kraftig nedgang i vareflyten mellom USA og Kina.
Refleksjoner og minner ved 80-årsmarkeringen for krigens slutt
Markeringen av 80-årsdagen for slutten på andre verdenskrig i Europa preges av refleksjoner over krigens kostnader, arven etter 1945, og dagens sikkerhetsutfordringer. Samtidig deles personlige minner fra frigjøringsdagen, som et funn av 80 år gamle eksamenssvar fra norske skoleelever og en 94-årings minner fra London. Arbeidet med å lokalisere og begrave falne tyske soldater fra krigen pågår fortsatt, noe som understreker krigens langvarige konsekvenser.
Ingen ny pave valgt etter første avstemningsrunder
Kardinalene i Vatikanet har gjennomført de to første avstemningene i konklavet for å velge en ny pave etter Pave Frans' død, uten at en kandidat har oppnådd nødvendig flertall. Svart røyk fra pipen på Peterskirken signaliserte resultatet til tusenvis av fremmøtte. Avstemningene fortsetter inntil en ny pave er valgt, noe som vil markeres med hvit røyk.