Geir Kåre Nyland, kjent som GK, har laget dokumentaren «Fighter» etter å ha blitt lam i en stupeulykke i 2021. Dokumentaren viser hans kamp for å gå igjen, men også en personlig reise gjennom depresjon, kjærlighetsbrudd og et oppgjør med en barndom preget av vold.
Nyland reiser hjem til Haugesund for å konfrontere sin far om oppveksten, noe som fører til en sår, men viktig samtale som forbedrer forholdet deres. Han fremhever også morens betydning og hvordan dokumentaren har styrket familiebåndene.
Nyland forteller at han har bearbeidet sorg og funnet en ny forståelse for hva som er viktig i livet, og føler seg nå bedre enn før ulykken.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Tidligere MMA-utøver Geir Kåre Nyland, som ble lam etter en stupeulykke i 2021, bekrefter at han og Marte Fredriksen har gått fra hverandre. Nyland sier til TV 2 at bruddet ikke er dramatisk, og at de har valgt å gå hvert til sitt. Paret fant sammen etter ulykken.
3 måneder siden
I NRK-serien «Familien Nerdrum» deler kunstneren Odd Nerdrum åpenhjertig om sin vanskelige barndom. Han beskriver en oppvekst preget av vold fra sin stefar, med hyppige slag og spark. Nerdrum følte seg annerledes som et «uekte» barn og beskriver seg selv som en flyktning. Han fikk først vite som 50-åring hvem hans biologiske far var, noe han mener var for sent. Møtet med faren var vanskelig, og Nerdrum opplevde at faren angret på hans fødsel. Gjennom livet har Nerdrum følt seg utenfor og ikke akseptert.
3 måneder siden
I NRK-programmet «A-laget» blir Fredrik Solvang konfrontert med personlige spørsmål om sin biologiske familie. Han forteller at han ble rørt da han ble spurt om sin biologiske mor, som døde etter hans fødsel. Solvang deler også sin adopsjonshistorie og møtet med sin biologiske familie i 2021. Han forteller at han som barn kunne være slem mot andre når han selv ble dårlig behandlet, noe han angrer på i dag. Solvang understreker viktigheten av å tøyle lysten til å rakke ned på andre, og mener det er en menneskelig plikt.
1 måned siden
Øyvind Rørås (42) fra Kongsberg forteller om sin kroniske ensomhet og vansker med å knytte vennskap gjennom livet. Han beskriver en oppvekst preget av få venner og en følelse av skam rundt sin ensomhet. Etter et samlivsbrudd for tre år siden, opplevde han en dyp depresjon. Psykologspesialist Jørgen Flor forklarer at ensomhet kan føre til alvorlige helseproblemer. Rørås søkte hjelp og begynte å utfordre sin sosiale angst. Etter å ha delt sin historie i media, har han fått positiv respons, gjenopptatt kontakt med sin far, og blitt invitert med på hockeykamper, noe som har bidratt til å bryte isolasjonen. Psykologen anbefaler å finne arenaer for fellesskap gjennom aktiviteter og frivillig arbeid.
26 dager siden
Ingebrigtsen-rettssaken har utviklet seg til et komplekst familiedrama, der eldstesønnen Kristoffer Ingebrigtsens vitnemål beskriver en oppvekst preget av frykt og kontroll. Et sentralt bevis er et hemmelig lydopptak av Henrik Ingebrigtsens konfrontasjon med foreldrene, som markerte et tydelig brudd. Gjert Ingebrigtsen avviser anklagene, men erkjenner at sønnens beskrivelse er hjerteskjærende. Rettsaken dreier seg om mer enn fysisk vold; den utforsker dyp psykologisk smerte og en families sammenbrudd. Til tross for konflikten uttrykker Gjert Ingebrigtsen et ønske om forsoning, og trekker paralleller til Ibsens 'En folkefiende' for å beskrive sin isolasjon.
5 dager siden
Moren til Gjert Ingebrigtsen vitnet i retten om den dype konflikten i familien som har ført til brudd mellom Gjert og hans barn. Hun fortalte at de fleste barnebarnene brøt kontakten med henne etter konflikten, og at hun ikke fikk svar da hun forsøkte å kontakte dem. Hun beskrev familien som ødelagt og uttrykte sorg over en kronikk skrevet av Henrik, Filip og Jakob, som hun mener inneholdt usannheter om Gjert. Moren forsvarte Gjert som en omsorgsfull far og beskrev en koselig stemning i familien før konflikten oppsto. Hun avviste å ha sett eller hørt om fysisk vold eller krenkende ord i hjemmet. Etter vitnemålet ble det vist klipp fra en avpublisert NRK-serie, og flere vitner skal forklare seg senere i rettssaken.
1 måned siden
Erlend Elias Bragstad ble overrasket over å oppdage at han er sjøsame, ikke lulesame, i sin nye dokumentarserie på NRK. Serien, som allerede har hatt suksess i Sverige, følger Bragstads reise for å utforske sine samiske røtter og identitet. TV-profilen beskriver det som en hard og emosjonell prosess å grave i egen familiehistorie, men han er stolt over å fronte samisk kultur og rettigheter. Dokumentaren har fått god respons og har tatt Bragstad ut av sin komfortsone.
3 måneder siden
Kickbokser Amalie Anker, som tidligere har vunnet VM-sølv, har det siste halve året kjempet en hard kamp mot psykiske problemer. Hun har opplevd angst, depresjon og selvmordstanker etter en periode med fysisk sykdom og private hendelser. Anker har tidligere vært åpen om sine kvinnehelseproblemer, men det siste halve året har de psykiske utfordringene tatt overhånd. Hun har fått støtte fra familie, venner og psykolog, og har begynt å snakke åpent om sine problemer. Dette har hjulpet henne med å takle de mørke tankene og skamfølelsen. Anker har tidligere deltatt i realityprogrammet «Kompani Lauritzen», der hun lærte å være mer åpen om følelser. Selv om toppidrettskarrieren er over, ønsker hun å finne tilbake til gleden med idretten og være en del av kickboksmiljøet. Hennes fire år gamle tantebarn har vært en viktig motivasjon for å holde seg i live.
19 dager siden
Myndin Spildo Nerdrum, datter av Odd Nerdrum, har brutt kontakten med foreldre og brødre etter en konflikt som startet i tenårene. Hun beskriver en vanskelig barndom preget av ensomhet og en turbulent ungdomstid med rusproblemer. Broren, Øde Spildo Nerdrum, omtaler henne som en «dramatiker» og bekrefter at de har lite kontakt. Myndin forlot familiens gård og bor nå i Oslo, hvor hun har funnet en mer positiv tilnærming til livet.
3 måneder siden
Simen Agdestein, kjent fra sjakk og «Mesternes Mester», er lei av å snakke om sin egen historie, spesielt den smertefulle fotballkarrieren som ble ødelagt av skader. Han har tidligere fortalt åpenhjertig om dette i forbindelse med boken «Sjakken som var». Selv om han er lei av å gjenta historien, innrømmer han at det har hatt en terapeutisk effekt. Agdestein jobber nå som lærer ved NTG og merker økt oppmerksomhet etter sin deltakelse i «Mesternes Mester». Han pådro seg også en kneskade under innspillingen, men er nå på bedringens vei. Han understreker at deltakelsen i programmet var en positiv opplevelse.