Artikkelen forteller historien om Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen, en 16 år gammel gutt fra Tønsberg som ble verdensmester i Fortnite. I starten var faren skeptisk til Emils gaming, men etter hvert engasjerte han seg og ble en viktig støttespiller.
Emil ble profesjonell spiller som 15-åring og kvalifiserte seg til VM sammen med østerrikeren Aqua. Etter en dårlig start i finalen, klarte de å snu situasjonen og vinne.
Emil tjente 13 millioner kroner på seieren og jobber nå med events og sosiale medier. Faren mener at det viktigste for foreldre er å anerkjenne gaming som en idrett, sette husregler og sørge for at barna tar vare på skole, søvn, venner og fritid.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
29 dager siden
13 år gamle Emil Martinius Orveland Johansen har blitt rekruttert av den tyske bryteklubben RWG Mömbris Königshofen etter å ha blitt oppdaget på Instagram. Johansen skal kombinere skole i Norge med bryting i Tyskland ved å reise ned i helgene. Norges Bryteforbund er skeptisk til at så unge utøvere reiser utenlands, og mener at utvikling bør prioriteres fremfor prestasjon i ung alder. Familien har valgt å prioritere erfaring over betaling for kamper, for å unngå press på 13-åringen.
3 måneder siden
Artikkelen er en personlig fortelling om en norsk-pakistansk manns opplevelser med utenforskap og lave forventninger i skolen. Han beskriver hvordan en lærer ved navn Hanne ga ham troen på seg selv, noe som var avgjørende for hans videre utvikling. Han forteller også om sine foreldres betydning og deres oppmuntring til å skape egne muligheter. Han startet egen virksomhet som tenåring og utviklet en teknologiplattform. Artikkelen konkluderer med at den norske drømmen handler om fellesskap, tillit og tro på at alle har noe verdifullt å bidra med.
5 dager siden
Erling Braut Haaland er ute med en ankelskade som gjør hans deltakelse i VM-kvalifiseringen mot Italia 6. juni usikker. Alfie Haaland, Erlings far, oppdaterer om skadens status og forklarer at Erling jobber hardt med alternativ trening, men at det først er når han kan teste seg i spill at man kan vurdere fremgangen. Til tross for skaden holder Erling humøret oppe og viser lekne sider på sosiale medier. Alfie beskriver Erlings karriere som et eventyr med mange titler og suksess, og sier at Erling trives godt i sin nye rolle som far uten at det har endret ham nevneverdig. Skaden oppsto i en kamp mot Bournemouth i mars, og det er fortsatt usikkerhet rundt hans mulighet til å spille i landskampen på Ullevaal.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Mathias Danielsen Otting, et 17 år gammelt bowlingtalent fra Molde, som studerer bowling ved et toppidrettsgymnas i Hagfors, Sverige. Han er en av Norges beste bowlingspillere til tross for å ha blitt født med klumpfot. I Hagfors får han gode treningsforhold og konkurranse. Han har vunnet gull i Junior-EM og skal forsvare tittelen. Sammen med kjæresten Mia, som også er en dyktig bowlingspiller, drømmer han om en proffkarriere i USA. Artikkelen fremhever hans talent, dedikasjon og utfordringene med å tilpasse seg de vanskelige oljeprofilene i amerikansk bowling.
11 dager siden
Artikkelen forteller historien om Andreas Helmersens bemerkelsesverdige reise fra spill i lavere divisjoner til å bli en viktig spiller for Bodø/Glimt i Europa, til tross for en karriere preget av alvorlige skader. Helmersen debuterte for Rosenborg i 2015, men ble rammet av flere korsbåndskader som truet med å stoppe karrieren. Etter et opphold i Egersund, fikk han sjansen i Bodø/Glimt og ble sentral i kampen mot Roma. Tidligere lagkamerat Kristoffer Løkberg uttrykker stor beundring for Helmersens mentale styrke og evne til å overvinne motgangen.
13 dager siden
Artikkelen omhandler Ulrik Saltnes sin karriere i Bodø/Glimt, der han nå er en sentral spiller. Foreldrene forteller om hans lange vei til suksess, fra vasking av drakter i klubbens vaskekjeller til å bli kalt en klubblegende. De beskriver hans evne til å komme tilbake etter motgang og konkurranse om plassene på laget. De trekker frem fire viktige vendepunkter i hans liv: Kjetil Knutsen som trener, mentaltrener Bjørn Mannsverk, meditasjon, og hans samboer. Saltnes er også engasjert i politikk og verdensøkonomi.
2 dager siden
June Emilie Åsenden forteller sin historie om å vokse opp som transperson. Hun fant svaret på sin identitet i et ukeblad.
1 måned siden
Artikkelen handler om 15 år gamle Pia Hasund Vareberg, som har cerebral parese, og hennes vanskeligheter med å finne seg til rette i idretten. Hun forteller om følelsen av å stå utenfor og om manglende tilpasning til hennes behov. Deltakelsen i NRK-serien «Team Pølsa» har gitt henne en ny opplevelse av inkludering, mestring og fellesskap. Møtet med Birgit Skarstein, som selv har overvunnet funksjonsnedsettelser, har vært en stor inspirasjon. Foreldrene håper Pia kan finne et lag eller en idrett hvor hun føler seg inkludert, og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon etterlyser bedre tilrettelegging i idretten for barn og unge med funksjonsnedsettelser.
3 måneder siden
17 år gamle Luke Littler fra England vant verdensmesterskapet i dart etter å ha slått Michael van Gerwen 7-3 i finalen. Med seieren ble Littler tidenes yngste verdensmester i dart, og slo dermed van Gerwens tidligere rekord fra 2014. Littler var overlegen gjennom store deler av turneringen, og vant til slutt sin første VM-tittel. Van Gerwen, som har vunnet VM tre ganger tidligere, slet med å utnytte Littlers feil og ble hardt straffet. Littler mottar en premie på sju millioner kroner for seieren, mens van Gerwen får 2,8 millioner for andreplassen. Regjerende mester Luke Humphries røk ut allerede i åttedelsfinalen.
2 måneder siden
Fredrik Møller (24) er et norsk VM-håp i alpint, opprinnelig fra Bærum, men flyttet til Oppdal som 10-åring da familien ikke hadde råd til å bo der. Han skal delta i VM i Saalbach, spesielt i Super-G, hvor han overraskende vant sitt første verdenscuprenn. Møller beskriver seg selv som stor og tung, noe som gjør at fart passer han bedre enn tekniske øvelser. Lagkamerater fremhever hans stabilitet og gode teknikk, og ser på han som en viktig del av det norske fartslaget, spesielt etter Aleksander Aamodt Kildes skade. Han fremheves som en rollemodell fordi han har hatt en sakte, men sikker utvikling.