Signe Førre fra Voss debuterer med albumet «Fagert», som henter inspirasjon fra musikalske tradisjoner fra Balkan og Norge. Hun har reist i land som Tyrkia, Kroatia og Bulgaria, og kombinerer tradisjonelle melodier med egne komposisjoner.
Førre synger på flere språk, men formidler en sterk troverdighet i sin musikk. Med seg har hun et band bestående av Jo Asgeir Lie, Kåre Opheim og Torbjørn Økland.
Musikken er en blanding av folkemusikk, verdensmusikk, rock og jazz, og albumet fremstår som en lovende debut.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
13 dager siden
Artikkelen omhandler Simin Tanders nye album «The Wind», der den tysk-afghanske vokalisten med base i Oslo utforsker sin musikalske identitet. Albumet er inspirert av ulike kulturer og språk, inkludert pasjto, og kombinerer elementer fra Spania, Italia, England og Norge. Tander har satt sammen et band bestående av Harpreet Bansal, Björn Meyer og Samuel Rohrer, som sammen skaper et sjangersprengende lydbilde. Musikken beskrives som et personlig visittkort som løfter Tander opp på et høyt og originalt nivå.
3 måneder siden
Stine Bogsveen, en 27 år gammel artist fra Trysil, debuterer med albumet 'Daggry'. Hun skriver og fremfører all sin musikk selv, med en stil som kombinerer singer-songwriter, countryrock, americana og norsk vise. Bogsveen synger på dialekt og formidler historier gjennom tekstene sine. Anmelderen fremhever hennes stemme, personlighet og potensial, og ser frem til hennes videre utvikling. Hun samarbeider med anerkjente musikere som Anna Ueland, Kyrre Laastad og Stian Lundberg.
4 måneder siden
Artikkelen gir en oversikt over ny julemusikk fra en rekke norske artister. Blant utgivelsene er det både tradisjonelle og nyskapende tolkninger av kjente og ukjente julesanger. Øyvind Kristiansen og Jonas Kilmork Vemøy leverer vakre versjoner, mens Trude Kristin Bjørnstad presenterer et album bygd på kjærlighet. Trio Mediæval skiller seg ut med 18 julesanger på flere språk. Gjermund Larsen Trio kombinerer folkemusikk og jazz, og Uranienborg Vokalensemble tilfører et unikt korpreg. Berit Opheim fortsetter sin tradisjon, mens Liv Ellen Rønning gir en live jazz-konsert. Gitarist Knut gir ut to album, og Ytre Suløens Jass-ensemble spiller tradjazz. Audun Barsten og Marlen Tjøsvoll gir ut tre julesanger.
1 måned siden
Eva Storrusten (34), utdannet arkitekt, debuterer som artist med albumet "Through Darkness", der hun utforsker personlige traumer og motgang gjennom musikk. Inspirert av artister som Nina Simone og Eva Cassidy, og med bakgrunn fra vokalkollektivet Oslo 14, har Storrusten skapt et album som beskrives som nakent, sårbart og ærlig. Albumet inneholder både engelske og norske tekster, hovedsakelig skrevet av Storrusten selv, og musikken beveger seg i et pop- og indie-landskap med jazzinnslag. Anmelderen fremhever Storrustens fine stemme og varme uttrykk, og antyder at prosjektet har vært en viktig del av hennes egen helingsprosess.
25 dager siden
Artikkelen omhandler Julie Alapnes' tredje album «Reinkalvria», der hun kombinerer folkemusikk med rock og joik. Alapnes skriver selv tekstene, som omhandler temaer som kjærlighet, tvil og håp. Hun får skryt for sin stemme og sitt musikalske uttrykk, og for å ha med seg dyktige musikere som Petter Carlsen, Aleksander Kostopoulos og Halvard Rundberg. Instrumentalsporet «Gazas håp» fremheves spesielt.
1 måned siden
Reolôs album «Dystopi Delete» utforsker et unikt musikalsk landskap ved å blande norsk folkemusikk med indierock og jazz. Vokalist Anders Røine bidrar med skarpe, kritiske og morsomme tekster sunget med en særegen stemme. Med musikere som Hans Hulbækmo og brødrene Kjorstad, som trakterer et mangfold av instrumenter, skapes et lydbilde utenfor det vanlige. Støymagiker Lasse Marhaug tilfører en improvisert dimensjon som gir albumet et ekstra krydder.
2 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser fremhever flere norske artister, inkludert Signe Førre, Sigurd Hole og Wako, som alle får gode kritikker. Ghawgha Tabans musikk, som kombinerer elementer fra hennes hjemland med andre impulser, får terningkast 5. Det gis også ut et nydelig gjenhør med gitaristen Emily Remler, som gikk bort i ung alder. Hennes liveopptak fra 1980-tallet er utgitt for første gang på 33 år. Sigurd Hole Ensembles verk er inspirert av hans miljøengasjement og bekymring for naturen. I tillegg anmeldes Blood Sweat Drum + Bass, som viser at det danske jazzmiljøet er mer enn bare København. kÖök har tatt en radikal u-sving og går fra elektrisk til akustisk lyd på sitt nye album.
1 måned siden
Artikkelen omhandler debutalbumet «Glåm» av bandet Hypnopomp, bestående av fem unge musikere med jazzbakgrunn. Bandet utforsker et energisk musikalsk landskap som blander rock og frijazz. Musikken kjennetegnes av sjangermiksing, høy energi og vilje til å eksperimentere, med innslag av doom riff og Zappa-inspirasjon. Selv om musikken er heftig, gir den rom for pusterom gjennom dynamiske kontraster. «Glåm» beskrives som en spennende debut.
4 måneder siden
Sanger og forsker Lisa Bonnár Stjernø har utgitt et album med elleve kjente norske vuggesanger. Hun har tidligere forsket på vuggesangers betydning, og gir nå sine personlige tolkninger av sanger som «Eg veit ei lita jente» og «Blåmann, blåmann». Med seg har hun jazzmusikerne Sigurd Hole på bass og Andreas Ulvo på piano. Sammen skaper de et nedstemt og vakkert lydbilde som fremhever vuggesangenes evne til å skape ro. Albumet presenterer en viktig del av norsk kulturarv.
1 måned siden
Ukas musikkanmeldelser spenner fra folkemusikk til jazz og samtidsmusikk. Reolô blander sjangere og får toppscore. Ketil Bjørnstad utforsker både korverk og solopiano. Ingebjørg Loe Bjørnstad skaper et kammermusikalsk møte med personlige tekster. Linda May Han Oh reflekterer over eksistensielle spørsmål. Pedro Melo Alves utfordrer med improviserte lydlandskaper. Rahel Talts presenterer et ambisiøst verk med musikere fra flere land.