Artikkelen omhandler bompengeutgifter for bilister i Norge, særlig i vinterferien. E6 gjennom Gudbrandsdalen er fortsatt dyrest, men er litt billigere etter at noen bommer er fjernet.
Samtidig planlegges nye bommer nord for Moelv. Finnmark er uten bompenger.
Alternative ruter rundt Oslo kan redusere kostnadene. Elbileiere må ha Autopass-avtale og bombrikke for å få rabatt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
19 dager siden
Artikkelen belyser økningen i bompenger i Norge, hvor bilister betalte omtrent 16 milliarder kroner i 2024. Elbiler må nå betale opptil 70 prosent av taksten for fossilbiler. E6 gjennom Gudbrandsdalen fremstår som den dyreste strekningen. Bilister som kjører uten bombrikke risikerer høyere kostnader. Flere nye bomfinansierte veiprosjekter er planlagt, noe som vil føre til ytterligere utgifter for bilistene. Det understrekes at man kan spare penger ved å bruke bombrikke, spesielt for elbiler.
4 måneder siden
Bompengene i Norge øker, og elbiler opplever en betydelig prisøkning. E6 gjennom Gudbrandsdalen er den dyreste veistrekningen, mens elbilpriser i bommer har mer enn doblet seg på enkelte strekninger. Selv med Autopass-avtale, er elbilprisene høyere enn tidligere. Stortinget har vedtatt 11 nye bomprosjekter, men Finnmark og deler av Troms er bomfrie. For eksempel har prisen for en elbil fra Sandvika til Otta økt fra 240 til 420 kroner. Det er fortsatt noen hundrelapper å spare for elbiler sammenlignet med bensinbiler.
1 måned siden
Artikkelen omhandler turisters reaksjoner på høye priser i norske skianlegg, spesielt i Hemsedal og Trysil, hvor dagskort kan koste over 700 kroner. Prisene sammenlignes med utlandet, og turister vurderer alternativer som sesongkort og Airbnb for å spare penger. Enkelte påpeker at det er dyrt å drive skianlegg i Norge, og at anleggene forsøker å tilby mer enn bare skikjøring, som terrengparker og bedre serveringssteder. Artikkelen forteller også om en 16-åring som fikk bindingen ødelagt, men raskt fikk hjelp på Geilo. Slaatta Skisenter tilbyr også gratis hjelmer for å øke sikkerheten.
2 måneder siden
Elbil24 har undersøkt prisene på elbillading langs veien før vinterferien. Prisene har generelt økt siden før jul, med Circle K som den som har økt mest. Tesla er billigst, også for de som ikke kjører Tesla, mens Recharge er dyrest, men tilbyr rabatt om natten. Det er betydelige penger å spare på å velge billigste ladeoperatør.
14 dager siden
På grunn av sen påske og snømangel er det rekordbillige restplasser på hytter og leiligheter i norske skidestinasjoner. Prisene er halvert sammenlignet med vinterferien i populære områder som Trysil, Hemsedal og Geilo. Samtidig har heiskortprisene økt, spesielt i Hemsedal og Trysil, hvor en familie kan forvente å betale rundt 13 000 kroner for en uke. Skianleggene melder om gode forhold i preparerte løyper, men lite snø utenfor. Det finnes flere måter å spare penger på heiskort, og reiseforsikring kan dekke tap ved avbestilling grunnet sykdom.
2 måneder siden
Artikkelen ser på priser for dagspass for voksne ved 65 skisentre i Norge i vinterferien. Trysil og Hemsedal, begge drevet av Skistar, er dyrest med 764 kroner for dagspass ved kjøp samme dag. Skistar Norge melder om stor trafikk, hovedsakelig fra Norge, Sverige og Danmark. De forklarer de høye prisene med økte kostnader, men fremhever at kundene får mer for pengene i form av et stort antall kilometer og heiser. Trysil har daglig 12-13.000 besøkende, mens Hemsedal har 6-7.000.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler innføringen av nye maksprisregler for taxi i Oslo fra 1. januar, som følge av mange klager på høye priser. Thea Gudmundsen opplevde en taxitur på 11 minutter som kostet 626 kroner, men samme tur vil koste 314 kroner med de nye reglene. Hun har fått mange kommentarer på TikTok fra andre som har opplevd det samme. Frislippet i taxinæringen i 2020 førte til en økning i antall taxiløyver og priser. Flere reisende, som Cato Bratbakk og Astrid Hedvig Thorbjørnsen, foretrekker nå taxi-apper for å få en forutsigbar pris og økt sikkerhet, selv med de nye maksprisene.
3 måneder siden
En undersøkelse viser store forskjeller i priser for 30-dagers bussbillett i norske storbyer. Trondheim har de dyreste billettene for både studenter og voksne, mens Tromsø og Porsgrunn/Skien har de billigste. Fylkesvaraordfører i Trøndelag forklarer de høye prisene i Trondheim med en stor sone 1, som inkluderer flere kommuner. Det diskuteres om man skal redusere sonen for å senke prisen. MDG ønsker et nasjonalt månedskort til 499 kroner, men staten ser utfordringer med dette. Staten bidrar med midler til kollektivtrafikk, men det er uenighet om hvorvidt dette er nok for å senke prisene.
4 måneder siden
En reportasje fra Charlottenberg viser at prisene på julevarer i Sverige varierer stort. Noen varer, som ribbe, har blitt betydelig dyrere, mens andre fortsatt er billigere enn i Norge. Butikksjefen på Hypermat forteller at de har mange norske kunder, spesielt fra Innlandet. Priskrigen i Norge har ført til at enkelte julevarer er billigere der enn i Sverige, noe som gjør det viktigere å være prisbevisst. Den totale prisforskjellen på en handlekurv er mindre enn tidligere, men det er fortsatt penger å spare på enkelte varer.
7 dager siden
Flere steder på Østlandet pågår lokale priskriger på bensin og diesel, noe som har presset prisene ned til rundt 17,50-17,80 kroner per liter. I Lillestrøm og Kongsvinger leder stasjoner som UnoX og YX Automat an med lavere priser enn gjennomsnittet på 19,50 til 20 kroner per liter. Priskrigen har også spredd seg til nordlige deler av Oslo og langs Riksvei 4 i Nittedal. Utenfor disse områdene, som langs E6 nord for Oslo, ligger prisene fortsatt nær 20 kroner per liter. Tidligere undersøkelser fra Forbrukerrådet viser at prisene ofte stiger igjen i løpet av kort tid. For bileiere kan det likevel være betydelige besparelser ved å fylle drivstoff på stasjoner med lavere priser, med potensielle årlige besparelser på 4000-5000 kroner ved gjennomsnittlig kjørelengde.