Astrid Smeplass, kjent som Astrid S, forteller åpenhjertig om den vanskelige tiden etter sin deltakelse i «Idol» i 2013. I «Hver gang vi møtes» deler hun hvordan hun isolerte seg, mistet matlysten og slet med søvn etter konkurransen.
Hun gikk på videregående skole i Orkanger, men endte opp med å få brev fra skolen om at hun kom til å stryke i flere fag på grunn av fravær. Morens besøk avslørte omfanget av problemene, og etter en periode med bedring valgte hun å droppe ut av videregående for å satse på musikkarrieren.
Hun beskriver opplevelsen i «Hver gang vi møtes» som emosjonell og terapeutisk, og er glad for at hun takket ja til å delta.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Astrid Smeplass, kjent fra «Idol» og som en av Norges største popartister, åpner seg i «Hver gang vi møtes» om den vanskelige tiden etter sin deltakelse i sangkonkurransen. Hun forteller om en brå overgang fra rampelyset til hverdagen, som førte til en følelse av meningsløshet, spiseforstyrrelser, søvnproblemer og isolasjon. Dette resulterte i dårlige skoleprestasjoner og en skriftlig advarsel. Etter en samtale med moren, begynte hun å komme seg, og fikk tillatelse til å satse på musikken. Smeplass beskriver deltakelsen i programmet som en personlig og tårevåt opplevelse, men også en mulighet til å reflektere over sin egen reise.
3 måneder siden
Astrid S forteller i «Hver gang vi møtes» om en vanskelig periode etter sin deltakelse i Idol i 2013. Etter en sommer med suksess og turné, opplevde hun en nedtur da hun returnerte til hybellivet og videregående skole. Hun mistet matlysten, slet med søvn og isolerte seg. Skam over situasjonen og manglende tiltakslyst forverret situasjonen. Moren oppdaget rotet på hybelen, men hjalp henne uten å dømme. Etter denne perioden flyttet Astrid S til Oslo og satset på musikken igjen, noe som førte til en suksessfull karriere. Nylig har hun hatt sin første nummer én-hit på VG-lista på tre år.
3 måneder siden
Astrid Smeplass, kjent fra «Idol», er hedersgjest i «Hver gang vi møtes». Hun uttrykker nervøsitet for å dele sine historier og høre andre tolke hennes musikk. Episoden er preget av sterke følelser og tårer, både fra Astrid S og de andre deltakerne. Smeplass forteller om den vanskelige tiden etter sin raske berømmelse. Både VGs anmelder og lesere gir terningkast på episoden.
3 måneder siden
Ina Wroldsen, aktuell i «Hver gang vi møtes», forteller om en sterk opplevelse i programmet. Hun åpner opp om tidligere vanskeligheter, inkludert en periode hvor hun mistet stemmen og følte at hennes verdi var knyttet til det å være en god sanger. Wroldsen beskriver deltakelsen som en form for terapi, der hun fikk se sitt eget liv fra et nytt perspektiv. Hun var spesielt nervøs for å tolke Carolas «Främling», men ble lettet og stolt over Carolas positive reaksjon. Wroldsen, som tidligere har vært privat, føler nå behov for å dele sin historie og er spent på hvordan det vil bli mottatt.
3 dager siden
Astrid Smeplass har valgt å forlate plateselskapet Universal Music etter ti år. Hun står nå på egne bein og styrer karrieren selv.
3 måneder siden
Den svenske artisten Carola deler i «Hver gang vi møtes» om en vanskelig tid i starten av karrieren. Som 17-åring følte hun seg presset til å signere en platekontrakt, og ble truet med at faren kunne havne i fengsel hvis hun brøt den. Dette førte til at hun motvillig reiste til USA for å lage albumet «Runaway», som aldri ble sluppet i Europa. Carola opplevde perioden som svært tung, med jernmangel og utmattelse, og forteller at hun på et tidspunkt følte at det var bedre om hun ikke levde. Hun fant trøst og støtte hos faren sin. Carola beskriver deltakelsen i programmet som en fin opplevelse, og er fornøyd med de musikalske tolkningene.
2 måneder siden
Artikkelforfatteren deler sin personlige historie om hvordan han utviklet en spiseforstyrrelse i tenårene etter å ha opplevd mobbing og sorg. Han beskriver hvordan han mistet kontroll over mat og trening, og hvordan komplimenter for vekttap forverret situasjonen. En lærer så at han ikke hadde det bra, og ga han et trygt rom til å være ærlig. Dette ble et vendepunkt, og han fikk hjelp av psykolog. Forfatteren understreker at livet handler om mer enn mat og kropp, og at det er viktig å oppsøke glede og snakke med andre. Han oppfordrer også lesere til å tørre å spørre andre om hvordan de har det, da mange sliter i stillhet.
3 måneder siden
Ina Wroldsen, kjent fra «Hver gang vi møtes» og «The Voice», avslører i sin egen podkast at hun opplevde en alvorlig periode med netthets etter sin deltakelse som dommer i «Idol» i 2016. Hetsen var såpass ille at hun måtte søke hjelp hos psykolog. Denne hendelsen, som hun beskriver som sin «største smell», ble ikke tatt opp i hennes episode av «Hver gang vi møtes». Wroldsen forteller at hun var redd for å gå ut offentlig på grunn av den negative oppmerksomheten. Hun har fått positive tilbakemeldinger etter sin deltakelse i «Hver gang vi møtes», noe som er en uvant situasjon for henne.
3 måneder siden
Kickbokser Amalie Anker, som tidligere har vunnet VM-sølv, har det siste halve året kjempet en hard kamp mot psykiske problemer. Hun har opplevd angst, depresjon og selvmordstanker etter en periode med fysisk sykdom og private hendelser. Anker har tidligere vært åpen om sine kvinnehelseproblemer, men det siste halve året har de psykiske utfordringene tatt overhånd. Hun har fått støtte fra familie, venner og psykolog, og har begynt å snakke åpent om sine problemer. Dette har hjulpet henne med å takle de mørke tankene og skamfølelsen. Anker har tidligere deltatt i realityprogrammet «Kompani Lauritzen», der hun lærte å være mer åpen om følelser. Selv om toppidrettskarrieren er over, ønsker hun å finne tilbake til gleden med idretten og være en del av kickboksmiljøet. Hennes fire år gamle tantebarn har vært en viktig motivasjon for å holde seg i live.
2 måneder siden
Maria Træbakken, nå under artistnavnet Zupermaria, deler sin historie om en vanskelig tid preget av rus og festing etter at hun flyttet til Oslo. Uten faste rammer etter å ha sluttet på musikk- og teaterskole, utviklet hun en destruktiv livsstil. Hun beskriver det som en «evig fest som aldri tok slutt». Familien grep inn da de merket at noe var galt, og faren hentet henne hjem til Bergen. Vendepunktet kom da hun fikk platekontrakt, noe som tvang henne til å ta seg selv seriøst. I dag lever hun av musikken, har et sunnere forhold til alkohol, og har tatt eierskap til sin egen historie. Hun oppfordrer andre i lignende situasjoner til å be om hjelp.