Artikkelen omhandler den økende frykten for resesjon i USA, hvor storbanker som Goldman Sachs og Morgan Stanley nedjusterer sine prognoser for økonomisk vekst. Samtidig viser en indikator fra Federal Reserve at USAs BNP kan falle i første kvartal.
Økonomer har ulike syn på situasjonen; noen mener resesjonsfrykten er overdreven og tror på økte investeringer, mens andre ser børsfall som en mulighet for å iverksette nødvendige tiltak for å snu utviklingen.
Artikkelen diskuterer også Trumps økonomiske politikk, inkludert tollsatser, og bekymringer for at fokus på krig og nasjonalisme kan forverre den økonomiske situasjonen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen belyser økende bekymring blant økonomer for en mulig resesjon i USA, drevet av handelskrigen og president Trumps økonomiske politikk. Professor Steinar Holden ved UiO påpeker at omfattende tollsatser kan utløse en resesjon, mens BI-professor Hilde Bjørnland advarer om svekket kjøpekraft som følge av økte priser. Handelsbankens sjeføkonom Marius Gonsholt Hov fremhever den negative effekten av usikkerhet på investeringer. Proteksjonisme kan også skade Norge gjennom redusert teknologiimport og vanskeligere forhold for eksportnæringen. Økonomene understreker at situasjonen er uoversiktlig, og at en resesjon ikke kan utelukkes.
22 dager siden
Artikkelen omhandler økende bekymring for global handelskrig etter Trumps tolltiltak. Asiatiske børser faller kraftig, forventninger om nedgang i Europa. Investor Bill Ackman advarer Trump om økonomisk kollaps og konsekvenser for egne velgere. EU og Kina vurderer mottiltak. Goldman Sachs øker sannsynligheten for resesjon i USA. Fondsforvalter Jan Petter Sissener beskriver situasjonen som panikk, men er usikker på om bunnen er nådd.
22 dager siden
Goldman Sachs advarer om økt fare for resesjon i USA som følge av president Trumps handelskrig, og har økt risikovurderingen betydelig den siste måneden. Handelskonflikten forventes å føre til lavere økonomisk vekst og økte priser for amerikanske forbrukere. Flere andre banker deler bekymringen, og asiatiske børser har reagert med kraftige fall. EU og Kina vurderer nå mottiltak mot USAs tollpolitikk, og markedene preges av uro og fallende børser.
21 dager siden
Artikkelen omhandler Trumps tollpolitikk og dens negative innvirkning på verdensøkonomien. Finansminister Stoltenberg beskriver situasjonen som enestående uro. Trumps tollmurer har ført til børsfall globalt, og USAs sentralbanksjef advarer om økt inflasjon og redusert vekst. Eksperter som Eirik Løkke tror ikke Trump vil innrømme feil, men Anders Romarheim påpeker at Trump kan snu raskt og kanskje inngå avtaler for å fremstå som en seierherre. Senator Lindsey Graham, stabssjef Susie Wiles og utenriksminister Marco Rubio nevnes som mulige påvirkere av Trump.
2 måneder siden
Artikkelen belyser den økonomiske usikkerheten knyttet til Donald Trumps politikk og dens mulige innvirkning på global økonomi. Sjeføkonomer fremhever at bedrifter er tilbakeholdne med investeringer grunnet uforutsigbarhet. Artikkelen retter også søkelyset mot kommende inflasjonstall i USA, som kan påvirke sentralbankens rentebeslutninger. Samtidig diskuteres utsiktene for norsk økonomi, hvor lav arbeidsledighet og forventninger om økt detaljhandel blir vektlagt.
3 dager siden
USAs handelspolitikk skaper stor usikkerhet i verdens finansmarkeder. Dette kan påvirke norsk økonomi, ifølge sjeføkonomer.
1 måned siden
Økende frykt for en kommende resesjon i USA knyttes til president Trumps politikk. Handelskriger med flere land, planer om kutt i offentlige utgifter og deportasjon av innvandrere skaper usikkerhet i markedet. Økonomer advarer om at dette kan føre til økte priser, svakere økonomisk vekst og høyere arbeidsledighet. Usikkerhetsindeksen har skutt i været, og aksjemarkedet har falt kraftig. Trump avviser kritikken og skylder på «store globalister» for børsfallene.
1 måned siden
Artikkelen omhandler den tollkrigen som har startet etter initiativ fra Trump, med økte tollsatser på importvarer fra Kina, Canada og Mexico. Dette forventes å føre til høyere priser for amerikanske forbrukere og bekymring for reduserte marginer i varehandelen. Markedet har reagert begrenset, men eksperter som Paul Krugman advarer mot usikkerheten og de negative konsekvensene av Trumps politikk. Samtidig viser ferske tall at den amerikanske økonomien allerede viser tegn til å miste fart, med svakere utvikling i forbruk og boligbygging.
1 måned siden
Artikkelen belyser spenningen knyttet til Norges Banks kommende rentebeslutning, der flere eksperter nå tviler på et snarlig rentekutt på grunn av økt inflasjon og lav arbeidsledighet. Seniorstrateg Sara Midtgaard i Nordea Markets påpeker at markedets forventninger har endret seg, og mange kan bli skuffet dersom renten ikke senkes. Samtidig følges nøye med på USAs inflasjonstall og utviklingen i amerikanske aksjemarkeder, hvor spesielt transportsektoren viser tegn til bekymring for en potensiell økonomisk nedgang. Usikkerhet rundt president Trumps handelspolitikk bidrar til å forsterke disse bekymringene.
1 måned siden
Børsuken starter med nedgang på Wall Street etter at Donald Trump åpnet for muligheten for resesjon i USA. Uttalelsene skaper usikkerhet rundt landets økonomiske politikk. De tre toneangivende indeksene faller markant, med teknologiindeksen Nasdaq i spissen. Sjefstrateg i Nordea Markets knytter utviklingen til Trumps uttalelser og bekymringer for kutt i offentlige utgifter. Samtidig faller rentene på amerikanske statsobligasjoner, noe som reflekterer en «risk off»-stemning i markedet. Investorer er bekymret for økte tollsatser, høyere arbeidsledighet og kutt i statlige stillinger, noe som øker utsiktene til en vekstbrems. Markedet venter nå på nye inflasjonstall før Federal Reserves rentemøte.