Nyhetssaker

Skrekkbilder viser tenåringsjenter forfulgt før de ble drept – gjerningsmann dømt

Dagbladet logo
Bildene ryster: Brutalt drept

Kort oppsummert

  • Richard Allen dømt til 130 års fengsel for drapene på Liberty German og Abigail Williams i 2017.

I 2017 ble tenåringene Liberty German og Abigail Williams funnet drept nær en tursti i Delphi, Indiana. Saken forble uløst i flere år, men i november 2024 ble Richard Allen dømt til 130 års fengsel for drapene.

En video funnet på Libertys telefon viser Allen forfølge jentene like før de ble drept. Jentene ble funnet med oppskåret hals, og Allen tilsto drapene til flere personer.

En kule funnet på åstedet matchet Allens pistol. Forsvarerne hevdet at drapene var rituelle ofringer, men teorien ble avvist i retten.

Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!

Nyhetsoppsummering

13. mai

Et angrep rammet Det europeiske sykehuset i Khan Younis, Gaza, med Israel som hevder målet var et Hamas-kompleks under. Israels statsminister Netanyahu varsler en intensivert israelsk militærinnsats og søker land villige til å motta Gaza-innbyggere. Parallelt rapporteres det at over 230 palestinske journalister og mediefolk er drept på Gazastripen de siste 19 månedene, et tall som overgår de fleste tidligere konflikter, og palestinske myndigheter melder om barn som dør av underernæring.

Oljefondet møter kritikk for investeringer i selskaper i okkuperte områder og våpenindustri, med krav om uttrekk. Fondets sjef, Nicolai Tangen, advarte Stortinget om at handelskrig kan føre til et verdifall på nesten 7000 milliarder kroner, men ser positivt på midlertidige tollkutt mellom USA og Kina. Samtidig viser Finans Norges forventningsbarometer en kraftig svekkelse i nordmenns økonomiske fremtidstro, knyttet til global usikkerhet og Trumps politikk.

Under president Donald Trumps besøk i Saudi-Arabia har USA og Saudi-Arabia undertegnet en omfattende strategisk økonomisk partnerskapsavtale. Avtalen inkluderer en våpenavtale verdt 142 milliarder dollar, samt saudiske investeringer i USA på 600 milliarder dollar innen energi, teknologi og infrastruktur. Trumps Midtøsten-reise, som også inkluderer Qatar og Emiratene, fokuserer på store forretningsavtaler og politiske diskusjoner.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har satt som betingelse at han kun vil møte Russlands president Vladimir Putin personlig i Tyrkia for samtaler, etter et forslag om møte i Istanbul. Donald Trump har også tilbudt seg å delta i eventuelle fredssamtaler. Eksperter er imidlertid pessimistiske og beskriver situasjonen som fastlåst, da begge parter har fundamentalt ulike ambisjoner og fortsatt tror på militær seier.

I rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen har hans kone, Tone Ingebrigtsen, vitnet bak lukkede dører og gitt sin fulle støtte til ektemannen, men nektet å svare på spørsmål fra barnas bistandsadvokat. Aktoratet anser hennes forklaring som lite troverdig. Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om to år og seks måneders fengsel for Gjert Ingebrigtsen, som er tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot to av sine barn.

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker har gjennomført en stor eiendomstransaksjon verdt 2,3 milliarder kroner via Aker Property Group. Dette gjør Aker til nest største eier i Public Property Invest (PPI) og største aksjonær i svenske SBB. Avtalen innebærer at Aker får betydelig eierskap i hundrevis av norske barnehagebygg. Transaksjonen påvirket aksjekursene til PPI og SBB positivt på Oslo Børs.

Liknende artikler

Jan Helge Andersen utfordret i lagmannsretten i Baneheia-sakenNRK logo

20 dager siden

Jan Helge Andersen utfordret i lagmannsretten i Baneheia-saken

Jan Helge Andersen møtte i Gulating lagmannsrett i Bergen og nektet straffskyld for drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia i 2000. Til tross for dommen fra Sør-Rogaland tingrett i fjor, fastholder Andersen at den frikjente Viggo Kristiansen var med ham under hendelsene. Lagdommer Elisabeth Deinboll utfordret Andersen på hvorfor han ikke grep inn eller sa fra da han hevdet Kristiansen truet jentene med kniv, men Andersen svarte at han ikke husket eller hadde noen forklaring. Retten fikk også se en tidligere ikke vist video fra Kripos som viser hvordan jentene ble funnet døde i lyngen. Foreldrene til ofrene følger saken tett, og deres bistandsadvokater beskriver saken som en stor belastning. Foreldrene håper at den 25 år lange straffesaken nå kan avsluttes med et rettslig punktum.

Ny video fra Baneheia-saken vist i ankesaken mot Jan Helge AndersenTV2 logo

21 dager siden

Ny video fra Baneheia-saken vist i ankesaken mot Jan Helge Andersen

I ankesaken mot Jan Helge Andersen viste påtalemyndigheten for første gang en hittil ukjent video fra åstedet der Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble funnet drept i Baneheia for 25 år siden. Videoen, filmet av politiet kort tid etter funnet, viser levende bilder av åstedet, skadene på jentene og hvordan de ble båret bort. Foreldrene var forberedt på å se filmen, men opplevde det som tøft. Påtalemyndigheten mener DNA-bevisene tidligere ble feiltolket, noe som førte til delvis frifinnelse av Andersen. Forsvaret stiller spørsmål ved DNA-bevisenes styrke og påpeker at flere analyser viser blandingsprofiler. Foreldrene til Paulsen krever nå høyere erstatning enn den tidligere dommen på 1,3 millioner kroner. Påtalemyndigheten beklager at saken har pågått så lenge og erkjenner den store belastningen for de etterlatte.