Artikkelen beskriver hvordan rike Trump-supportere og finansfolk uttrykker frykt og avsky over presidentens økonomiske politikk, etter å ha støttet ham for skatteletter og deregulering. Kritikken rettes mot deres manglende bekymring for de bredere samfunnskonsekvensene av Trumps handlinger, inkludert angrep på demokratiet og internasjonale relasjoner.
Flere har snudd, men ikke grunnet autoritært maktmisbruk, men uro i markedet.
Artikkelen antyder at de nå innser at Trumps handlinger rammer dem personlig, og stiller spørsmål ved hva de egentlig stemte på.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
22 dager siden
Donald Trumps tollsatser møter økende motstand, selv fra hans egne støttespillere. Finansminister Scott Bessent forsøkte å overtale presidenten til å moderere sin tilnærming etter at børser over hele verden stupte. Milliardærer som Elon Musk og Bill Ackman har gått offentlig ut mot Trumps politikk, og beskriver situasjonen som en «økonomisk atomkrig». Kritikken kommer også fra republikanere i Senatet, som frykter panikk blant velgerne. JP Morgan Chase sin toppsjef Jamie Dimon advarer mot økt inflasjon og resesjonsfare. Trump selv ser imidlertid ikke ut til å ville endre kurs.
22 dager siden
Artikkelen argumenterer for at Donald Trumps handelspolitikk, kjennetegnet av handelskrig og tollsatser, skaper økonomisk kaos og økende inflasjon. Til tross for løfter om priskutt, opplever amerikanske forbrukere nå dyrtid og usikkerhet. Økonomiske eksperter advarer om økt risiko for resesjon, og selv Trumps støttespillere uttrykker bekymring for politikken. Demonstrasjoner mot presidentens politikk vokser, og det er frykt for at dette vil skade republikanerne ved kommende valg.
21 dager siden
Donald Trumps støttespillere, deriblant Elon Musk, taper store summer på børsen etter Trumps trusler om høye tollsatser. Noen kritiserer Trump, mens andre tier. Eksperter mener milliardærene har overvurdert sin innflytelse, og at Trump er blitt mer overtroisk etter attentatforsøket. Det spekuleres i om misnøye blant velgerne kan få Trump til å snu, men kritikken vil neppe komme fra Trumps indre krets.
21 dager siden
Artikkelen omhandler Trumps tollpolitikk og dens negative innvirkning på verdensøkonomien. Finansminister Stoltenberg beskriver situasjonen som enestående uro. Trumps tollmurer har ført til børsfall globalt, og USAs sentralbanksjef advarer om økt inflasjon og redusert vekst. Eksperter som Eirik Løkke tror ikke Trump vil innrømme feil, men Anders Romarheim påpeker at Trump kan snu raskt og kanskje inngå avtaler for å fremstå som en seierherre. Senator Lindsey Graham, stabssjef Susie Wiles og utenriksminister Marco Rubio nevnes som mulige påvirkere av Trump.
20 dager siden
Flere republikanere, inkludert senatorer som Ted Cruz, uttrykker bekymring for Trumps nye tollsatser, som de mener rammer amerikanske forbrukere. Selv om de fortsatt støtter Trump, frykter mange at tollkrigen vil føre til resesjon og skade partiet i mellomvalget i 2026. Eksperter hevder at den interne motstanden er større enn det som kommer frem offentlig. Milliardærer som Elon Musk, som tidligere støttet Trump, har tapt store summer og legger nå press på presidenten for å endre kurs. Musk har også kritisert Trumps toll-rådgiver offentlig.
21 dager siden
Donald Trumps nye tollplaner møter sterk motstand fra flere av USAs rikeste menn. Milliardærer som Bill Ackman, Elon Musk og Ken Langone uttrykker bekymring for de økonomiske konsekvensene. Ackman frykter en «økonomisk atomkrig» og skade på USAs omdømme, mens Musk ønsker nulltoll med Europa. Langone kritiserer Trump for å være dårlig informert. Jamie Dimon advarer om økte priser og en svekket verdensøkonomi. Kritikken kommer også fra Trumps egne støttespillere og rådgivere, noe som understreker den brede uenigheten om tollpolitikken.
1 måned siden
Artikkelen analyserer hvordan Donald Trumps økonomiske politikk og handelskrig påvirker hans popularitet. Økte tollsatser har skapt økonomisk usikkerhet og fallende aksjekurser. Målinger viser gryende misnøye blant velgerne, til tross for en lojal kjerne. Eksperter påpeker at økende inflasjon og levekostnader kan ramme folks lommebok og redusere Trumps oppslutning. Artikkelen fremhever at amerikanske velgere primært fokuserer på innenrikspolitikk og økonomi, mens utenrikspolitikk har mindre innvirkning, med unntak av situasjoner som involverer amerikanske soldater.
1 måned siden
Ferske målinger viser at et flertall av amerikanere er misfornøyd med Donald Trumps økonomiske politikk, spesielt hans bruk av straffetoll som har ført til handelskrig. Mange frykter at dette vil føre til økte priser. Børsnedgangen i USA skaper usikkerhet, særlig blant pensjonister. Analytikere mener Trump trolig ikke vil endre kurs før misnøyen når et kritisk nivå, og at republikanere i Kongressen begynner å kritisere politikken hans.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps presidentskap, og ser på konsekvensene av hans politikk både nasjonalt og internasjonalt. Den beskriver synkende oppslutningstall og økende uro blant republikanere, samtidig som Trumps utenrikspolitikk sår tvil om USAs allianser, spesielt i Europa. Elon Musks involvering i å endre det amerikanske statsapparatet skaper også bekymring for en potensiell konstitusjonell krise. Selv om Trump får anerkjennelse for å ha satt fokus på viktige samfunnsproblemer, kritiseres han for manglende strategi og en autoritær lederstil.
23 dager siden
Finansmannen Bill Ackman, en tidligere Trump-supporter, har advart president Donald Trump om en kommende «økonomisk atomvinter» som følge av de nylig lanserte tollsatsene. Ackman oppfordrer Trump til å ta en pause og revurdere det han mener er et urettferdig tollsystem. Undersøkelser viser at et flertall av Wall Street-topper er kritiske til Trumps økonomiske politikk. Analytikere har uttrykt bekymring for at Asia kan bli spesielt hardt rammet av handelskrigen, noe som har ført til markante fall på asiatiske børser. Det er forventet at EU og 50 andre land vil svare på USAs tollsatsinger, men Trump har foreløpig ikke vist tegn til å endre kurs.