Sigurd Grytten kritiserer Hans Geelmuyden for å bruke retorikk som bidrar til konspirasjonsteorier mot sosialdemokratiske partier. Geelmuyden har omtalt Støres regjering som «gammel urin på ny flaske» og antydet at velgerne blir narret.
Grytten mener dette er en farlig radikalisering som minner om mellomkrigstidens hatretorikk mot Arbeiderpartiet, da Arbeiderpartiet var en «paradegren for ytre høyre».
Grytten uttrykker forventning om at medlemmer av Høyre tar avstand fra slike uttalelser, og krever en uforbeholden unnskyldning fra Geelmuyden.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Det har oppstått en krangel etter at Hans Geelmuyden sammenlignet finansminister Jens Stoltenberg med «gammel urin på ny flaske» i et debattinnlegg, og mente han narrer velgerne. Sigurd Grytten reagerte kraftig og anklaget Geelmuyden for radikalisering, og sammenlignet ham med ytre høyre. Grytten mener Geelmuyden bidrar til en farlig radikalisering og forventer en unnskyldning. Debatten har fortsatt på Facebook, hvor Grytten anklager Geelmuyden for å spre konspirasjonsteorier. Geelmuyden har foreløpig ikke svart på Gryttens siste kommentarer.
2 måneder siden
En ordkrig har oppstått mellom PR-toppene Sigurd Grytten og Hans Geelmuyden etter at Geelmuyden kritiserte Jens Stoltenbergs comeback og hans manglende svar om fremtidig regjeringsdeltakelse. Grytten reagerte sterkt på Geelmuydens bruk av begrepet «narrespill» og mente det minnet om skadelig retorikk fra ytre høyre. Geelmuyden avviser kritikken og understreker at han kun ønsker åpenhet rundt Stoltenbergs planer. Striden har også involvert Civita-leder Kristin Clemet, som har likt Geelmuydens innlegg, men vil ikke kommentere saken direkte.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer den harde retorikken i den norske kraftdebatten, der politikere og lobbyister anklager meningsmotstandere for å være «Putin-vennlige», nasjonalister eller å spre «fake news». Det hevdes at tilhengere av dagens kraftsystem bruker slike merkelapper for å diskreditere kritikere, samtidig som de selv oppfordrer til en mer saklig og faktabasert debatt. Eksempler inkluderer anklager om «trumpisme» og sammenligninger med Putins retorikk. Forfatteren mener at denne polariserende retorikken undergraver muligheten for en konstruktiv samtale om Norges energipolitikk.
2 måneder siden
MDG-leder Arild Hermstad anklager FrP-leder Sylvi Listhaug for å slå politisk mynt på skoleskytingen i Sverige. Hermstad mener Listhaug utnytter situasjonen kynisk for å sanke stemmer, og at hun nører opp under fremmedhat gjennom en Facebook-post der hun skriver at «vi ikke kan være naive». Listhaug har ikke svart direkte på kritikken, men via sin rådgiver uttalt at hun allerede har svart på lignende spørsmål i andre medier, og presiserer at hun uttrykte sympati og understreket usikkerhet rundt hendelsesforløpet. Hermstad mener Listhaug bør beklage innlegget, da han mener det er uansvarlig å piske opp stemningen og at det kan sette liv i fare.
4 måneder siden
Høyre markerer seg med å hente frem «Jern-Erna»-statuen, en referanse til Erna Solbergs tid som kommunalminister, som svar på Arbeiderpartiets bekymring for en strengere Solberg. Solberg selv kritiserer den sittende regjeringen for å ha brukt mer penger med dårligere resultater, og understreker behovet for tydelig prioritering. Unge Høyre anklager regjeringen for manglende ledelse og for å la Senterpartiet overstyre. Samtidig angriper Arbeiderpartiet Høyres skattepolitikk, som de mener vil favorisere de rikeste. Fremskrittspartiets fremgang på meningsmålingene nevnes, men Solberg understreker at Høyre vil holde fast ved sin politikk.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer Erna Solbergs lederskap i Høyre, og hevder at partiet har mistet velgere til Frp. Forfatteren mener Solberg er for passiv, omgir seg med for lojale medarbeidere, og at partiets programutkast er svakt. Det påpekes at de to store partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, har mistet mye oppslutning over tid. Artikkelen oppfordrer Solberg til å samarbeide med Sylvi Listhaug for å danne en ny borgerlig regjering, og mener at småligheter må settes til side for å oppnå dette målet.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer Frp-leder Sylvi Listhaug for å advare mot en opprivende EU-debatt, da hun selv er kjent for polariserende retorikk. Det fremheves som et paradoks at Listhaug, nå uttrykker bekymring for en tilspisset EU-diskusjon. Artikkelen argumenterer for at EU-debatten fortjener en grundig og nyansert tilnærming, og oppfordrer politikere som Listhaug til å bidra konstruktivt uten å ty til polariserende virkemidler. Det understrekes viktigheten av en debatt basert på respekt for fakta og meningsmotstandere for å styrke demokratiet.
3 måneder siden
Venstre-leder Guri Melby kritiserer Sylvi Listhaugs forslag om å bruke norsk olje- og gasseksport som pressmiddel for å oppnå lavere strømpriser. Melby mener dette kan skade Norges omdømme som en pålitelig energileverandør og sammenligner det med Putins metoder. Hun frykter også at det kan true norske arbeidsplasser. Frp avviser kritikken og anklager Venstre for å spre feilinformasjon. De mener gass er viktigere for Europa enn norsk strømeksport, og at forslaget handler om å forhandle med allierte for å øke gassleveransene. Statsminister Jonas Gahr Støre er også uenig i Frps strategi.
3 måneder siden
Frøya Sjursæther, nestleder i Grønn Ungdom, kritiserer høyresidens innvandringspolitikk for å skape hverdagsrasisme, polarisering og utenforskap. Hun mener Frp og Høyre konkurrerer om å være mest innvandringskritiske, noe hun ser som skadelig for integreringen. Sjursæther reagerer også på forslag om integreringskontrakt for ikke-vestlige innvandrere og KrFUs ønske om å stenge grensene for radikale muslimer. Hun mener at høyresidens politikk ikke vil føre til bedre integrering. Høyresiden avviser kritikken og mener de er ærlige om integreringsutfordringer, og at det er naivt å ikke anerkjenne disse. De mener også at Grønn Ungdom karikerer sine meningsmotstandere.
3 måneder siden
Tidligere utenrikspolitisk nestor Svein Melby kritiserer statsminister Jonas Gahr Støres nyttårstale for å være for mild og ikke ta opp den alvorlige sikkerhetspolitiske situasjonen. Melby mener Støre bevisst unngår å skremme befolkningen ved å ikke snakke tydelig om trusler. Han påpeker at det nå er en internasjonal systemkonflikt med flere autokratiske stater som samarbeider, og at trusselbildet er mer alvorlig enn under den kalde krigen. Melby mener en nyttårstale bør ta opp de grunnleggende viktige tingene. Den danske statsministeren Mette Frederiksen gikk rett på sak i sin nyttårstale og advarte mot Putin, mens Støre ikke nevnte Putin ved navn.