Artikkelen argumenterer for at årets Ski-VM bør være det siste i Norge, da interessen for langrenn er synkende og sporten mangler profiler og spenning. Seertallene har falt drastisk, og konkurransen er redusert, spesielt etter utestengelsen av russiske utøvere.
Forfatteren savner profiler med engasjement og personlighet, og stiller spørsmål ved om det er på tide å la Ski-VM dø ut i Norge, og heller la de spesielt interesserte følge med.
Arrangementet fremstår som kostbart og lite givende.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen diskuterer langrennssportens utfordringer med manglende spenning og dominans fra Norge og Sverige. Flere eksperter foreslår å fjerne stafetten fra mesterskapsprogrammet, da den anses som kjedelig og forutsigbar. Veronika Stepanova, russisk ankerkvinne, ønsker å beholde stafetten, men mener sporten må fornye seg ved å skape større profiler. Hun foreslår også endringer i enkeltstartrenn og et eget VM for femmila i Holmenkollen. IOC kan tvinge frem endringer, som blandet stafett, for å sikre sportens fremtid i OL.
4 måneder siden
Artikkelen argumenterer for å legge ned dagens Tour de Ski, som forfatteren og Petter Northug anser som en dårlig kopi av den opprinnelige touren. Northug, som deltok i den første utgaven, savner de lange reisene, variasjonen i løyper og den unike statusen som touren en gang hadde. Forfatteren påpeker at kun klatringen opp Alpe Cermis er igjen av det opprinnelige konseptet. De foreslår at FIS bør tenke nytt og heller arrangere en spektakulær tour i Nord-Amerika, som kan fange publikums interesse og gi skirenn på kveldstid i TV-ruta.
4 måneder siden
Artikkelen diskuterer den dalende interessen for kvinnehåndball, spesielt under årets EM. Det trekkes paralleller til langrenn, hvor lignende utfordringer med engasjement og dominans av få nasjoner oppstår. Både Ole Erevik og Martin Johnsrud Sundby har påpekt at utøverne må bli mer personlige for å skape interesse. Manglende spenning i mesterskap og økonomiske problemer i klubbene bidrar også til utfordringene. Artikkelen understreker viktigheten av å diskutere disse problemene for å sikre idrettens fremtid.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg engasjementet rundt norsk langrenn, spesielt blant unge, i forbindelse med ski-VM på hjemmebane. Carina Olset Hovda etterlyser profiler som Petter Northug, mens Rune Brynhildsen mener utøvere som Johannes Klæbo og Kristine Stavås Skistad skaper entusiasme. Mina Næss Iversen påpeker at mangel på internasjonal konkurranse kan redusere spenningen. Brynhildsen fremhever konkurransen fra andre idretter, men er mest bekymret for kombinert og hopp. Alle er enige om at mesterskap skaper entusiasme, men Hovda stiller spørsmål ved interessen utenom mesterskap.
1 måned siden
Artikkelforfatteren uttrykker uenighet med Kong Haralds syn på norsk dominans i skisport, der kongen mener at dette ikke vil skade sporten og sammenligner med tidligere dominans i andre idretter som skøyter. Forfatteren argumenterer for at skøytesportens popularitet har falt til tross for gode resultater, og at norsk dominans i langrenn kan redusere internasjonal rekruttering og interesse. Han mener at idrettens popularitet avhenger av profiler, mediedekning og samfunnstrender, og at nye idretter konkurrerer om oppmerksomheten, samt at TV-seing er synkende blant de yngre generasjoner.
1 måned siden
Artikkelen belyser den markante nedgangen i antall skihoppere i Norge de siste tiårene. Fra over 3000 lisensierte utøvere i 1987 har tallet falt til kun 212 i 2025. Skihistoriker Thor Gotaas beskriver utviklingen som en overgang fra nasjonalsport til nisjeidrett, og antyder at tidligere popularitet var overdreven. Samtidig peker en lokal ildsjel på mangelen av mellomstore hoppbakker som en mulig årsak til rekrutteringsproblemene. OL-vinner Espen Bredesen mener derimot at hoppsporten ikke er i krise. Sviktende billettsalg ved skiflygingsrenn i Vikersund knyttes til negativ medieomtale av sporten.
2 måneder siden
Norsk langrenn er i en økonomisk krise etter at flere sponsoravtaler ikke ble fornyet, noe som har ført til et underskudd på over 11 millioner kroner. Som en konsekvens legges junior- og rekruttlandslaget ned. Veteran Pål Golberg mener at Skiforbundet må se kritisk på egen administrasjon og prioritere ressursene annerledes. Han påpeker at langrenn har mistet popularitet og sliter med å konkurrere med andre idretter om sponsorer og TV-tid. Golberg oppfordrer også stjernene Johannes Høsflot Klæbo og Kristine Stavås Skistad til å engasjere seg mer i landslaget for å opprettholde fellesskapet og interessen for sporten.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.
3 måneder siden
Johann Olav Koss mener at skøytesportens fallende interesse skyldes at rettighetene ble solgt til Viaplay, noe som førte til at sporten forsvant fra allmennkringkasterne. Han argumenterer for at NRK er viktig for å opprettholde og øke interessen for sporten. NRK bekrefter at de hadde gode seertall på skøyter tidligere, men prioriterer nå de største mesterskapene. Skøyteløperne Ragne Wiklund og Peder Kongshaug er enige i at manglende TV-dekning har skadet sporten, men ser tegn til bedring. Allround-EM i Heerenveen starter denne helgen, med flere norske medaljekandidater.
2 måneder siden
En ekspert uttrykker bekymring for at hoppsporten i Norge er i ferd med å dø ut. Årsakene inkluderer redusert interesse, kompliserte regler, mangel på TV-eksponering og færre ildsjeler som driver sporten lokalt. Hoppsporten må forenkles og gjøres mer tilgjengelig for å overleve. VM i Trondheim er en viktig mulighet til å snu trenden, men det er usikkert om det er tilstrekkelig. Paralleller trekkes til Finland, der hoppsporten har hatt en markant nedgang.