Bremnes Seashore har besluttet å avvikle produksjonen og salget av Salma-laks, noe som fører til at over 100 ansatte mister jobben. Selskapet opplyser at Salma-satsingen har gått med underskudd de siste årene, og at økte kostnader og lavere etterspørsel har gjort videre drift økonomisk uholdbar.
Avviklingen er en del av en større kostnadsreduksjonsprosess for å styrke selskapets fremtidige satsing på annen kvalitetslaks. Ordføreren i Bømlo uttrykker sorg over beslutningen, men peker på lav arbeidsledighet i regionen som en positiv faktor.
Ansatte og tillitsvalgte beskriver situasjonen som trist, men forståelig.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Bremnes Seashore, selskapet bak det kjente Salma-laksemerket, har besluttet å legge ned produksjonen. Dette fører til at over 100 ansatte mister jobben, noe som bekreftes av kommunikasjonsdirektør Simon Nesse Økland. Selskapet oppgir økonomiske tap som hovedårsak, med underskudd de siste årene og prognoser som viser fortsatt tap. De peker også på høye råvarepriser, økte kostnader etter investeringer i ny fabrikk, og lavere salg på grunn av dyrtid. I tillegg retter de kritikk mot regjeringen for manglende støtte til norsk eierskap og foredling, og for økte skatter som påvirker rammevilkårene negativt.
4 måneder siden
Bremnes Seashore, selskapet bak Salma-laks, kunngjorde tirsdag at de avslutter produksjonen av det kjente produktet. Over 100 ansatte ved hjørnesteinsbedriften på Bømlo mister jobben, noe som har skapt stor bekymring lokalt. Selskapet peker på økte skatter, dyrtid og redusert produksjonstillatelse som hovedårsaker til beslutningen. Høyre og KrF kritiserer regjeringen for uforutsigbar politikk og skatteøkninger, mens regjeringen avviser kritikken og fremhever selskapets økonomiske utfordringer som bakgrunn for avgjørelsen. Arbeiderpartiet understreker at selskapsskatten er lavere enn tidligere og ønsker å satse på en bærekraftig sjømatnæring fremover.
1 måned siden
Sjømatkonsernet Insula overtar merkevaren SALMA etter at Bremnes Seashore avsluttet produksjonen på Bømlo, noe som resulterte i tap av 100 arbeidsplasser. Produksjonen flyttes til Salmars anlegg på Frøya, uten at dette vil skape nye arbeidsplasser på Bømlo. Insula ser frem til å videreutvikle merkevaren, og administrerende direktør Sigvald Rist håper at økt produksjon vil føre til lavere priser for forbrukerne. Avtalen krever godkjenning fra Konkurransetilsynet, og oppstart av produksjonen er planlagt etter sommerferien.
2 måneder siden
Laksegiganten Mowi avvikler sin virksomhet på Stord etter å ha operert der siden 2017. Avgjørelsen kommer som følge av en nedgang i etterspørselen etter rensefisk, som benyttes for å bekjempe lus i oppdrettsanlegg. Nedleggelsen berører 18 ansatte, men selskapet har intensjoner om å tilby dem alternative stillinger internt. Reduksjonen i bruken av rensefisk både i Mowi og i resten av oppdrettsnæringen har ført til et betydelig redusert behov for produksjonen på Stord.
1 måned siden
Båt og Brygge AS i Sandefjord har meldt oppbud etter 27 års drift. Styreleder Morten Glenna forklarer at sviktende båtsalg, særlig i 2024, kombinert med høye kostnader, gjorde det umulig å fortsette driften. Selskapet omsatte for 26 millioner kroner i 2023, men hadde et underskudd på 2,7 millioner før skatt. Service- og opplagsdelen av virksomheten er overført til Vestfold Maritime, som fortsatt vil drive med båtsalg. Glenna understreker at ingen ansatte mister jobben, og at alle betalingsforpliktelser til bankene er ivaretatt.
1 måned siden
Over 100 Ringnes-sjåfører mister jobben som følge av at dagligvarekjedene Asko, Coop og Rema 1000 overtar varedistribusjonen fra 1. mars neste år. Kun 30 sjåfører får beholde jobben. I tillegg forsvinner rundt 60 stillinger på lagersiden, mens 125 ansatte fortsetter. Distribusjonen vil kun skje fra anlegget på Gjelleråsen, noe som betyr at arbeidsplassene til sjåførene i flere byer forsvinner. Fellesklubben i Ringnes uttaler at hele arbeidsmiljøer vil gå tapt, og klubblederen er kritisk til beslutningen om å kun beholde distribusjon fra Gjelleråsen.
1 måned siden
Sundquist Anlegg, en anleggsentreprenør med historie tilbake til 60-tallet og hovedkontor i Kirkenes, har begjært seg konkurs. Konkursen rammer 110 ansatte og beskrives som en alvorlig situasjon for Sør-Varanger kommune. Selskapet omsatte for 330 millioner kroner i fjor, men gikk med et tap på 5,8 millioner. Styrelederen uttrykker stor beklagelse over beslutningen. Til tross for denne konkursen, viser ferske tall en nedgang i konkurser innen bygg- og anleggsbransjen på landsbasis.
4 måneder siden
Båtprodusenten Hydrolift i Fredrikstad har meldt oppbud. Selskapet, som hadde et underskudd på 30,1 millioner kroner i 2023, har sett salget stoppe opp på grunn av vanskelige markeder. Ifølge daglig leder var dette en nødvendig avgjørelse. Antall ansatte ble redusert fra 49 til 42 i juni. Selskapet hadde også et underskudd på 11,4 millioner året før. Fredrikstad Blad var først ute med å melde om konkursen.
2 måneder siden
Aschehoug, et av Norges største forlag, reduserer bemanningen. Totalt forsvinner 35 stillinger, hvorav 19 er nedbemanninger og 16 er vakante stillinger som avvikles. Konsernsjef Mads Nygaard forklarer at markedsendringer og økte kostnader er årsaken. Forlaget understreker at de vil gjennomføre en ryddig omstillingsprosess og tilbyr sluttavtaler til de berørte ansatte.
3 måneder siden
Rammeverkstedkjeden Mester Rammer har gått konkurs, og rammer 21 ansatte. Selskapet, som har omtalt seg selv som Norges største rammeverksted, har slitt med økte kostnader, spesielt leiekostnader og prisvekst. Bostyrer jobber nå med å finne en kjøper for å videreføre virksomheten. Styreleder Georg Uhlmann uttrykker stor sorg over konkursen, og føler ansvar for de ansatte. Han peker på at en svak krone og dårligere råd hos folk også har bidratt til konkursen. Selskapet har også slitt med et kostbart oppkjøp av en nettbasert kunstforretning i 2008.