Artikkelen analyserer den intense VAR-debatten i norsk fotball, som har utviklet seg til en maktkamp om kontroll over idretten. Kretsledere har tatt aktivt stilling for VAR, noe som har åpnet for kritikk om hvorvidt de representerer klubbenes interesser.
Lillestrøm Sportsklubb har foreslått å binde kretsens representant til å stemme mot VAR, noe som kompliserer situasjonen ytterligere.
Det er usikkert om kretsledernes engasjement vil gagne VAR-saken, og utfallet av debatten kan få store konsekvenser for norsk fotball.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
En debatt om VAR i fotball har utviklet seg til en maktkamp mellom klubber og forbund. Norsk Toppfotball (NTF) har snudd flertallet av klubbene til å være mot VAR, men det er ikke sikkert at Norges Fotballforbund vil følge dette synet. Forbundsstyret kan velge å kjempe for å beholde VAR, og det er til slutt fotballtinget som har det siste ordet. Denne saken har reist spørsmål om fotballdemokratiet og hvordan norsk fotball er organisert, og kan potensielt føre til større endringer i fremtiden.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler den pågående debatten om VAR i norsk fotball, der flere klubber skal stemme over innføring eller avvikling av VAR. Debatten har blitt polarisert, og NISO-leder Kristoffer Vatshaug uttrykker bekymring for det harde ordskiftet. Han understreker viktigheten av å lytte til argumenter fra begge sider og at beslutninger ikke tas for raskt. Tidligere landslagsspiller Stefan Strandberg, som satt i VAR-utvalget, oppfordrer til å ta beslutningen med innsikt og respekt. Spillerne er splittet i spørsmålet, og NISO mener det er et paradoks at de ikke får stemme i klubbene. Vatshaug er redd for at mange ikke tør å si hva de mener på årsmøtene.
3 måneder siden
Fotballedere og VAR-tilhengere har rotet bort debatten, og supporteraksjoner har ført til flertall mot VAR på årsmøtene. Selv om undersøkelser viser at flere er for VAR enn mot, har motstanderne vært mer aktive og møtt opp på årsmøtene. NTF innstiller nå på å avvikle VAR, men det er fortsatt usikkert hva som skjer videre. Det diskuteres også om dagens idrettslovverk passer for toppklubber, og om det er for lett for supporterne å ta makten. Spørsmål om supporterinnflytelse og dualmodellen er sentrale i debatten.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler den interne konflikten i Bodø/Glimt angående VAR i fotball. Klubben er splittet, og et ekstraordinært årsmøte er innkalt for å diskutere saken på nytt. Styreleder anklages for å motarbeide klubbens vedtak om å være mot VAR, og for å ha forsøkt å presse supporterne. Konflikten illustrerer en større debatt i norsk fotball om VAR, der flere klubber opplever interne stridigheter. Det hele kulminerer i en avstemning på fotballtinget i mars, men veien dit er preget av uenighet og manglende respekt for klubbdemokratiet. I tillegg nevnes det at flere klubber opplever lignende konflikter, og at det er en generell maktkamp i norsk fotball.
1 måned siden
Fotballtinget skal avgjøre om VAR skal fortsette i norsk fotball. Toppklubbene er delt, men et flertall ønsker å avvikle videodømming. NFFs styre støtter videreføring. NSA mener mange delegater er usikre og at debatten blir avgjørende. Breddeklubbenes deltakelse i avstemningen kritiseres av noen. Vålerenga foreslår å bruke VAR-midler på å forbedre dommerne istedenfor.
2 måneder siden
Norges Fotballforbund (NFF) har publisert en rapport om VAR-debatten i sosiale medier like før fotballtinget, hvor fremtiden til videodømming skal diskuteres. Rapporten er basert på over 46 000 meldinger på X og 20 000 Facebook-kommentarer, og viser et polarisert syn på VAR. Fotballpresident Lise Klaveness fremhever at debatten på X er mer ensidig enn på Facebook. Norsk Supporterallianse (NSA) kritiserer NFF for å publisere rapporten rett før tinget, og anser det som et forsøk på å påvirke utfallet. NFF begrunner analysen med at den gir innsikt i utviklingen av VAR-debatten og at mange tillitsvalgte har unngått debatten på grunn av et vanskelig debattklima.
4 måneder siden
Artikkelen argumenterer for at Norges Fotballforbund (NFF) bør koble sin innstilling om videreføring av VAR til et tillitsvotum på fotballtinget. Dette for å vise at de mener alvor med VAR, og at de er villige til å ta konsekvensene av et eventuelt nei. Det hevdes at dommere, spillere, trenere og et flertall av publikum ønsker VAR, men at saken burde vært avgjort av Norsk Toppfotball, ikke fotballtinget. Det advares mot at grasrota kan la seg påvirke av kritikk mot VAR og NFF.
3 måneder siden
Situasjonen rundt VAR i norsk fotball tilspisser seg etter at Molde og Tromsø stemte mot innføring av videodømming på sine ekstraordinære årsmøter. Begge klubbene hadde tidligere vedtatt å støtte VAR, men supportere har presset frem ekstraordinære årsmøter for å omgjøre vedtakene. Også i Bodø/Glimt kreves det nytt årsmøte for å endre et tidligere nei til VAR. Flere andre klubber har også stemt om VAR i det siste, deriblant Fredrikstad og Ranheim som stemte for, og Bryne og Sandefjord som stemte imot. Norsk Toppfotball (NTF) skal diskutere VAR på et eiermøte 22. januar, før Norges Fotballforbund tar stilling til saken på fotballtinget i mars.
3 måneder siden
Norges Fotballforbund (NFF) er i en vanskelig situasjon angående videodømming (VAR) i norsk fotball. Flertallet av toppklubbene har snudd og er nå imot VAR, noe som setter NFF i en skvis. NFF må skrive en innstilling til Fotballtinget, som skal stemme over VAR-spørsmålet. Kommentatorer mener NFF ikke kan ignorere toppklubbenes syn, men at de også må vurdere andre forhold. NFF risikerer å skape bråk uansett hva de velger, da det er sterke meninger for og imot VAR. Fotballtinget vil ta den endelige avgjørelsen.
3 måneder siden
Det er stor uenighet i norsk fotball om videodømming (VAR). Mange klubbstyrer ønsker å beholde VAR, mens et økende antall medlemmer stemmer imot. Flere klubber, som Glimt, Brann og Molde, opplever splid mellom styret og medlemmene. Ingen klubbstyrer har innstilt på å fjerne VAR, til tross for press fra medlemmene. Noen klubber argumenterer for VAR med henvisning til sportslig suksess og frykt for økonomiske konsekvenser. En professor mener motstanden mot VAR er velbegrunnet og at NFF kjemper for VAR av omdømmemessige årsaker. Det er en maktkamp mellom forbundet og medlemmene.