Camilla (27) opplevde ensomhet på nyttårsaften og delte sine følelser i en TikTok-video som fikk stor respons. Hun forteller om en følelse av å være alene, selv om sosiale medier viser et annet bilde.
Mange har kommentert og delt lignende erfaringer, noe som tyder på at ensomhet er et utbredt problem. Camilla mener nordmenn kan være egoistiske og at jenter kan være 'styggere' mot hverandre.
Hun har opplevd avvisning og skuffelser som har ført til sosial angst, og hun sliter med å knytte nye kontakter. Hun understreker viktigheten av å snakke om ensomhet og be om hjelp, og at måten man inviterer andre på kan ha stor betydning for hvordan de føler seg.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Camilla Malvine De Wilde (31) opplever netthets etter å ha delt en TikTok-video av sin Tesla med et klistremerke som kritiserer Elon Musk. Klistremerket er et forsøk på å distansere seg fra Musk, uten å måtte selge bilen. Videoen har fått over 35.000 visninger, men også mange negative og personlige angrep i kommentarfeltet. De Wilde tar kritikken med ro, men er bekymret over nivået på kommentarene og støtten til kontroversielle figurer som Donald Trump og Elon Musk. Hun bruker hendelsen som utgangspunkt for å undervise sine elever om netthat og respektfull kommunikasjon på nett. Hun utelukker å kjøpe Tesla igjen og mener «Musk-skam» er et mer passende begrep enn «Tesla-skam».
4 måneder siden
Eline Olsen, som nylig flyttet til Ålesund, følte seg ensom før nyttår. Hun postet et innlegg på Facebook og spurte om noen hadde plass til henne på nyttårsaften. Responsen var overveldende, med mange invitasjoner og tilbud om vennskap. Dette viser et behov for fellesskap, og Else Kåss Furuseth ønsker å opprette Ensomhetspartiet for å bekjempe ensomhet. Partiet vil øremerke 1 milliard kroner til dette formålet. Eline skal feire nyttår hos Monica Molvær, som arrangerer feiring for de uten nettverk. Eline er takknemlig og ser frem til å starte det nye året med nye bekjentskaper.
24 dager siden
Artikkelen belyser hvordan unge kvinner bruker TikTok for å ta et oppgjør med de snevre, norske skjønnhetsidealene. Øyvår (21) deler sin personlige historie om å aldri ha følt seg pen, noe som har skapt et stort engasjement. Olimata Elin Mboge (19) ønsker å konfrontere både egne komplekser og det hun beskriver som et «skjønnhetstyranni». De forteller om et økende press, spesielt blant jenter, for å oppnå urealistiske idealer. Jenter med minoritetsbakgrunn beskriver også opplevelser med rasisme og utseendepress. Gjennom TikTok finner de støtte og et fellesskap hvor de kan dele sine erfaringer og sammen utfordre de eksisterende standardene.
4 måneder siden
Influenser Linnea Løtvedt opplever julen som vanskelig i år på grunn av ensomhet etter et brudd og foreldrenes skilsmisse. Hun savner tidligere juletradisjoner og gruer seg til å velge hvor hun skal feire. En undersøkelse viser at mange nordmenn er ensomme i julen, og en psykolog forklarer at julen kan forsterke vonde følelser. Psykologen gir råd om hvordan man kan håndtere dette, inkludert å skjerme seg fra sosiale medier og oppsøke fellesskap. Løtvedt planlegger å fokusere på jobb og leve i nuet for å komme seg gjennom julen, og ser frem til å flytte til Bergen etter jul.
4 måneder siden
Helle Jenssen opplevde ensomhet og frykt for å knytte seg til andre, etter en vanskelig barndom med mobbing. En undersøkelse viser at ensomhet er et økende problem, særlig blant unge. Helle tok grep ved å bruke vennskapsappen Venn, som hjalp henne med å overvinne frykten for avvisning og knytte nye vennskap. Forskning viser at ensomhet kan ha alvorlige helsemessige konsekvenser, og at digital teknologi kan være et nyttig verktøy for å skape sosiale relasjoner. Helle har i dag det bra og føler hun er på et godt sted i livet.
1 måned siden
Helene (19) opplevde å bli avvist av DPS etter å ha søkt hjelp for psykiske vansker, fordi hun ikke ble vurdert til å ha tilstrekkelig alvorlighetsgrad. Hun følte seg overkjørt av systemet, som hun mener svikter unge mennesker. Pasient- og brukerombudet bekrefter at mange opplever det samme, og at det er vanskelig å få rett hjelp i systemet. DPS Vestfold forklarer at de må prioritere de sykeste, men oppfordrer pasienter til å klage hvis de er uenige i vurderingen som er gjort. Helene har delt sin historie på TikTok og fått mange tilbakemeldinger fra andre i samme situasjon.
3 måneder siden
Agnete Husebye, deltaker i «Farmen kjendis», forteller i en TikTok-video at hun følte seg utestengt av meddeltakerne Caroline Nitter og Sarita Sehjpal. Hun hevder at hun ikke ble inkludert i «familien» på gården, og at Nitter parodierte og latterliggjorde henne. Husebye reagerer på at TV-bildene ikke viser hennes opplevelse av utestengelse, og at hennes opplevelser ble klippet bort. Nitter mener Husebye leter etter bekreftelser på fordommer, mens Sehjpal ikke kjenner seg igjen i kritikken. TV 2 erkjenner at Husebye kunne fått mer plass i sendingene og forstår hennes situasjon.
2 måneder siden
Camilla fra Horten følte det flaut å kjøre Tesla etter Elon Musks kontroversielle handlinger, inkludert det mange tolket som en nazihilsen. Hun valgte å sette et klistremerke på bilen sin for å distansere seg fra Musk. En video av bilen på TikTok fikk mange negative reaksjoner. Selv om Camilla mener Tesla-eiere ikke burde skamme seg, ønsker hun å ta avstand fra Musk. Undersøkelser viser at mange Tesla-eiere i Norge er enige i at Musks oppførsel påvirker merket negativt, men mange ville likevel kjøpt Tesla igjen.
4 måneder siden
Leah Isadora Behn har delt åpent om savnet etter sin far, Ari Behn, på TikTok, fem år etter hans selvmord. Hun forteller at julen har vært vanskelig siden farens bortgang, og at hun ikke har hatt julestemning de siste fem årene. Behn understreker at julen ikke er en lykkelig tid for alle, og viser medfølelse med de som opplever en vanskelig høytid. Hun oppfordrer også til å ta vare på hverandre i denne perioden. Videoene har fått stor respons fra følgere som deler lignende erfaringer og gir støtte.
6 dager siden
Amalie Sørhaug (23) fra Haugesund, kjent fra TV 2s realityshow «Love Island», uttrykker bekymring for hvordan mobiltelefoner og datingapper påvirker dagens datingkultur. Hun mener at de mange valgmulighetene på mobilen gjør det vanskelig å bygge dype og varige relasjoner, og at dette fører til uforpliktende forhold, såkalte situationships. Selv om hun ikke fant kjærligheten på TV, fikk hun venner for livet. Sexolog Camilla J. Jægtvik Sørensen støtter Amalies syn og påpeker at mange single mister motivasjon og selvtillit etter gjentatte avvisninger i dagens datingmiljø. Undersøkelser viser at 7 av 10 unge voksne i Norge bruker datingapper, noe som kan overbelaste hjernen med for mange relasjoner samtidig. Begge mener at dagens fokus på raske valg og overfladisk kontakt går på bekostning av å skape ekte og dype forbindelser.