Den portugisiske bassisten og elektronikeren Gonçalo Almeida gir ut albumet 'States of Restraint' på Clean Feed Records. Almeida, som er bosatt i Rotterdam, har med seg perkusjonisten Gustavo Costa og trompetisten Susana Santos Silva på fem minimalistiske komposisjoner kalt «Restraint I – V».
Musikken beskrives som eksperimentell, rytmisk, melodisk, søkende, reflekterende og drømmende, og utfordrer lytteren med sine unike lydlandskaper.
Susana Santos Silva har tidligere jobbet med Hedvig Mollestad i Norge.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Den portugisiske trommeslageren Pedro Melo Alves har gitt ut albumet "Conundrum Vol. 1", som er et resultat av møter med 13 musikere han aldri før har spilt med. Prosjektet består av fritt improviserte duoer med et mangfold av instrumenter og elektronikk, innspilt mellom 2019 og 2023. Selv om ikke alle møtene er like spennende, viser albumet Alves' allsidighet og kompromissløse tilnærming til musikk. Albumet bekrefter hans posisjon som en viktig instrumentalist på den alternative musikkscenen.
18 dager siden
Den danske altsaksofonisten Amalie Dahl, som har base i Norge, presenterer sitt nye kvartettprosjekt 'Breaking/Building Habits'. Kvartetten, med en unik instrumentering bestående av altsaksofon, gitar, trommer og vibrafon, utforsker musikalske landskap mellom komponert musikk og fri improvisasjon. Musikken, som ble fremført på Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo, beskrives som spennende, uforutsigbar og fascinerende, og viser Dahls evne til å utvide sitt musikalske uttrykk.
2 måneder siden
Den argentinske bassisten Rodrigo Villagra, som har bodd i Norge i over 20 år, debuterer med albumet "Rhythms of Resilience". Albumet viser Villagras musikalske bredde og presenterer Villagra som en jazzmusiker med røtter i flere sjangre. Med seg har han Frederik Villmov, Erlend Vangen Kongtorp og Amund Stenøien. Musikken er inspirert av amerikansk 60-tallsjazz og artister som Coltrane og Shorter.
2 måneder siden
Artikkelen fremhever Motvind Records som en viktig aktør i norsk musikkliv, og presenterer fire nylige utgivelser. Den beskriver samarbeidet mellom Egil Kalman og Hans Hulbækmo, der de improviserer med synth, munnharpe, bass, congas og trommer. Håkon Thelin tolker folkemusikk på kontrabass, mens Helga Myhr og Tanja Orning skaper unike lydlandskaper med hardingfele og cello. Joel Rings avantgarde jazzprosjekt utforsker jazzens yttergrenser. Felles for musikerne er originalitet, improvisasjon og et sterkt kunstnerisk særpreg.
1 måned siden
Ukas musikkanmeldelser spenner fra folkemusikk til jazz og samtidsmusikk. Reolô blander sjangere og får toppscore. Ketil Bjørnstad utforsker både korverk og solopiano. Ingebjørg Loe Bjørnstad skaper et kammermusikalsk møte med personlige tekster. Linda May Han Oh reflekterer over eksistensielle spørsmål. Pedro Melo Alves utfordrer med improviserte lydlandskaper. Rahel Talts presenterer et ambisiøst verk med musikere fra flere land.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Carlos Bicas album '11:11', utgitt i 2024. Bica er en veteran innen portugisisk jazz, og albumet er inspirert av 50-årsjubileet for nellikrevolusjonen. Han har med seg en kvartett bestående av vibrafon, gitar og altsaksofon. Musikken beskrives som en blanding av melankolske stemninger og friere improvisasjoner. Besetningen er uvanlig, og musikken fremstår som både fascinerende og nyskapende. Bica har tidligere spilt med storheter som John Zorn og Lee Konitz, men er likevel ukjent for anmelderen.
13 dager siden
Artikkelen omhandler Simin Tanders nye album «The Wind», der den tysk-afghanske vokalisten med base i Oslo utforsker sin musikalske identitet. Albumet er inspirert av ulike kulturer og språk, inkludert pasjto, og kombinerer elementer fra Spania, Italia, England og Norge. Tander har satt sammen et band bestående av Harpreet Bansal, Björn Meyer og Samuel Rohrer, som sammen skaper et sjangersprengende lydbilde. Musikken beskrives som et personlig visittkort som løfter Tander opp på et høyt og originalt nivå.
3 måneder siden
Denne artikkelen presenterer musikkanmeldelser av seks album som alle har fått terningkast 5. Jakob Bros 'Taking Turns' beskrives som et strålende jazzalbum med usedvanlige musikalske samtaler. Sverre Gjørvads 'Six Pieces for Cinema' er inspirert av samisk musikk og er original. Rasmus Sørensen viser modent pianospill på 'At The Right Time', med inspirasjon fra New Yorks jazzscene. Thea Grant skaper unike stemninger med 'Water and Dreams', som kombinerer elektronikk og improvisasjon. The Bad Plus presenterer et nytt lydbilde på 'Complex Emotions' med to nye medlemmer. Krokofant leverer heftig kvalitetsmusikk på albumet '6', med inspirasjon fra 70-tallets rock og jazz.
3 måneder siden
Trommeslageren Sverre Gjørvad har gitt ut sitt nye album «Six Pieces for Cinema» etter en tre års pause. Gjørvad, som er kjent for sin kreative musikk, har skapt et album som beskrives som åpent, luftig og bildefremkallende. Musikken er inspirert av film og TV-serier, og henter elementer fra samisk musikk, rock, jazz og samtidsmusikk. Med seg på albumet har han Dag Okstad på bass, Kristian Svalestad Olstad på gitar og Herborg Rundberg på piano. Musikken inviterer lytterne til å skape egne bilder eller brukes av filmskapere, og er både original og gjenkjennelig som Gjørvads verk.
2 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser fremhever flere norske artister, inkludert Signe Førre, Sigurd Hole og Wako, som alle får gode kritikker. Ghawgha Tabans musikk, som kombinerer elementer fra hennes hjemland med andre impulser, får terningkast 5. Det gis også ut et nydelig gjenhør med gitaristen Emily Remler, som gikk bort i ung alder. Hennes liveopptak fra 1980-tallet er utgitt for første gang på 33 år. Sigurd Hole Ensembles verk er inspirert av hans miljøengasjement og bekymring for naturen. I tillegg anmeldes Blood Sweat Drum + Bass, som viser at det danske jazzmiljøet er mer enn bare København. kÖök har tatt en radikal u-sving og går fra elektrisk til akustisk lyd på sitt nye album.