USAs president Donald Trump har sagt ja til intervju med Jeffrey Goldberg, redaktør i The Atlantic, som tidligere i år avslørte en lekkasje fra en Signal-meldingsgruppe i Trump-administrasjonen. Gruppen diskuterte angrep mot houthiene i Jemen kort tid før gjennomføringen, og Goldberg ble ved et uhell lagt til i gruppen av Trumps sikkerhetsrådgiver Mike Waltz.
To andre journalister fra The Atlantic vil også delta i intervjuet. Trump har tidligere kritisert Goldberg for flere negative historier, men sier han nå er nysgjerrig og ønsker å teste om The Atlantic kan være sannferdige.
Trump har støttet både Waltz og forsvarsminister Pete Hegseth, som også delte informasjon om angrepet i en annen gruppe med familiemedlemmer, og omtaler saken som en heksejakt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 dager siden
Jeffrey Goldberg, redaktør i The Atlantic, avslørte en chattskandale i Det hvite hus som involverer deling av sensitive militære opplysninger via Signal-appen. President Donald Trump bekrefter at han skal møte Goldberg, til tross for at han har anklaget ham for å spre falske historier. Skandalen har ført til rettslige krav om bevaring av meldinger, og en amerikansk overvåkningsgruppe har saksøkt Trumps nærmeste medarbeidere for ulovlig sletting av kommunikasjon. Sikkerhetsekspert Per Thorsheim kritiserer bruken av Signal for å være svært usikker for deling av statshemmeligheter. Flere politikere har krevd at involverte går av, mens Trump forsvarer sine medarbeidere og stiller spørsmål ved om The Atlantic kan skrive en rettferdig historie om ham.
20 dager siden
En intern utredning viser hvordan sjefredaktøren i The Atlantic, Jeffrey Goldberg, ved en feiltakelse ble lagt til i en Signal-chatgruppe med høytstående personer i Trump-administrasjonen. Feilen oppstod da sikkerhetsrådgiver Mike Waltz lagret Goldbergs nummer under kontakten til daværende talsperson for Trump, Brian Hughes. Gruppen var ment for å koordinere USAs angrep i Jemen. Waltz har tatt ansvar for tabben, og selv om Trump uttrykte tillit til ham, hevder The Guardian at Trump vurderte å sparke Waltz. Etter at Goldberg offentliggjorde meldingene, har han mottatt kritikk, blant annet fra pressetalsperson Karoline Leavitt, som kalte ham en «anti-Trump-hater».
1 måned siden
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Mike Waltz, tar ansvaret for at angrepsplaner mot Jemen lekket ut via en feil i en gruppechat. Jeffrey Goldberg, sjefredaktør i The Atlantic, ble feilaktig inkludert i chatten og fikk detaljert informasjon om de kommende angrepene. President Trump bagatelliserer hendelsen som en «glipp» og uttrykker fortsatt tillit til Waltz. En granskning er i gang for å finne ut hvordan Goldberg ble invitert inn i den hemmelige gruppen, som besto av 18 høytstående medlemmer av Trump-administrasjonen.
1 måned siden
Donald Trump har uttalt at han mener sikkerhetsrådgiver Mike Waltz er ansvarlig for at USAs sikkerhetsleder delte planer om angrep mot Jemen i en hemmelig gruppechat på Signal. Waltz har tatt på seg det fulle ansvaret, og Trump har forsvart forsvarsminister Pete Hegseth, som også har blitt kritisert i saken. Trump mener det hele er en heksejakt og at Waltz ikke trenger å beklage hendelsen.
23 dager siden
Pentagon har startet etterforskning av en chat-skandale der sikkerhetstopper i Donald Trumps administrasjon diskuterte et kommende angrep i Jemen via meldingstjenesten Signal. Sjefredaktør i The Atlantic, Jeffrey Goldberg, ble utilsiktet inkludert i chatten. Etterforskningen vil også omfatte Pete Hegseths bruk av kommersielle meldingsapper.
1 måned siden
USAs nasjonale sikkerheitsrådgivar Mike Waltz tar det fulle ansvaret for «Signalgate», der detaljar om planlagde angrep mot Jemen blei lekka til The Atlantics sin sjefredaktør Jeffrey Goldberg via meldingstenesta Signal. Goldberg fekk informasjon om måla og våpna som skulle brukast, to og ein halv time før angrepa fann stad. President Trump har kalla hendinga ein «glipp» og uttrykt framleis tillit til Waltz, men det blir no vurdert om Waltz kan fortsette i stillinga. Ei gransking er i gang for å finne ut korleis Goldberg blei invitert inn i gruppa.
1 måned siden
Donald Trumps rådgiver Mike Waltz er i hardt vær etter å ha benektet å kjenne The Atlantic-redaktør Jeffrey Goldberg, til tross for at et bilde viser dem sammen. Waltz la Goldberg til i en hemmelig militærchat, angivelig ved en feil, hvor sensitive militære operasjoner ble diskutert. Goldberg publiserte deretter chatten, noe som har skapt stor oppmerksomhet og kritikk. Waltz hevder det skyldes en teknisk feil eller hacking, men hendelsen beskrives som en pinlig sikkerhetsbrist. Demokrater krever nå at Waltz trekker seg, og eksperter mener lekkasjen kan ha brutt sikkerhetsprotokoller.
1 måned siden
Etter at Atlantic-redaktør Jeffrey Goldberg fikk tilgang til en privat chatgruppe med sensitiv militær informasjon, krever flere demokrater i Kongressen at forsvarsminister Pete Hegseth og nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Waltz trekker seg. De mener tabben er uakseptabel og en sikkerhetsrisiko. Hakeem Jeffries beskriver Hegseth som «ukvalifisert». Waltz tar ansvaret, men president Trump har fortsatt tillit til ham og kaller hendelsen en «glipp». En granskning er i gang for å finne ut hvordan Goldberg fikk tilgang.
1 måned siden
Det hvite hus har svart på spørsmål om den nylige meldingslekkasjen, der detaljer om USAs angrep i Jemen ble delt. Pressetalsperson Karoline Leavitt understreker at president Trump fortsatt har tillit til sitt sikkerhetsteam, og avviser at meldingene inneholdt krigsplaner eller klassifisert informasjon. Hun hevder meldingene kun omhandlet sensitive politiske diskusjoner. Leavitt kritiserte også Atlantic-redaktør Jeffrey Goldberg, som tilsynelatende ved et uhell ble lagt til i en Signal-gruppe med høytstående personer i Trump-administrasjonen, og kalte ham en 'anti-Trump-hater'. Hun fremhevet også suksessen med militæraksjonen mot Houthi-terrorister.
1 måned siden
Trump-administrasjonen lekket ved en feil hemmelige krigsplaner om angrep i Jemen til en journalist fra The Atlantic. Journalisten ble invitert inn i en kryptert gruppesamtale på meldingstjenesten Signal, hvor detaljer om de kommende angrepene ble delt. Meldingen kom fra Michael Waltz, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver. To dager senere ble journalisten lagt til i en gruppesamtale med navnet «Houthi PC small group.» Det hvite hus bekrefter lekkasjen. 15. mars beordret Donald Trump en rekke luftangrep i Jemen. 31 mennesker ble drept i angrepene.