Høyre opplever en dramatisk nedgang på meningsmålingene, og mister velgere til både Fremskrittspartiet og et revitalisert Arbeiderparti under Jonas Gahr Støre. Støres nylige regjeringsendringer har gitt Arbeiderpartiet et markant oppsving, mens Erna Solbergs tillit som statsminister er svekket.
Det borgerlige flertallet er borte, og flere partier sliter med å holde seg over sperregrensen.
Høyre står overfor store utfordringer med å finne tilbake til en tydelig profil og gjenvinne velgernes tillit før valget.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Arbeiderpartiet står overfor en dyp krise med en oppslutning på 18,9 % i VGs desembermåling, noe som likevel er en forbedring fra tidligere målinger på rundt 14 %. Partiet mister velgere til både Frp og Høyre, og interne konflikter skaper ytterligere utfordringer for statsminister Jonas Gahr Støre. Regjeringspartner Senterpartiet opplever også en kraftig tilbakegang, med kun 30 % av tidligere velgere som fortsatt støtter partiet. Samtidig har Frp stabilisert seg som landets største parti, med høy lojalitet blant sine velgere. Høyre, derimot, har hatt en svak nedgang gjennom året, men er fortsatt marginalt større enn Arbeiderpartiet.
4 måneder siden
Arbeiderpartiet har fått sitt laveste resultat noensinne i en ny meningsmåling fra Norstat, med kun 14,2 % oppslutning. Dette markerer en dramatisk nedgang fra 26,3 % ved forrige stortingsvalg. Statsminister Jonas Gahr Støre beskriver situasjonen som tung, men understreker at partiet vil jobbe for å snu trenden. Valgforsker Johannes Bergh mener målingen reflekterer misnøye med både Støre og regjeringsprosjektet. Samtidig sliter samarbeidspartner Senterpartiet med 3,8 %, mens Fremskrittspartiet opplever en kraftig vekst til 27,4 %. Målingen viser et klart borgerlig flertall med 106 mandater.
2 måneder siden
En ny meningsmåling viser en markant økning i oppslutning for Arbeiderpartiet, mens Høyre opplever en nedgang. Målingen, utført av Norstat for NRK, Dagbladet og Vårt Land, indikerer at den rødgrønne siden nå har flertall, og åpner for at Støre kan fortsette som statsminister. Arbeiderpartiets fremgang tilskrives blant annet Jens Stoltenbergs comeback som finansminister. Samtidig sliter Høyre med å holde på velgerne, og både KrF og Venstre ligger under sperregrensen. Erna Solberg erkjenner at situasjonen kan endre seg raskt og oppfordrer partiet til hardt arbeid.
2 måneder siden
Høyre opplever sin svakeste måling som parti siden 2021, med en oppslutning på 18,9 prosent. Dette skjer samtidig som Arbeiderpartiet går forbi Høyre på målingen. Frp er nå landets største parti med 25,1 prosent. Senterpartiet styrker seg også markant og får sin beste måling på tre år. Målingen viser at Høyre mister velgere til Frp, mens Senterpartiet ser ut til å dra nytte av regjeringsdramaet. Til tross for et borgerlig flertall på målingen, kan det bli jevnt ved valget, spesielt hvis Venstre havner under sperregrensen.
2 måneder siden
Nettavisens ferske partimåling viser en markant økning for Arbeiderpartiet etter regjeringsskiftet, mens Høyre opplever et kraftig fall. Målingen, tatt opp etter at Jens Stoltenberg ble presentert som finansminister, viser en oppslutning på 30,7 prosent for Ap og flertall for venstresiden. Valgforskere forklarer Aps fremgang med tilbakevending av tidligere velgere og en 'Stoltenberg-effekt'. Samtidig faller Høyre til 15,6 prosent, noe som får analytikere til å spekulere i om Erna Solbergs lederposisjon kan bli utfordret. Fremskrittspartiet holder seg stabilt og overgår Høyre i målingen.
2 måneder siden
Arbeiderpartiet opplever et betydelig fall på en fersk meningsmåling etter at Senterpartiet trakk seg fra regjeringen. Partiet går tilbake 2,1 prosentpoeng og ender på 18,4 prosent. Samtidig ser Senterpartiet en oppgang til 8,2 prosent. Valganalytiker Svein Tore Marthinsen mener Senterpartiets klare nei til EU-direktiver om strøm har mobilisert velgere. Arbeiderpartiet, ved energiminister Terje Aasland, erkjenner at de har en jobb å gjøre for å øke oppslutningen. De lanserer blant annet en fastpris på strøm til 40 øre. Valgforsker Jonas Stein påpeker at Aps resultat er innenfor feilmarginen, og at nye statsråder kan skape optimisme og flytte fokus fra strømpolitikken.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordrende situasjon i norsk politikk. Etter å ha sett Arbeiderpartiet slite, befinner Høyre seg nå i en vanskelig posisjon med Frp som største parti på høyresiden, og Jens Stoltenbergs retur som styrker Ap. Erna Solbergs aksjeskandale har også bidratt til usikkerhet. Senterpartiets uttreden fra regjeringen gir Ap muligheten til å markere egen politikk, mens Stoltenbergs tilstedeværelse kan overbevise usikre Ap-velgere. Høyre må nå aktivt jobbe for å unngå å bli oversett og utfordre både Ap og Frp for å vinne tilbake velgere.
2 måneder siden
Høyre opplever en kraftig tilbakegang i TV 2s ferske partibarometer, med en nedgang på 4,9 prosentpoeng til 18,9 prosent. Dette er partiets dårligste måling på over tre år. Arbeiderpartiet passerer Høyre med 19,8 prosent, og er dermed større for første gang siden 2021. Fremskrittspartiet fortsetter sin fremgang og er nå det største partiet med 25,1 prosent. Høyre har hatt en nedadgående trend siden første halvår 2023, da de jevnlig ble målt til over 30 prosent.
1 måned siden
Arbeiderpartiet opplever en markant fremgang i Nord-Norge, og går forbi Fremskrittspartiet som det største partiet i landsdelen. Målingen viser at Ap har doblet sin oppslutning i Nordland siden november, mens Høyre opplever en kraftig nedgang. Senterpartiet sliter med å markere seg etter regjeringsskiftet og risikerer å miste flere stortingsrepresentanter. Fremskrittspartiet holder stand i Finnmark og Troms, og ser ut til å øke sin representasjon på Stortinget. Flere kandidater mener Jens Stoltenbergs inntreden i regjeringen bidrar til Aps popularitet i en urolig tid.
1 måned siden
En fersk meningsmåling viser at Frp er på vei ned etter en periode som landets største parti. Arbeiderpartiet fortsetter sin fremgang, mens Senterpartiet sliter med rekordlav lojalitet blant sine velgere, og mister velgere til flere partier, inkludert Ap. Høyre opplever en forventet oppgang og har som mål å bli større enn Frp ved stortingsvalget. Målingen indikerer borgerlig flertall, selv om Frp ikke rekrutterer like mange velgere fra Høyre som tidligere.