Politihøgskolen har uttrykt sin medfølelse etter den tragiske hendelsen på Klepp, der politibetjent Markus Botnen ble drept. Botnen var uteksaminert fra studiestedet i Stavern så sent som i juni 2023.
Rektor Nina Skarpenes og avdelingsleder Asle Makoto Sandvik understreker at de er berørt av hendelsen og sender sine kondolanser til de pårørende. Politihøgskolen planlegger å samle studenter og ansatte ved studiestedet i Stavern på nyåret for å bearbeide hendelsen, og vil også tilby støtte til studenter og ansatte ved andre studiesteder.
De lover å ivareta behovet for støtte og omtanke i denne vanskelige tiden.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Politihøgskolen samler studenter og ansatte etter at politibetjent Markus Botnen (25) ble drept i en skuddveksling i Klepp. Botnen ble uteksaminert fra studiestedet i Stavern i juni 2023. Politihøgskolen uttrykker medfølelse og tilbyr støtte til berørte. Hendelsen skjedde da politiet stanset en bil etter melding om en trusselsituasjon. I den påfølgende skuddvekslingen ble Botnen og den mistenkte mannen i 40-årene drept, mens en annen politibetjent ble skadet. Lokallagsleder for Politiets Fellesforbund beskriver hendelsen som tragisk og sier at den preger hele politietaten. Politiet har tilbudt samtaler og støtte til de ansatte.
4 måneder siden
Politihøgskolen vil samle studenter og ansatte etter at en tidligere student, Markus Botnen, ble drept i en skuddveksling på Klepp. Botnen ble uteksaminert i juni 2023. Skolen uttrykker medfølelse og tilbyr støtte. Hendelsen skjedde under en politiaksjon der en mann i 40-årene også ble drept, og en annen politimann ble skadet. En person er siktet for drap, og en annen for medvirkning. Politiet og nødetater over hele landet har vist sin støtte etter hendelsen.
4 måneder siden
En nyutdannet politimann, Markus Botnen, mistet livet i tjeneste, noe som har rystet politimiljøet. Hendelsen har ført til en erkjennelse blant politistudenter om yrkets risiko og alvor. Politihøgskolen understreker viktigheten av trening i uforutsette hendelser, men innrømmer at det er umulig å forberede seg på alt. Hendelsen har også ført til en diskusjon om hvorvidt politistudenter snakker nok om de potensielle fatale konsekvensene av yrket. Politihøgskolen planlegger å samle studenter og ansatte for å bearbeide hendelsen og tilby støtte.
4 måneder siden
En politibetjent og en sivil person mistet livet i en skuddveksling på Jæren i Rogaland. Politimesteren uttrykte dyp sorg under en pressekonferanse og var tydelig preget av hendelsen. Klepp kommune har satt krisestab, og både statsminister og justisminister har reagert med sorg og kondolanser. Politiets fellesforbund bistår med juridisk støtte og sørger for oppfølging av de involverte. Sør-Vest politidistrikt har erfaring med slike hendelser og vil gi god oppfølging til de ansatte.
3 måneder siden
En ung politimann, Markus Botnen (25), ble skutt og drept under et oppdrag på Klepp. Hans begravelse samlet hundrevis av politifolk i Gand kirke for å minnes ham som person og politimann. Botnen ble beskrevet som en omsorgsfull og ekte person som var dedikert til politiyrket. Familien uttrykte stor takknemlighet for all støtte og omtanke i en vanskelig tid. Politifolk over hele landet holdt ett minutts stillhet for å hedre sin avdøde kollega. Hendelsen har ført til refleksjoner rundt risikoen politifolk står overfor, og viktigheten av samhold i etaten.
4 måneder siden
Politibetjent Markus Botnen (25) ble drept i en skyteepisode på Jæren, noe som har ført til dyp sorg og sjokk hos familien. Bistandsadvokat Stian Kristensen uttaler at de pårørende er i en dyp krise og ber om ro. Botnen beskrives som en inkluderende og oppmuntrende person av en bekjent. Hendelsen startet med en melding om en trusselsituasjon natt til lørdag, og politiet stoppet en bil på Klepp kort tid etter.
3 måneder siden
Politibetjent Markus Botnen (25), som ble drept i tjeneste på Klepp, ble gravlagt i Gand kirke i Sandnes med stor deltakelse fra politiet og andre. Botnen beskrives som en engasjert og omsorgsfull person som tidlig ønsket å bli politi for å hjelpe andre. Under begravelsen ble det holdt minneord og taler som fremhevet hans positive innstilling og ønske om å bidra til et trygt samfunn. Politiet over hele landet markerte hans bortgang med lys, flagg på halv stang og ett minutts stillhet. Politidirektør Benedicte Bjørnland og justisminister Emilie Enger Mehl deltok også i begravelsen. En 41 år gammel mann er siktet for drapet, men ble selv drept i hendelsen.
3 måneder siden
Politibetjent Markus Botnen ble mandag gravlagt i Sandnes etter å ha blitt skutt og drept i tjeneste på Klepp. Justisminister Emilie Enger Mehl og politidirektør Benedicte Bjørnland deltok i begravelsen og uttrykte dyp medfølelse. Mehl beskrev Botnen som en helt som ofret livet for samfunnets trygghet, og understreket at hans død preger hele Norge. Politiet over hele landet markerte med ett minutts stillhet. Botnen hadde tidlig bestemt seg for å bli politi, og ønsket å hjelpe dem som ikke klarer det selv. Han beskrives som en person som gikk inn i oppgaver andre flyktet fra.
3 måneder siden
Politibetjent Markus Botnen (25) fra Sandnes ble drept i tjeneste under en bilkontroll på Klepp. Han ble truffet av et skudd fra en passasjer i bilen, Geir Roald Hodne, som også ble drept av politiet. Botnens begravelse fant sted i Gand kirke i Sandnes, med stort oppmøte av familie, venner og kolleger. Ordfører Kenny Rettore uttrykte stor sorg og vanskeligheter med å fatte hendelsen, og understreket at livet er skjørt. Justisminister Emilie Enger Mehl var også til stede og holdt tale. Hendelsen minner om drapet på politimann Arne Sigve Klungland i 2004, også fra Sandnes.
4 måneder siden
Politiansatte over hele landet endrer profilbilder på sosiale medier for å vise sin medfølelse etter at en politimann ble drept i en skyteepisode på Klepp. Hendelsen involverte også en sivil person som døde, og en skadet politimann. Politiets Fellesforbund uttrykker sorg og tilbyr støtte til sine medlemmer. Det deles ulike symboler på sosiale medier, inkludert en sort sløyfe og 'thin blue line', som representerer politiet som en skillelinje mellom orden og kaos. Lederen for Oslo politiforening understreker at dette er en spontan sorgreaksjon for å vise samhold med de som har mistet en kollega.