I rettssaken om drapet på Jonas Aarseth Henriksen vitnet hans samboer, Pernille Andersson, om den meningsløse sorgen og forfølgelsen de ble utsatt for. Hun beskrev et overfall på Jonas og gjentatte skadeverk, som tvang dem til å flytte og leve adskilt i frykt.
Andersson delte deres knuste drømmer om ekteskap og barn. Jonas' far, Trond Henriksen, beskrev sin sønn som driftig og energisk, og rettet et kraftig utbrudd mot de tiltalte i retten.
Saken har også reist kritikk mot politiets håndtering av Jonas' mange anmeldelser i tiden før drapet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
I retten forklarte Pernille Andersson, samboeren til Jonas Aarseth Henriksen, om hendelsene som ledet opp til drapet. Hun beskrev hvordan de møttes og raskt ble et par, men også hvordan Jonas ble forfulgt av hendelser som overfall og forsøk på brannstiftelse. Etter et overfall installerte de overvåkningskameraer og vurderte å flytte. Andersson fortalte at Jonas ble stadig mer redd og utrygg, og at han levde i konstant beredskap. Hun beskrev også taggingen som rammet Jonas, og hvordan dette førte ham på sporet av en av de tiltalte i saken.
2 måneder siden
Familien til Jonas Aarseth Henriksen deltar aktivt i rettssaken mot den tiltalte Rena-mannen, som har erkjent drapet på Jonas. De beskriver tiden etter drapet som surrealistisk og understreker betydningen av å være Jonas' stemme i retten. Den tiltalte hevder at drapet ikke var planlagt, men familiens sorg og smerte er uforminsket. Sjalusi er fremhevet som et mulig motiv, og de tidligere truslene og volden Jonas opplevde, har traumatisert familien. De håper på en rettferdig rettergang, selv om ingenting kan kompensere for tapet av Jonas.
2 måneder siden
Etter drapet på 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen, forbereder hans mor, søster og samboer seg til rettssaken. Drapet har endret livene deres, og de opplever frykt og vanskeligheter med å vende tilbake til en normal hverdag. Familien forteller om en hverdag hvor de sliter med å se krim på TV og er redde for lyder. De er bekymret for at de tiltalte skal få milde straffer og understreker viktigheten av rettferdighet. De beskriver Jonas som en person som distanserte seg fra dem for å beskytte dem, og de føler at de tiltalte tok fra dem hans personlighet. Rettssaken skal belyse hvem Jonas var, og hvordan drapet har påvirket de etterlatte.
1 måned siden
I dag skal familien til Jonas Aarseth Henriksen vitne i rettssaken mot de fire mennene som er tiltalt for drap eller medvirkning til drap. Etter å ha sittet stille i rettssalen i over to uker, skal samboer Pernille Andersson, foreldrene Elin og Trond Henriksen, og søster Ida Aarseth Pedersen, fortelle sin historie om Jonas. Pernille vil fokusere på hendelsene før drapet og hvem Jonas var. Trond beskriver møtet med ondskapen og overgangen til å minnes det kjærlige. Elin har skrevet stikkord for å klare å fortelle om sønnen, mens Ida frykter å glemme viktige ting og å se familien ha det vondt uten å kunne trøste.
1 måned siden
I rettssaken om drapet på Jonas Aarseth Henriksen vitnet flere om 34-åringens personlighet og hans forhold til kvinner. En venninne fortalte at han ønsket å være utro for å hevne samboers utroskap, og at han har et negativt syn på kvinners seksualitet. Hun beskrev ham også som manipulerende og overbevisende. En tidligere samboer fortalte om sjalusi i forholdet. En barndomsvenninne og en slektning beskrev ham som en god venn og avviste at han er manipulerende eller kontrollerende. Flere vitner gråt da de snakket om Jonas og tiltaltes rolle i saken.
1 måned siden
I retten forteller samboeren til Jonas Aarseth Henriksen om overfallet i mars 2023, da Henriksen ble sprayet i øynene og banket opp. Hun beskriver hans redsel og søvnvansker etter hendelsen. Samboeren forteller også om andre skremmende hendelser, inkludert hærverk og forsøk på brannstiftelse, som førte til at de flyttet fra leiligheten. Henriksen var åpen om hendelsene i sosiale medier. Rettssaken om drapet på Henriksen pågår, og sjalusi antas å være motivet.
2 måneder siden
Rettssaken mot fire menn tiltalt for drapet på Jonas Aarseth Henriksen starter. Drapet skjedde i august 2023, etter at Jonas i to år hadde levd under trusler og gjentatte anmeldelser til politiet. Faren er kritisk til politiets manglende oppfølging av anmeldelsene, og forteller at Jonas fryktet for sitt liv og sov med våpen. En intern evaluering viser at politiet burde ha sett sammenhengen mellom anmeldelsene. Familien er nå fokusert på å redde Jonas' selskaper og har fremmet erstatningskrav mot de tiltalte.
1 måned siden
I rettssaken mot de fire tiltalte for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, vitnet samboeren til hovedtiltalte (34). Hun fortalte om sin tidligere relasjon til avdøde, og avviste at sjalusi var et problem i forholdet til den tiltalte. Hun beskrev sin reaksjon da hun fant ut at han hadde bestilt vold mot Jonas, og uttrykte sorg over situasjonen. Hun fortalte også om en løgndetektortest hun gjennomførte etter initiativ fra tiltalte for å bevise sin lojalitet etter spørsmål om hennes forhold til Jonas. Saken dreier seg om hvorvidt de tiltalte hadde til hensikt å drepe Jonas, eller kun skade ham.
1 måned siden
I rettssaken etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen fortsetter prosedyrene med krav om erstatning til familien. Bistandsadvokat Marijana Lozic argumenterer for oppreisningserstatning til samboer, mor og far, og viser til frykt og trusler familien levde med før og etter drapet. Hun krever 375.000 kroner fra hver av de fire tiltalte til hver etterlatt, pluss 50.000 kroner ekstra. I tillegg kreves rundt 1 million kroner for tapt arbeidsinntekt og utgifter. Aktoratet argumenterer for at «Bestilleren» bør varetektsfengsles på grunn av gjentakelsesfare, og beskriver drapet som en kynisk henrettelse.
1 måned siden
I rettssaken om drapet på Jonas Aarseth Henriksen har en medtiltalt 33-åring fra Hønefoss forklart seg om sin rolle og relasjonen til hovedmannen. Han har erkjent straffskyld for flere skadeverk mot Henriksen og innrømmet å ha tilpasset drapsvåpenet. 33-åringen beskriver hovedmannen som en manipulerende narsissist, og forklarer at han utførte skadeverkene mot betaling da han var blakk og ruset seg. Han hevder at hovedmannen var besatt av Henriksen på grunn av sjalusi, og at han manipulerte ham til å tro at motivet var at Henriksen var en «tyster». Tiltalte brøt kontakten med hovedmannen før drapet, og fryktet etter drapet at han skulle få skylden.