Politiet i Tønsberg har gjennomført kontroller av flere thaimassasjesalonger for å undersøke arbeidsforhold og avdekke mulig menneskehandel. Kontrollene viste at flere salonger har uklare eierforhold og at de ansatte har lav lønn.
Politiet mistenker at noen av salongene tilbyr seksuelle tjenester i tillegg til massasje, og at flere kvinner kan knyttes til sexannonser på nett. Politiet samarbeider med andre etater for å bekjempe hallikvirksomhet og mulig menneskehandel.
De opplyser at det er vanskelig å få informasjon fra de som jobber i salongene, da mange er lojale til miljøet sitt og befinner seg i en sårbar situasjon.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
A-krimsenteret i Tønsberg har gjennomført kontroller av flere thaimassasjesalonger og avdekket omfattende uregelmessigheter. Flere kvinner i salongene ble knyttet til sexannonser, og det ble funnet bevis for sexsalg. To personer er anmeldt for hallikvirksomhet. Kontrollene avdekket også lange arbeidsdager og dårlige arbeidsforhold for kvinnene, som ofte kombinerer dette arbeidet med andre jobber. Skatteetaten og Arbeidstilsynet oppretter tilsynssaker mot de aktuelle salongene, og flere pålegg knyttet til brudd på arbeidstid og brannsikkerhet vil trolig bli gitt.
14 dager siden
Politiet har gjennomført en stor, koordinert aksjon mot halliknettverk i flere norske byer. Målet var å forebygge utnyttelse av sårbare personer i prostitusjonsmarkedet, spesielt med tanke på en økning i annonser fra søramerikanske personer som tilbyr seksuelle tjenester. Under aksjonen, som involverte kontroll av adresser og personer, ble det ikke gjort noen pågripelser eller beslag av penger eller narkotika. Politiet er spesielt bekymret for at organiserte kriminelle nettverk utnytter personer fra Sør-Amerika i prostitusjon, og vurderer å opprette halliksaker etter avdekking av kjøp av seksuelle tjenester i Oslo.
2 måneder siden
A-krimsenterets kontroller i Tønsberg har avslørt omfattende lovbrudd i hyttebyggingsbransjen. Utenlandske arbeidere blir grovt utnyttet med lønninger helt ned til 74 kroner timen, noe som er under halvparten av minstelønnen. Mange firmaer bryter HMS-regler, unnlater å betale skatt, og noen blir anmeldt til politiet. Kontrollene har hatt en viss forebyggende effekt, men myndighetene understreker at kontinuerlig innsats er nødvendig for å bekjempe arbeidslivskriminalitet.
14 dager siden
En nasjonal politiaksjon, koordinert av Kripos, har avdekket kjøp av seksuelle tjenester i Oslo. Aksjonen omfattet åtte politidistrikt og hadde som mål å forebygge utnyttelse av sårbare personer i prostitusjonsmarkedet, spesielt de fra søramerikanske land. Under aksjonen ble over 30 adresser kontrollert og mer enn 50 personer avhørt. Politiet vurderer nå å opprette halliksaker. Det er også funnet indikasjoner på at virksomheten er organisert fra utlandet. Bakgrunnen for aksjonen er en markant økning i annonser fra søramerikanske personer som tilbyr seksuelle tjenester, noe som har ført til bekymring for menneskehandel.
4 måneder siden
Konkurransetilsynet har iverksatt etterforskning mot flere trafikkskoler for mulig ulovlig samarbeid i strid med konkurranseloven paragraf 10. I november gjennomførte tilsynet uanmeldte kontroller og sikret bevis etter en beslutning fra tingretten. Avdelingsdirektør Beate Berrefjord uttaler at det er rimelig grunn til å anta at det har foregått et ulovlig samarbeid, men understreker at kontrollen skal bekrefte eller avkrefte mistanken. Det er foreløpig ikke opplyst hvilke trafikkskoler som er involvert eller hvor de holder til.
4 måneder siden
Konkurransetilsynet har startet en etterforskning av mulig ulovlig samarbeid mellom trafikkskoler, i strid med konkurranseloven § 10. Mistanken førte til en uanmeldt kontroll, der bevismateriale ble sikret i november etter en beslutning fra tingretten. Materialet som ble beslaglagt, skal nå gjennomgås for å bekrefte eller avkrefte mistankene. Konkurransetilsynet har ikke oppgitt hvilke trafikkskoler som er involvert eller hvor de er lokalisert. Avdelingsdirektør Beate Berrefjord uttaler at tilsynet har rimelig grunn til å anta at det har foregått ulovlig samarbeid.
2 måneder siden
Politiet i Trøndelag har avdekket en økende tilstedeværelse av svenske kriminelle nettverk som er involvert i narkotikasalg i fylket. Disse nettverkene samarbeider med lokale kriminelle og står bak flere tilfeller av vold, trusler og gjeldsinnkreving. En nylig publisert trusselvurdering uttrykker bekymring for mørketall, da mange ofre frykter represalier. Regjeringen har bevilget midler til Trøndelag politidistrikt for å styrke kampen mot denne kriminaliteten, og politiet forventer å se resultater i 2025.
2 måneder siden
Høyre anklager regjeringen for å være for ettergivende i kampen mot arbeidslivskriminalitet, etter at A-krimsenteret avdekket urovekkende lav lønn i hyttebyggerbransjen. A-krimsenteret i Tønsberg har kontrollert over 140 virksomheter og 240 arbeidstakere i Buskerud, og avdekket lønninger ned til 74 kroner timen. Høyre mener regjeringen har kastet bort tid og ressurser på feil prioriteringer, og krever mer ressurser til A-krimsentrene, Arbeidstilsynet og politiet. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) avviser kritikken og fremhever regjeringens tiltak for å styrke arbeidsfolks rettigheter og bekjempe kriminalitet i byggenæringen, inkludert økte ressurser til Arbeidstilsynet.
2 måneder siden
Thailandske kvinner ble lokket til Georgia med løfter om godt betalte jobber som surrogatmødre. I stedet ble de holdt fanget og tvunget til å donere egg. Kvinnene forteller at de ble fraktet til et hus med mange andre thailandske kvinner, fratatt passene sine og tvunget til å gjennomgå egguthenting. En av kvinnene klarte å flykte og varsle en hjelpeorganisasjon, som fikk reddet to andre. Det anslås at over 100 kvinner fortsatt er fanget. Organisasjonen ROSA mener saken bærer preg av menneskehandel, og georgiske myndigheter etterforsker saken.
5 dager siden
Politiet i Finnmark har siktet 13 personer og åtte selskaper etter en stor politiaksjon mot mulig ulovlig handel med fisk og kongekrabbe. Under ransakelsene på onsdag ble det funnet titalls tonn med både fryst og levende kongekrabbe, samt fisk som var utgått på dato og lagret sammen med ferskt råstoff. Politiet mistenker systematisk og tilrettelagt underrapportering av fangst og salg, og etterforsker hele næringskjeden fra fiskere til oppkjøpere. Ingen av de siktede erkjenner straffskyld, men flere har knyttet seg til ulovlige forhold gjennom sine forklaringer. Det er tatt beslag i regnskapsbøker og digitale enheter som nå skal gjennomgås i samarbeid med Fiskeridirektoratet, Skatteetaten og Tolletaten. Politiet planlegger flere vitneavhør og åpner for mulige nye pågripelser i saken.