NRK-serien «Familien Nerdrum» har oppnådd stor popularitet, men har også ført til spekulasjoner om familien er en sekt. Öde Nerdrum avviser dette, og kaller det heller en «kult».
Han uttrykker overraskelse over seriens suksess, men er noe misfornøyd med innholdet. Prosjektlederen for serien understreker at det er en dokumentar, ikke reality, og at de har stilt kritiske spørsmål.
Rune Furelid, en tidligere elev, har uttalt at familien er en sekt, mens Odd Nerdrums kone, Turid Spildo, synes det er morsomt at folk tror det. Familien bor på en gård i Stavern med barn, barnebarn og elever, og lever et enkelt liv inspirert av tidligere tider.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Dokumentarserien «Familien Nerdrum» har oppnådd stor suksess på NRK, med et gjennomsnitt på 900 000 seere for de to første episodene. Serien, som omhandler den usedvanlige kunstnerfamilien Nerdrum, har overrasket NRK med sine høye seertall. Prosjektleder Svanhild Sveinsdotter Grov uttrykker begeistring over at serien har truffet et bredt publikum. Til tross for suksessen er det foreløpig ingen planer om en ny sesong av serien.
3 måneder siden
NRK-dokumentaren «Familien Nerdrum» følger maleren Odd Nerdrum og hans families liv på Røvik gård. Serien har oppnådd stor popularitet med nesten 900 000 seere på de to første episodene. Seere har lagt merke til at datteren Myndin Nerdrum ikke er nevnt som hovedrolleinnehaver i introen eller rulleteksten. NRK bekrefter at Myndin bodde delvis i Oslo under innspillingen og ikke ønsket å være en hovedkarakter i serien. NRK tok hensyn til hennes ønske, og hun er derfor kun med i enkelte scener.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum» har blitt en seersuksess, og artikkelen utforsker årsakene til dette. Til tross for at mange seere trolig ikke deler Odd Nerdrums politiske syn, er serien populær. Dette kan skyldes en fascinasjon for et annerledes liv og en motvekt til dagens influensere. Serien viser et miljø som prioriterer kunst, idealisme og et ønske om å leve utenfor samfunnets normer. Seerne lar seg fascinere av tanken på et annet liv, selv om det er urealistisk for de fleste. Artikkelen argumenterer for at seriens popularitet kan tolkes som en lengsel etter et bedre liv, snarere enn høyredreid populisme.
20 dager siden
Interessen for Odd Nerdrum og hans familie har økt etter NRK-serien "Familien Nerdrum". Medieekspert Trond Blindheim mener serien har gitt familien den beste PR-en, fordi den viser kontrasten mellom deres ukonvensjonelle livsstil og folks vanlige liv. Selv om familien får oppmerksomhet, understreker Blindheim at Nerdrums kunst er hovedattraksjonen, men kombinasjonen med familiens livsstil gir en ekstra dimensjon. Nerdrum-museet forventer en tredobling av besøkende denne sesongen.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum» gir et innblikk i kunstneren Odd Nerdrums liv og hans families dynamikk. Serien viser hvordan Nerdrums egosentriske oppførsel påvirker omgivelsene, samtidig som den avmystifiserer kunstneren. Nerdrum har vært en kontroversiell figur i kunstverdenen, men har oppnådd både folkelig og faglig anerkjennelse. Serien fremhever også familiens avhengighet av Nerdrums økonomiske ressurser, som muliggjør deres livsstil. Sønnen Øde fremstår som en positiv kontrast til resten av familien. Serien har blitt en stor suksess og bidrar til å øke interessen for Nerdrums kunst og museet i Stavern.
3 måneder siden
Dokumentarserien «Familien Nerdrum» på NRK har oppnådd stor seersuksess med et gjennomsnitt på 900 000 seere for de to første episodene. Serien gir et innblikk i hverdagen til Nerdrum-familien og deres forberedelser til åpningen av Nerdrum-museet. NRK er overrasket over de høye seertallene, som vanligvis er forbeholdt humor- og dramaseriene. Over 300 000 har sett hele serien, og seertallene forventes å stige ytterligere. Til tross for suksessen, opplyser NRK at det ikke er planlagt en sesong 2.
3 måneder siden
NRK-serien «Familien Nerdrum», som gir et innblikk i kunstneren Odd Nerdrum og hans familie, ble forsinket og hadde premiere i romjulen. Produksjonen tok lengre tid enn forventet, men serien har likevel blitt en stor seersuksess med over én million seere per episode. Serien har også ført til økt interesse for Nerdrum-museet i Stavern, med økt billettsalg som resultat. NRK understreker at premieren ikke var planlagt i sammenheng med museets åpning. Selv om det ikke er planlagt en ny sesong, vurderes dette dersom interessen vedvarer.
4 måneder siden
TV-serien «Familien Nerdrum» gir et innblikk i hverdagen til kunstneren Odd Nerdrum og hans familie. Serien viser at familien er eksentrisk, men ikke så «gal» som mange kanskje tror. Odd Nerdrums elever bor på gården, og serien fokuserer også på hans vanskelige barndom og planer om å åpne et museum. Serien viser også at Nerdrum har et forfølgelseskompleks, men fremstår som overraskende mild og grei. Til tross for familiens uvanlige livsstil, er de ikke så ekstreme at det blir en typisk realityserie.
3 måneder siden
TV 2 har foreslått en realityserie om familien Ringnes, inspirert av suksessen til «Familien Nerdrum» og «Alle elsker David». Christian Ringnes er smigret over interessen, men avviser en realityserie om familien. Han åpner derimot for å delta i reality i forbindelse med forretningsprosjekter, som en skulpturpark. Ringnes har nylig kjøpt Tryvannstårnet og planlegger å pusse det opp. TV 2-redaktør Trygve Rønningen understreker at suksessen med realityserier avhenger av at deltakerne byr på seg selv og inviterer seerne inn i sine hjem. Medieforsker Vilde Schanke Sundet forklarer at publikum er nysgjerrige på kjendisers liv og familier, spesielt i nye settinger.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler den økende populariteten til reality-serier om kjendisfamilier, og flere familier vurderer nå å lage sine egne serier. Medieforsker Gry Cecilie Rustad mener familieseriene har overtatt for såpeoperaer, og at det er viktig å finne de rette familiene, gjerne rike og kjente. NRK og TV 2 har hatt suksess med serier som «Familien Nerdrum» og «Alle elsker David». Flere kjendisfamilier, som Maurstad, Løke, Skolmen og Ringnes, har blitt kontaktet angående egne serier, men er usikre på om de ønsker å delta. Psykolog Inger-Johanne Borch Rove advarer mot de potensielle negative konsekvensene av offentlig eksponering, spesielt for barn.