Artikkelen kritiserer Arbeiderpartiet, spesielt Tonje Brenna, for å forsøke å ta æren for nedgangen i barnefattigdom, en utvikling som hovedsakelig tilskrives økt barnetrygd etter press fra SV.
Det hevdes at regjeringens politikk ikke tilstrekkelig adresserer behovene til de fattigste familiene, og at anbefalinger fra en ekspertgruppe om tiltak mot barnefattigdom ignoreres.
Forfatteren argumenterer for at regjeringen prioriterer å fremstå handlekraftig fremfor å iverksette effektive tiltak for å redusere barnefattigdom.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
I en meningsartikkel forsvarer regjeringen sin innsats mot barnefattigdom, og kritiserer Venstre for å ikke anerkjenne resultatene. Regjeringen viser til at barnefattigdommen har gått ned for tredje året på rad, etter en periode med økning under Solberg-regjeringen. Dette tilskrives en rekke tiltak, som skattelettelser, økt barnetrygd og billigere barnehage og SFO. Venstre anklages for å ignorere den positive utviklingen og for å unnlate å nevne økningen i barnefattigdom under deres egen regjeringstid. Regjeringen understreker betydningen av universelle velferdsordninger og tiltak for å få flere i arbeid, og gjentar at kampen mot barnefattigdommen fortsetter.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer Arbeiderpartiet for å prioritere symbolpolitikk fremfor å løse reelle problemer, noe som skaper avstand til velgerne. Abortloven og innføringen av «exit-skatten» nevnes som eksempler på dette. Regjeringens utenrikspolitikk, spesielt anerkjennelsen av Palestina, fremheves også som et eksempel på symbolpolitikk. Forfatteren argumenterer for at dette bidrar til regjeringens upopularitet og at et regjeringsskifte er nødvendig.
18 dager siden
Artikkelen kritiserer statsminister Jonas Gahr Støre for å unngå å snakke om sammenhengen mellom innvandring og økende barnefattigdom i Norge. Den viser til en SSB-rapport som indikerer at innvandring forklarer en betydelig del av økningen i barnefattigdom fra 2010 til 2022. Støre anklages for berøringsangst, naivitet og manglende realitetsorientering i innvandringspolitikken, noe som går utover barnefamilier og de som sliter økonomisk. Artikkelen argumenterer for at en ærlig debatt om årsakene til fattigdom er nødvendig for å finne effektive løsninger, og at Støre må slutte å stikke hodet i sanden.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer regjeringens økonomiske politikk, og hevder at den fører til økt fattigdom og offentlig sløsing. Til tross for et voksende oljefond, øker utgiftene til sosialhjelp, og mange nordmenn opplever økonomisk vanskelige tider. Regjeringen anklages for å prioritere likhet fremfor økonomisk vekst, og for å bruke skattebetalernes penger på bistand og klimamål. Den svake kronekursen og høye renter bidrar til dyrtid, og mange husholdninger er forgjeldet. Antall sosialhjelpsmottakere har økt, og artikkelen konkluderer med at de fleste er fattigere nå enn før regjeringen tiltrådte.
22 dager siden
Artikkelen er en kritisk analyse av Arbeiderpartiets landsmøte, der det hevdes at partiet mangler ny politikk og fokuserer på symbolsaker som «pils i park». Forfatteren mener at partiets fremgang på meningsmålingene skyldes at velgerne er mindre misfornøyde etter at Senterpartiet forlot regjeringen, men spår vanskeligheter med å danne flertall etter valget på grunn av mulige samarbeidsproblemer med SV, Rødt, Senterpartiet og MDG. Klimamålene anses som urealistiske, og kommentatorenes hyllest av Støre overdrives, og hans form sammenlignes med tiden som utenriksminister. Artikkelen antyder at det kan bli en konfliktfylt høst for Arbeiderpartiet.
4 måneder siden
Høyre markerer seg med å hente frem «Jern-Erna»-statuen, en referanse til Erna Solbergs tid som kommunalminister, som svar på Arbeiderpartiets bekymring for en strengere Solberg. Solberg selv kritiserer den sittende regjeringen for å ha brukt mer penger med dårligere resultater, og understreker behovet for tydelig prioritering. Unge Høyre anklager regjeringen for manglende ledelse og for å la Senterpartiet overstyre. Samtidig angriper Arbeiderpartiet Høyres skattepolitikk, som de mener vil favorisere de rikeste. Fremskrittspartiets fremgang på meningsmålingene nevnes, men Solberg understreker at Høyre vil holde fast ved sin politikk.
19 dager siden
Artikkelforfatteren kritiserer regjeringens klimapolitikk for handlingslammelse og mangel på konkrete tiltak for å redusere klimagassutslipp. Klimameldingen beskrives som lite ambisiøs, og regjeringen anklages for å utsette klimakrav og prioritere finansiering av utslippskutt i utlandet. Forfatteren mener regjeringen mangler en troverdig plan for å nå klimamålene, og etterlyser en ny regjering med handlekraft og evne til å tenke nytt for å få fortgang i klimapolitikken.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Senterpartiet for å skape en regjeringskrise rundt EØS-direktiver om energi, og hevder at partiet bevisst feilinformerer om direktivenes innhold. Det påstås at Senterpartiet forsøker å unngå ansvar for sin egen kraftpolitikk og at deres handlinger er taktisk motivert. Artikkelen argumenterer for at Arbeiderpartiet kan styrke sin posisjon ved å styre alene, og oppfordrer statsminister Støre til å stå imot Senterpartiets populisme. Det antydes at Senterpartiet er i ferd med å bli irrelevant i norsk politikk.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Erna Solbergs lederskap i Høyre, og hevder at partiet har mistet velgere til Frp. Forfatteren mener Solberg er for passiv, omgir seg med for lojale medarbeidere, og at partiets programutkast er svakt. Det påpekes at de to store partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, har mistet mye oppslutning over tid. Artikkelen oppfordrer Solberg til å samarbeide med Sylvi Listhaug for å danne en ny borgerlig regjering, og mener at småligheter må settes til side for å oppnå dette målet.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Sylvi Listhaug og Frps oljepolitikk, og hevder den skader norsk industri. Listhaug fremstilles som en politiker som prioriterer egen karriere og oljeinteresser fremfor omstilling til fornybar energi og industriarbeidernes fremtid. Det påpekes at Frp vil kutte i støtten til industriutvikling og at partiet selv var med på å legge til rette for de høye strømprisene de nå kritiserer. Artikkelen konkluderer med at Listhaugs politikk er skadelig for norsk industri og at hun fremmer en politikk som gagner de rikeste.