Artikkelen kritiserer den ukritiske mediedekningen av Jens Stoltenbergs tilbakekomst som finansminister, og antyder at hans rolle hovedsakelig er et valgkampgrep fra Arbeiderpartiet. Det hevdes at forventningene er urealistisk høye, og at de store politiske endringene vil utebli.
Samtidig påpekes det at Arbeiderpartiet opplevde en umiddelbar økning i meningsmålingene, men at denne trenden allerede viser tegn til å snu.
Artikkelen understreker også fremveksten av urealistiske politiske forslag uten tilstrekkelig utredning, og siterer Stoltenberg selv som forventer at begeistringen vil avta og at han vil møte kritikk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Jens Stoltenbergs overraskende comeback som finansminister i Støres regjering og den umiddelbare effekten på det politiske landskapet. Støre kritiseres for manglende lederskap og en vinglete politisk kurs, noe som har ført til fallende oppslutning for Arbeiderpartiet. Stoltenberg hylles derimot for sin kompetanse og erfaring, og målinger viser en markant oppgang for AP etter utnevnelsen. Spørsmålet er om Stoltenberg kan snu den negative trenden og sikre valgseier, men artikkelen antyder at Støre vil bli overskygget av sin mer populære finansminister.
2 måneder siden
Artikkelen hevder at Jens Stoltenbergs rolle som finansminister er et narrespill fra Arbeiderpartiet. Hans utnevnelse ga partiet et løft på målingene, men forfatteren mener Stoltenberg kun er en midlertidig løsning uten langsiktig forpliktelse. Kritikken rettes mot Stoltenberg for å videreføre Vedums skattegrep og manglende vilje til å rydde opp i økonomiske utfordringer. Regjeringen anklages for å mangle visjoner og fortsette en politikk som leder landet i feil retning.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Arbeiderpartiets fremgang på meningsmålingene etter Jens Stoltenbergs retur til norsk politikk som finansminister, og Høyres utfordringer med å opprettholde sin posisjon. Torbjørn Røe Isaksen påpeker at Høyre må stille seg vanskelige spørsmål om hvordan de skal gjenvinne politisk momentum, mens Frp vinner velgere med sin kritikk av statlig overformynderi. Julie Brodtkorb understreker at politikk er avgjørende for velgernes valg, og at Høyre må utvikle en politikk som appellerer til folk. Støres strategiske håndtering av Stoltenbergs inntreden i regjeringen fremheves som en faktor som kan ha styrket Arbeiderpartiet.
22 dager siden
Artikkelen er en kritisk analyse av Arbeiderpartiets landsmøte, der det hevdes at partiet mangler ny politikk og fokuserer på symbolsaker som «pils i park». Forfatteren mener at partiets fremgang på meningsmålingene skyldes at velgerne er mindre misfornøyde etter at Senterpartiet forlot regjeringen, men spår vanskeligheter med å danne flertall etter valget på grunn av mulige samarbeidsproblemer med SV, Rødt, Senterpartiet og MDG. Klimamålene anses som urealistiske, og kommentatorenes hyllest av Støre overdrives, og hans form sammenlignes med tiden som utenriksminister. Artikkelen antyder at det kan bli en konfliktfylt høst for Arbeiderpartiet.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Arbeiderpartiets forsøk på å snu den negative trenden før valget. Statsminister Jonas Gahr Støre har iverksatt flere tiltak, inkludert Senterpartiets avgang fra regjeringen og utnevnelsen av nye statsråder. Et hovedgrep er Jens Stoltenbergs comeback som finansminister, ment å styrke Aps troverdighet og tillit hos velgerne, spesielt i næringslivet. Artikkelen nyanserer Stoltenberg-effekten og understreker at politikk er viktigst for velgerne, og at det er usikkert om dette vil være nok til å snu den negative trenden for Arbeiderpartiet.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Jonas Gahr Støres nylige forsøk på å revitalisere sin regjering gjennom en ambisiøs tipunktsplan, etter nesten tre og et halvt år ved makten. Planen omfatter en rekke tiltak innen økonomi, sysselsetting, helse og klima. Jens Stoltenbergs overraskende comeback som finansminister har utløst optimisme i Arbeiderpartiet. Likevel uttrykker artikkelen betydelig skepsis til Støres evne til å innfri løftene, med henvisning til regjeringens tidligere manglende resultater og en historikk med tafatthet. Flere av tiltakene, som fastpris på strøm og boligbygging, fremstilles som urealistiske eller strategisk timet for å påvirke valget.
6 dager siden
Håkon Snortheim, Høyre-politiker og stortingskandidat, kritiserer norsk presse for å ha mistet sin kritiske sans i dekningen av Jens Stoltenbergs comeback i norsk politikk. Han mener journalister og kommentatorer opptrer mer som beundrere enn som kritiske samfunnsvakter, og sammenligner dekningen med tenåringsjenters begeistring for kjendiser. Snortheim påpeker at politikken til Arbeiderpartiet ikke har endret seg til tross for Stoltenbergs retur, og mener pressen burde stille tøffere spørsmål i stedet for å applaudere. Han reagerer spesielt på formuleringer som «Norges diplomatiske supervåpen» og «Jensus Kristus», og mener slike uttrykk ikke er politisk analyse, men følelsesstyrt beundring. En bildetekst i Aftenposten som kalte Støre og Stoltenberg for «gullgutter» ble senere endret etter kritikk. Snortheim understreker at pressen skal være vaktbikkje, ikke heiagjeng, og etterlyser mer kritisk journalistikk i møte med maktpersoner.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Jens Stoltenbergs retur til norsk politikk som finansminister, og den positive mottakelsen han fikk. Flere statsråder uttrykte begeistring og tok bilder med Stoltenberg. Næringsministeren Cecilie Myrseth (Ap) tror Stoltenbergs popularitet vil styrke regjeringens oppslutning, og målinger viser en umiddelbar oppgang for Arbeiderpartiet. Samtidig kritiserer Frp-leder Sylvi Listhaug regjeringens økonomiske politikk og kaller den statskapitalisme.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer Jens Stoltenbergs forsøk på å etablere en tverrpolitisk skattekommisjon, og hevder at lukkethet og politiske manøvre fra Stoltenberg og Støre-regjeringen førte til at prosessen mislyktes. Stoltenberg klarte ikke å gi en troverdig forklaring på hvorfor kommisjonen var nødvendig, og regjeringen anklages for å forsøke å parkere skattedebatten frem mot valget. Kritikken omfatter også manglende dialog med næringslivet og en generell mistillit til regjeringens økonomiske politikk, som har økt skattebyrden for næringslivet. Artikkelen konkluderer med at Stoltenbergs inntreden som finansminister sannsynligvis ikke vil redde regjeringen fra en svak stilling.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Jens Stoltenbergs rolle som finansminister, hvor han konfronteres med å forsvare politikk som strider mot hans tidligere overbevisninger. Arbeiderpartiets forslag om strømstøtte til hytter og regjeringens satsing på havvind, til tross for eksperters advarsler om kostnader, illustrerer dette dilemmaet. Samtidig kritiseres regjeringen for sløseri av økonomiske eksperter, som heller støtter Frps linje. Dette skaper en situasjon hvor Stoltenberg må navigere i et politisk landskap preget av populisme og ideologiske skift, hvor selv partier som Frp omfavner full sykelønn, i motsetning til ekspertråd.