Sørkoreansk politi tok seg inn i presidentpalasset i Seoul for å pågripe den suspenderte presidenten Yoon Suk-yeol. En domstol utstedte en arrestordre mot Yoon nyttårsaften, men han nektet å overgi seg og forskanset seg i palasset. Yoons forsvarere hevder arrestordren er ulovlig.
Politiet hadde plassert ut 2700 politifolk rundt palasset for å hindre sammenstøt. Tilhengere og motstandere av presidenten har samlet seg utenfor palasset.
Yoon forsøkte i desember å innføre unntakstilstand, men ble tvunget til å trekke seg etter motstand fra nasjonalforsamlingen. Etterforskningen mot presidenten og hans krets pågår.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Sørkoreansk politi har omringet presidentpalasset i et forsøk på å pågripe president Yoon Suk-yeol, som har forskanset seg inne i boligen. Rundt 2700 politifolk og 1200 demonstranter var til stede. Politiet forsøkte å ta seg inn på eiendommen, men ble hindret av presidentens sikkerhetsstyrke. En domstol utstedte en arrestordre mot Yoon nyttårsaften, men han har nektet å overgi seg. Hans forsvarere mener arrestordren er ulovlig. Presidenten forsøkte i desember å innføre unntakstilstand, men ble tvunget til å trekke seg. Etterforskningen mot presidenten og flere i hans krets pågår.
3 måneder siden
Sør-Koreas suspenderte president, Yoon Suk-yeol, har forskanset seg i presidentpalasset etter at en arrestordre ble utstedt. Politiet er på vei for å pågripe ham, mens tilhengere og motstandere har samlet seg utenfor palasset. Presidenten har tidligere forsøkt å innføre militær unntakstilstand, men ble tvunget til å trekke seg. En etterforskning mot presidenten og hans krets pågår, og landet er kastet ut i en politisk krise. Arrestordren utløper 6. januar.
3 måneder siden
Sør-Koreansk politi forsøkte å pågripe den suspenderte presidenten Yoon Suk-yeol i presidentpalasset, men ble hindret av en militær enhet. Yoon er under etterforskning for maktmisbruk etter å ha erklært unntakstilstand og brukt militæret mot nasjonalforsamlingen. En arrestordre mot presidenten er gyldig til 6. januar. Det er juridisk usikkerhet rundt hvorvidt presidenten kan pågripes i presidentpalasset, da sørkoreansk lov forbyr pågripelse på steder knyttet til militære hemmeligheter. Presidenten nekter straffskyld og hevder han handlet for å lede landet og advare opposisjonen mot maktmisbruk.
3 måneder siden
Sør-Koreas suspenderte president, Yoon Suk-yeol, ble pågrepet i en politiaksjon onsdag. Hundrevis av tjenestemenn fra antikorrupsjonskontoret og politiet deltok i pågripelsen ved presidentresidensen i Seoul. Yoon skal ha blitt pågrepet etter at hans sikkerhetsvakter tidligere hadde hindret politiet. Han sier han gikk med på avhør for å unngå blodsutgytelse, selv om han mener etterforskningen er ulovlig. Yoons advokater forsøkte å forhindre pågripelsen, men påtalemyndigheten avviste dette. Yoon forsøkte tidligere å innføre unntakstilstand, men ble tvunget til retrett og stilt for riksrett. Han er den første sittende presidenten i Sør-Korea som blir pågrepet.
3 måneder siden
Sørkoreansk politi gjør et nytt forsøk på å arrestere den avsatte presidenten Yoon Suk-yeol. Flere tusen tilhengere har samlet seg utenfor hans bolig for å hindre arrestasjonen, og medlemmer av regjeringspartiet har dannet en menneskelig lenke. Et tidligere forsøk på arrestasjon mislyktes på grunn av motstand. Yoon etterforskes for forsøk på å innføre unntakstilstand og sette nasjonalforsamlingen til side. Hans advokater hevder arrestordren er ugyldig.
3 måneder siden
En domstol i Sør-Korea har utstedt en arrestordre mot den suspenderte presidenten Yoon Suk-yeol etter anmodning fra etterforskere. Yoon etterforskes for å ha forsøkt å innføre militær unntakstilstand og sette nasjonalforsamlingen til side. Nasjonalforsamlingen reagerte med å oppheve unntakstilstanden og senere avsette Yoon, og stille ham for riksrett. Både Yoon og flere rundt ham er under etterforskning, og han har fått utreiseforbud mens etterforskningen pågår.
3 måneder siden
En domstol i Sør-Korea har utstedt en arrestordre mot den suspenderte presidenten Yoon Suk-yeol. Han er anklaget for opprør etter å ha innført militær unntakstilstand 3. desember, en beslutning han trakk tilbake etter fem timer. Yoon begrunnet unntakstilstanden med behovet for å beskytte landet mot pro-nordkoreanske krefter og hevdet å ville verne om den frie konstitusjonelle ordenen. Det er også påstått at han hadde en liste over politikere som skulle arresteres. Yoons handlinger førte til politisk kaos og riksrett, og han er nå suspendert fra stillingen. Både Yoon og flere rundt ham etterforskes, og han er ilagt utreiseforbud.
3 måneder siden
Sørkoreansk politi gjør et nytt forsøk på å pågripe ekspresident Yoon Suk-yeol i hans residens. Tusenvis av tilhengere, inkludert partimedlemmer, har samlet seg for å hindre pågripelsen. Et tidligere forsøk ble stoppet av sikkerhetsvakter. Sørkoreansk lov forbyr pågripelse i områder med militære hemmeligheter, som Yoons bolig, noe som gjør pågripelsen vanskelig. Yoon etterforskes for oppvigleri etter å ha erklært militær unntakstilstand i desember.
3 måneder siden
Sør-Koreas antikorrupsjonskontor har bedt politiet om å overta pågripelsen av den avsatte presidenten Yoon Suk-yeol, etter at deres egne etterforskere ikke klarte å pågripe ham. Dette skjedde etter en konfrontasjon med presidentens sikkerhetstjeneste. En arrestordre ble utstedt nyttårsaften etter at Yoon unngikk flere avhør angående innføringen av militær unntakstilstand i desember. Politiet vurderer nå forespørselen, og antikorrupsjonskontoret vil be om en forlenget arrestordre.
3 måneder siden
Sør-Koreas president Yoon Seok-Yeol er suspendert og har fått utstedt en arrestordre etter å ha erklært unntakstilstand og satt inn militæret mot nasjonalforsamlingen. Han anklages for maktmisbruk, men nekter straffskyld. En spesialenhet etterforsker saken, og flere er pågrepet, inkludert tidligere forsvarsminister. Det er imidlertid usikkert om presidenten faktisk kan pågripes, da loven forbyr pågripelse i områder knyttet til militære hemmeligheter, og presidentens sikkerhetstjeneste blokkerer tilgang. En midlertidig president er innsatt, mens debatten om lovtolkning og arrestasjon pågår.