Norges Skiforbund har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslagene i langrenn fra 30. april. Beslutningen er tatt på bakgrunn av økte kostnader og tap av viktige sponsorer, deriblant Equinor og Sparebank1.
Nedleggelsen vil ramme en rekke talentfulle langrennsløpere, inkludert de som har deltatt i VM. Skiforbundet begrunner avgjørelsen med hensynet til de ansatte og den økonomiske situasjonen.
Sponsorene har valgt å trekke seg for å prioritere andre områder som teknologi og vitenskap. Dette skaper usikkerhet rundt fremtiden for mange unge langrennstalenter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Norges Skiforbund har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslaget i langrenn på grunn av økonomiske utfordringer. Bortfall av sponsorinntekter fra Equinor og andre har ført til økte kostnader, og en arbeidsgruppe anbefalte nedleggelse av lagene for å sikre en bærekraftig økonomi. Beslutningen ble tatt av langrennskomiteen etter en grundig vurdering. Skiforbundet vil nå fokusere på å styrke regionlagene og sikre finansiering av elitelagene. Det er forventet at dette vil føre til endringer i hvordan talentutviklingen i norsk langrenn organiseres.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslaget i langrenn etter denne sesongen. Denne avgjørelsen kommer som følge av en økonomisk vanskelig situasjon, der økte kostnader og tap av en stor sponsor har tvunget forbundet til å gjøre endringer. En arbeidsgruppe har anbefalt å legge ned de to landslagene som del av en ny strategi for norsk langrenn frem mot 2030. Beslutningen ble tatt i langrennskomiteen og kommunisert til skikretsene. Både junior- og rekruttlandslaget har tidligere vært viktige rekrutteringsarenaer for elitelandslagene.
23 dager siden
Milla Grosberghaugen Andreassen, en 19 år gammel langrennsløper med seks VM-gull, er rammet av nedleggelsen av rekruttlandslaget grunnet økonomiske kutt i skiforbundet. Etter tre år på juniorlandslaget må hun nå finne et nytt lag for å fortsette satsingen mot OL og VM. Skiforbundet begrunner nedleggelsen med tap av sponsorinntekter og økte kostnader. Andreassen vurderer nå tilbud fra private lag og de regionale Elon-lagene, men er usikker på hva som er det beste alternativet da det koster penger å delta. Hun understreker viktigheten av et godt smøreopplegg og et godt støtteapparat, og ønsker å fortsette med sin nåværende trener.
3 måneder siden
En NRK-undersøkelse viser at foreldrene til langrennsløpere på landslaget i snitt tjener 1,5 ganger så mye som fylkessnittet, og at forskjellene er enda større for rekruttlandslaget. Landslagsløper Iver Tildheim Andersen, som selv hadde begrensede økonomiske ressurser som ung, er bekymret over funnene. Han måtte blant annet droppe en treningsleir. Skiforbundet mener økonomi ikke er avgjørende for suksess, men erkjenner at kostnader er en barriere. Flere langrennsprofiler ser et økende utstyrsfokus blant yngre utøvere, og frykter at talent kan gå tapt på grunn av økonomi.
2 måneder siden
Skiforbundet har besluttet å legge ned rekrutt- og juniorlandslaget i langrenn etter denne sesongen på grunn av økonomiske problemer og manglende sponsoravtaler. Dette rammer 20 utøvere og deler av støtteapparatet. Utøverne reagerer med skuffelse og kritikk, og uttrykker bekymring for rekrutteringen. Rekruttlandslaget publiserte også et humoristisk innlegg på Instagram som kritiserte forbundets manglende evne til å skaffe nye sponsorer. Skiforbundet forstår utøvernes frustrasjon og lover dialog for å skape forutsigbarhet. Samtidig mener flere utøvere at regionslagene kan styrkes og gi et godt tilbud. Skiforbundet jobber for å legge til rette for utøverne gjennom dialog og bedre tilbud i regionslagene.
2 måneder siden
Norsk langrenn er i en økonomisk krise etter at flere sponsoravtaler ikke ble fornyet, noe som har ført til et underskudd på over 11 millioner kroner. Som en konsekvens legges junior- og rekruttlandslaget ned. Veteran Pål Golberg mener at Skiforbundet må se kritisk på egen administrasjon og prioritere ressursene annerledes. Han påpeker at langrenn har mistet popularitet og sliter med å konkurrere med andre idretter om sponsorer og TV-tid. Golberg oppfordrer også stjernene Johannes Høsflot Klæbo og Kristine Stavås Skistad til å engasjere seg mer i landslaget for å opprettholde fellesskapet og interessen for sporten.
2 måneder siden
Antallet skirenn i Norge har nesten halvert seg de siste ti årene, noe som bekymrer både eksperter og Norges Skiforbund. Nedgangen gjelder både barne- og ungdomsrenn, samt turrenn. Årsakene som nevnes er ettervirkninger av koronaepidemien, kompliserte tidtakingssystemer og mangel på funksjonærer. Skiforbundet har igangsatt «Skiløftet» for å støtte klubbene. Samtidig påpekes det at langrennssporten kan ha blitt for profesjonell, og at det er viktig å fokusere på breddeidrett og skape aktiviteter preget av lek og moro for å sikre rekrutteringen.
2 måneder siden
Norges Skiforbund er i en økonomisk vanskelig situasjon og har besluttet å legge ned junior- og rekruttlandslagene. Dette har ført til sterke reaksjoner fra utøvere, som føler seg dårlig behandlet av ledelsen. Kritikken har også blitt forsterket av Petter Northug, som mener at forbundets administrasjon er for stor og ineffektiv. Skiforbundet har satt ned et nytt utvalg som skal se på hvordan organisasjonen kan forbedres, men det er usikkerhet rundt hvor mye endring dette vil føre til. Det understrekes at det haster med å finne gode løsninger for fremtiden.
2 måneder siden
Norsk langrenn sliter økonomisk og har de siste tre årene hatt et underskudd på 11 millioner kroner. Dette fører til at junior- og rekruttlandslag legges ned. Både Pål Golberg og Petter Northug kritiserer skiforbundets ledelse for dårlig administrasjon og manglende profesjonalitet. Det er også usikkert om Johannes Høsflot Klæbo vil fortsette på landslaget etter VM. Artikkelen påpeker at langrenn mangler profiler med markedsverdi utenom Klæbo, Johaug og Northug, noe som kan gjøre det vanskelig å tiltrekke seg sponsorer. Tiden etter VM ser derfor utfordrende ut for norsk langrenn.
3 måneder siden
Norges Cykleforbund sliter økonomisk og har foreløpig ikke penger til å sende utøvere til sykkel-EM i Frankrike. Tidligere har profflaget Uno-X bidratt økonomisk, men det er usikkert om de vil gjøre det i år. Sykkelpresidenten jobber med å finne sponsorer, spesielt for junior- og U23-klassene. Forbundet har gjeld etter sykkel-VM i 2017 og måtte kutte stillinger i fjor. Det er sikkert at norske elitesyklister skal delta i VM i Rwanda, men deltakelse for U23 og junior er usikker.