Artikkelen kritiserer pengebruken og mangelen på åpenhet under ski-VM i Trondheim. Den stiller spørsmål ved kostnadene for hoppanlegget, som beløper seg til 444 millioner kroner, og stiller spørsmål ved verdien av investeringen.
Arrangementets bærekraftsprofil kritiseres også, med henvisning til transport av utstyr og energikrevende snøproduksjon. Manglende tilgang for lokalradio og favorisering av VM-sponsor Adresseavisen i nyhetsformidlingen fremheves som eksempler på manglende åpenhet.
Artikkelen konkluderer med at ærlighet og åpenhet er viktigere enn selve arrangementet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.
1 måned siden
MDGs gruppeleder i Trondheim bystyre, Thomas Sakshaug, kritiserer pengebruken på 1,2 milliarder kroner for ski-VM, og kaller det en uklok investering. En meningsmåling viser at nordmenn er splittet i synet på Trondheims pengebruk, med størst skepsis i aldersgruppen 30-65 år. Sakshaug mener pengene burde vært brukt på andre områder i kommunen, og stiller spørsmål ved prioriteringen av hoppbakken. Han påpeker også at næringslivet ikke opplevde stor omsetningsvekst under arrangementet. Mildvær og behovet for kunstig snøproduksjon aktualiserer spørsmålet om klimaendringenes innvirkning på fremtidige vinterarrangementer.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Idrettsgallaen for å være mer opptatt av glitter og sponsorer enn av idrettslige prestasjoner. Det hevdes at arrangementet, som er et samarbeid mellom NIF, Norsk Tipping og NRK, ikke fyller et reelt behov for idretten, da utøvere allerede får anerkjennelse gjennom konkurranser. Kritikken går også på at det er vanskelig å sammenligne prestasjoner på tvers av idretter, og at diskusjoner ofte oppstår rundt hvem som ikke får pris. Det trekkes frem eksempler på personer som Bjørge Stensbøl og Johan Kaggestad som burde vært hedret, men som har blitt oversett. Artikkelen konkluderer med et forslag om å legge ned Idrettsgallaen.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg krisen i norsk hoppsport etter avsløringen av juks under VM, og stiller spørsmål ved troverdigheten til forklaringene fra ledere og utøvere. Konsekvensene internt i organisasjonen er usikre, men det spekuleres i hvem som vil miste jobben. Sponsorer vurderer sine avtaler, og Help har allerede trukket seg som sponsor. FIS har startet sin egen gransking av saken. Artikkelforfatteren uttrykker sterk tvil om at utøverne var uvitende om jukset, og understreker viktigheten av åpenhet for å gjenopprette tilliten til norsk hoppsport.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK for en skuffende MGP-finale og et «pinlig» forsvar mot kritikken. Finalen beskrives som uferdig og preget av manglende konkurranse, noe som får artikkelforfatteren til å spekulere i om NRK bevisst saboterte for å unngå å arrangere Eurovision. MGP-sjefens forsvar, med henvisning til god stemning i salen, avfeies som irrelevant. Artikkelen etterlyser en mer seriøs satsing på MGP fra NRKs side, med Sverige som et forbilde, og inviterer til en MGP-debatt i Oslo med deltakelse fra NRK og andre MGP-eksperter.
8 dager siden
Artikkelen kritiserer de sterkt økende kostnadene for det nye regjeringskvartalet i Oslo, som har eskalert fra et estimat på 3-6 milliarder kroner i 2011 til over 54 milliarder. Skribenten påpeker at mens regjeringskvartalet får fortsette utbyggingen uten nevneverdig motstand, opplever kommunene i landet strammere budsjetter og må kutte i sine tjenester. Det stilles spørsmål ved prioriteringene, spesielt siden de som jobber i regjeringskvartalet er de samme som bestemmer de økonomiske rammene for kommunene. Forfatteren antyder at den endelige kostnaden vil overstige 70 milliarder kroner, og etterlyser en kritisk røst i debatten rundt pengebruken.
2 måneder siden
Ski-VM i Trondheim møter kritikk for pengebruken, der politikere fra Rødt og MDG mener prestisje har overtrumfet økonomisk nøkternhet. MDG kritiserer manglende utnyttelse av posisjonen som eneste søker og uforutsette utgifter. VM-sjefen avviser kritikken, fremhever samarbeidet med kommunen og argumenterer for at kostnadsøkningen følger prisstigningen siden 2021. Han trekker frem fotballhallen som et eksempel på vellykket bruk under mesterskapet.
2 måneder siden
Ski-VM i Trondheim sliter med flere utfordringer, inkludert snømangel, høye hotellpriser og vanskelig transport. Trondheim kommune opplever at arrangementet blir dyrere enn forventet, og arrangørene frykter manglende billettinntekter. Kritikken retter seg mot tidligere ledelse for mangelfull regional forankring og dårlig transportplanlegging. Til tross for problemene, håper man at arrangementet vil lykkes, slik som under OL på Lillehammer i 1994, og at publikum vil få en positiv opplevelse.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.
1 måned siden
Artikkelen uttrykker sterk mistillit til norsk hoppsport etter at det ble avslørt juks under ski-VM. Manipulering av hoppdresser har skapt tvil om omfanget av jukset og hvorvidt dette er et enkelttilfelle. Spørsmål reises om utøvernes involvering og hoppsjefens ansvar. Granskning er iverksatt av FIS, og artikkelen krever en omfattende oppvask for å avdekke sannheten. Den manglende tilliten gjør det vanskelig å stole på informasjonen som er gitt, og det kommende hopprennet i Holmenkollen vil foregå i en merkelig atmosfære.