Artikkelen omhandler uttaket til langrenns-VM i Trondheim, der Anne Kjersti Kalvå kjemper for en plass, mens Emil Iversen ikke ble tatt ut. Iversens manglende uttak har ført til kritikk fra hans far, Ole Morten Iversen, og Emil selv, som mener uttaket var urettferdig og preget av dårlig kommunikasjon.
Landslagsledelsen på sin side mener Iversens resultater ikke rettferdiggjør en plass i troppen. Artikkelen konkluderer med at Iversens kritikk er usaklig, og at hans far burde holdt seg for god til å kritisere uttaket offentlig, spesielt med tanke på hans erfaring som tidligere landslagstrener.
Det blir også nevnt at det er tre ledige plasser i troppen, to for herrer og en for kvinner.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Emil Iversen retter sterk kritikk mot langrennsledelsen etter at han ble vraket fra VM-troppen. Han mener kommunikasjonen rundt uttaksprosessen har vært svak, og at det som ble sagt i forkant ikke stemte med de endelige avgjørelsene. Iversen føler seg urettferdig behandlet og mener flere utøvere opplever Skiforbundet som en diffus og vanskelig enhet å forholde seg til. Han er skuffet over å ikke få gå VM på hjemmebane, men er samtidig stolt over å ha kommet tilbake til Norgestoppen. Landslagssjef Ulf Morten Aune svarer at de tar kritikken til seg og ønsker en direkte dialog med Iversen.
2 måneder siden
Kombinertløper Espen Bjørnstad er svært skuffa og kritisk etter at han ikkje vart tatt ut til VM i Trondheim. Bjørnstad meiner uttaksprosessen har vore uryddig og at landslagsleiinga har svikta i å gi utøvarane tryggleik. Han etterlyser klarare rammer og meiner han har prestert betre enn Einar Lurås Oftebro, som fekk plassen. Sportssjef Ivar Stuan forsvarer uttaket og seier det er basert på resultat, potensial og skjønn. NRK-ekspert Magnus Moan forstår Bjørnstads frustrasjon og påpeiker at Bjørnstad har betre topplasseringar enn Oftebro.
3 måneder siden
Skiforbundet har igjen møtt kritikk for sin håndtering av uttak, denne gangen for verdenscupen i Les Rousses. Flere løpere utenfor landslaget, som Henrik Dønnestad, Mikael Gunnulfsen og Eirik Mysen, presterte sterkt i NM, men fikk ikke sjansen i verdenscupen. Kommunikasjonen fra forbundet ble oppfattet som arrogant og mangelfull, noe som førte til sterke reaksjoner. Kritikken gikk på manglende åpenhet og favorisering av landslagsløpere. Selv om skiforbundet senere beklaget håndteringen, viser saken behovet for mer transparent og konsistent kommunikasjon rundt uttak for å unngå mistillit.
1 måned siden
Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen har rettet sterk kritikk mot landslagsledelsen for manglende konsekvens og ukultur i uttaksprosessen. Han uttrykte følelsen av å bli motarbeidet, noe som har ført til reaksjoner innad i laget. Flere lagkamerater har kommentert saken; noen støtter behovet for åpenhet og evaluering, mens andre reagerer på Christiansens antydninger om at enkelte utøvere ikke fortjener sine plasser. Det er enighet om at et oppvaskmøte er nødvendig for å bedre kommunikasjonen og unngå lignende situasjoner i fremtiden. Landslagssjefen har svart på kritikken og understreker at konkurransen om plassene er hard, og at uttakene følger fastsatte kriterier.
1 måned siden
Skiskytter Vebjørn Sørum er kritisk til at han ikke fikk gå normaldistansen i Pokljuka, noe som hindret ham i å kjempe om seieren i normalcupen. Han og Vetle Sjåstad Christiansen kritiserer manglende kommunikasjon fra landslagsledelsen. Endre Strømsheim varsler en evaluering av uttaket etter sesongen. Landslagssjef Per Arne Botnan forsvarer uttaket og mener kommunikasjonen har vært god nok, men er åpen for tilbakemeldinger. NRKs eksperter stiller seg undrende til uttaket.
1 måned siden
Birgit Skarstein kritiserer Norges Skiforbund for manglende rekruttering av parautøvere, spesielt etter det omdiskuterte VM-uttaket i Trondheim. Hun påpeker den lave deltakelsen i VM-sprinten og savner nye fjes i troppen. Skiforbundet, ved Anne Ragnhild Kroken og Ulf Morten Aune, ønsker velkommen en åpen diskusjon om prioriteringer og krav, og understreker behovet for å balansere ulike perspektiver. Isabell Valen uttrykker skuffelse over manglende uttak, mens Vilde Nilsen tror ikke dette vil skade rekrutteringen til paralangrenn. Skarstein fremhever viktigheten av mesterskap for rekruttering og motivasjon.
1 måned siden
Simen Hegstad Krüger svarte på kritikken rundt sitt femmilsuttak med å ta bronse i VM. Etter løpet avviste han påstandene om at uttaket var mobbing, fremsatt av treneren til Andreas Fjorden Ree, som mente det handlet om «trynefaktor». Krüger understreket at han var tiltenkt plassen og at hans tidligere problem med hjerteflimmer ikke burde diskvalifisere ham. Stensås står fast på sin kritikk og mener Ree burde fått sjansen, mens Harald Østberg Amundsen avviser at det er snakk om mobbing, selv om han forstår skuffelsen til de som ble vraket.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den manglende norske suksessen i kvinnelangrenn under VM, hvor Sverige har dominert. Etter en skuffende lagsprint kritiserte en TV 2-ekspert laguttaket, noe som førte til reaksjoner fra utøverne. Kommentatoren argumenterer for at utøverne må tåle kritikken og at det er viktig med en åpen debatt. Det påpekes også at flere sentrale løpere nærmer seg slutten av sine karrierer, noe som kan føre til ytterligere utfordringer for norsk langrenn. Artikkelen konkluderer med at en ærlig diskusjon om situasjonen er nødvendig for å unngå å sakke akterut.
17 timer siden
Norsk kvinnelangrenn sliter med mangel på toppløpere ifølge en analyse. Landslaget for kommende sesong presenterer utfordringer.
2 måneder siden
Det har oppstått konflikt mellom Ullensaker/Kisa og friidrettsforbundet etter at talentet Wilma Bekkemoen Torbiörnsson ikke ble tatt ut i EM-troppen. Trener Hans Jørgen Borgen er svært kritisk og mener klubben ofte blir forbigått. Friidrettsforbundet, ved sportssjef Erlend Slokvik, viser til en «20-prosentregel» som begrunnelse, som innebærer at utøvere som kvalifiserer seg grunnet strykninger fra andre nasjoner, men som er utenfor de 20 prosent beste, ikke blir tatt ut. Torbiörnsson selv mener hun burde fått plass basert på sin ranking og savner bedre kommunikasjon fra forbundet. Slokvik beklager manglende dialog, men avviser at klubbtilhørighet påvirker uttaket.