Artikkelen omhandler hoppskandalen der Johann André Forfang og Marius Lindvik er utestengt på grunn av påstått involvering i juks. Det stilles spørsmål ved om utøverne var uvitende om jukset, og hvorfor de ikke har reagert sterkere dersom de er uskyldige.
Mangelen på kommunikasjon fra utøverne selv svekker deres troverdighet. Samtidig understrekes det at utøverne har et selvstendig ansvar for eget utstyr.
Tidligere skihoppere har innrømmet at juks har forekommet, noe som setter saken i en større kontekst og øker presset på Forfang og Lindvik for å bevise sin uskyld.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Hoppskandalen i norsk hoppsport fortsetter med utestengelse av Marius Lindvik og Johann André Forfang etter juks under VM, i tillegg til Truls Johansen i kombinert. Flere tidligere hoppere, deriblant Daniel-André Tande, Johan Remen Evensen og Anders Jakobsen, har innrømmet systematisk juks med ulovlig utstyr. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har blitt konfrontert med påstandene om ukultur, men uttrykker overraskelse. Kommentatorer krever nå full åpenhet fra utøverne for å gjenopprette tilliten til sporten, mens FIS gransker saken.
28 dager siden
Etter avsløringen av hoppjuks under VM i Trondheim, har de involverte hopperne valgt å ikke kommentere saken offentlig, og henviser til den pågående FIS-granskingen. Deres advokat understreker at de vil uttale seg når granskingen er ferdig. Denne tausheten kritiseres av kommentatorer, som mener den svekker hoppernes troverdighet. Johann André Forfang og Marius Lindvik oppfordres spesielt til å forklare seg, da deres stillhet skaper mistanker. Kritikere mener det er viktig for dem å renvaske seg dersom de ikke var klar over jukset.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hoppdress-skandalen under ski-VM, der Norge innrømmet å ha tuklet med dressene til utøverne Marius Lindvik og Johann André Forfang. Dette førte til at Lindvik mistet sin sølvmedalje. Hoppsjefen beklaget, men artikkelen uttrykker skepsis til at dette er første gangen det har skjedd. Jan-Erik Aalbu vurderer konsekvenser for landslagstrener Magnus Brevig, som først nektet for juks. FIS har startet gransking av norsk hopp og kombinert, og utenlandske nasjoner mistenker nå at norsk suksess skyldes ulovligheter. Artikkelen kritiserer også fokuset på utstyr i hoppsporten, der nasjoner spionerer på hverandre.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg påstander om juks i norsk hoppsport, der tidligere hoppere hevder at dette skjedde systematisk under Clas Brede Bråthens ledelse. Bråthen selv avviser at han hadde kjennskap til juks i sin periode som hoppsjef, noe som skaper en konflikt mellom hans uttalelser og hoppernes innrømmelser. Artikkelen stiller spørsmål ved om Bråthen har endret seg fra å være åpen og tydelig til å bli mer unnvikende i sin kommunikasjon. Forfatteren oppfordrer Bråthen til å dele sin versjon av sannheten for å bidra til å oppklare situasjonen og unngå ytterligere spekulasjoner.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg krisen i norsk hoppsport etter avsløringen av juks under VM, og stiller spørsmål ved troverdigheten til forklaringene fra ledere og utøvere. Konsekvensene internt i organisasjonen er usikre, men det spekuleres i hvem som vil miste jobben. Sponsorer vurderer sine avtaler, og Help har allerede trukket seg som sponsor. FIS har startet sin egen gransking av saken. Artikkelforfatteren uttrykker sterk tvil om at utøverne var uvitende om jukset, og understreker viktigheten av åpenhet for å gjenopprette tilliten til norsk hoppsport.
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.
1 måned siden
Johann André Forfang og Marius Lindvik har uttalt seg etter diskvalifikasjonen i storbakkerennet, og sier de er «helt knust» og aldri ville hoppet med manipulerte dresser. Uttalelsen kommer etter at hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet at det norske hopplandslaget hadde jukset med utøvernes skidresser, noe som førte til at Lindvik og Forfang mistet sine plasseringer. Skipresidenten krever full åpenhet og at hoppskandalen må få konsekvenser, og understreker at utøverne også har et ansvar, samtidig som hun påpeker at tilliten til støtteapparatet har vært stor.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg Johan Remen Evensens rolle som NRK-ekspert i lys av hoppskandalen, og belyser utfordringene ved å bruke tidligere idrettsutøvere som kommentatorer. Evensen er fjernet fra skjermen etter å ha bagatellisert jukset, noe som reiser spørsmål om hans habilitet på grunn av hans sterke tilknytning til hoppsporten. Hans egen innrømmelse av tidligere juks kompliserer situasjonen ytterligere. Artikkelen argumenterer for at denne saken bør føre til en større diskusjon om regulering av nærhet og avstand i journalistikken, og nevner også andre eksempler der bindinger kan påvirke dekningen. Den konkluderer med at sportens 'andedam' av og til blir for trang.
1 måned siden
Artikkelen uttrykker sterk mistillit til norsk hoppsport etter at det ble avslørt juks under ski-VM. Manipulering av hoppdresser har skapt tvil om omfanget av jukset og hvorvidt dette er et enkelttilfelle. Spørsmål reises om utøvernes involvering og hoppsjefens ansvar. Granskning er iverksatt av FIS, og artikkelen krever en omfattende oppvask for å avdekke sannheten. Den manglende tilliten gjør det vanskelig å stole på informasjonen som er gitt, og det kommende hopprennet i Holmenkollen vil foregå i en merkelig atmosfære.
1 måned siden
Polens Skiforbund krever at Johann Forfang og Marius Lindvik suspenderes mens hoppskandalen etterforskes. Bakgrunnen er diskvalifikasjonen av norske hoppere i ski-VM på grunn av regelbrudd med hoppdressene. Det polske forbundet mener det er uakseptabelt at anklagede utøvere får konkurrere. Sportssjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet bevisst juks, men hevder hopperne var uvitende. Hovedtrener Magnus Brevig og to andre i støtteapparatet er suspendert. Andreas Wellinger ønsker ikke å se de norske hopperne konkurrere og etterlyser konsekvenser. Forfang og Lindvik planlegger å delta i Raw Air i Holmenkollen.