Fredrik Skavlan forteller om sin kroniske håndartrose, en arvelig leddsykdom. Han bruker tegning som en 'av-knapp' i en travel hverdag, og er aktuell med et nytt program på SVT.
Skavlan reflekterer over farens død og hvordan det har påvirket hans syn på livet. Han er ikke redd for døden, men opptatt av å leve livet fullt ut.
Skavlan er far til seks barn og samler gjerne storfamilien til middag.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
I NRK-programmet «A-laget» blir Fredrik Solvang konfrontert med personlige spørsmål om sin biologiske familie. Han forteller at han ble rørt da han ble spurt om sin biologiske mor, som døde etter hans fødsel. Solvang deler også sin adopsjonshistorie og møtet med sin biologiske familie i 2021. Han forteller at han som barn kunne være slem mot andre når han selv ble dårlig behandlet, noe han angrer på i dag. Solvang understreker viktigheten av å tøyle lysten til å rakke ned på andre, og mener det er en menneskelig plikt.
2 måneder siden
Halvor Bakke forteller åpent om livet med prostatakreft, en diagnose han fikk i 2023. Han beskriver hverdagen som krevende, preget av frykt for hvordan sykdommen utvikler seg. Bakke understreker viktigheten av åpenhet rundt prostatakreft og oppfordrer menn til å sjekke seg tidlig. Han forteller at han forsøker å holde motet oppe ved å jobbe, tilbringe tid med venner og familie, og ved å realisere drømmer, som å bygge et hus i Sør-Afrika.
1 måned siden
I et intervju med Nettavisen åpner Jon Hartvig Børrestad seg om sin turbulente oppvekst preget av vold, og hvordan dette har formet ham som person og far. Han forteller om utfordringene ved å være en offentlig person, inkludert trusler, rykter og ubehagelige opplevelser knyttet til sin TV-karriere. Børrestad reflekterer også over sin tid i TV 2, den direkte kulturen og møtet med markante personligheter som Davy Wathne. Han er nå aktuell med både Eliteserien og «Spillet», og forteller om datterens rolle i hans beslutning om å delta i sistnevnte. Etter en skilsmisse er han singel, men fokuserer på papparollen og trives med jobben.
3 måneder siden
I «Hver gang vi møtes» forteller Stein Torleif Bjella om den dype sorgen etter at faren døde brått av hjerteinfarkt i 1991. Som 23-åring måtte Bjella ta over farens familiebedrift. Han forteller at tapet fortsatt preger ham, og at han ofte tenker på faren. Bjella fant trøst i Carola Häggkvists sang om tap av foreldre, da han kjente seg igjen i hennes følelser. Han er takknemlig for å ha delt sin historie i programmet, og beskriver opplevelsen som både voldsom og fin. Han forteller også om det sterke samholdet med de andre artistene.
2 måneder siden
Artisten Geirr Lystrup (75) har fått diagnosen ALS. Sykdommen har ført til rask forverring av helsen, spesielt i lungefunksjonen, noe som begrenser hans tidligere aktive livsstil. Lystrup forteller at han ikke lenger kan spille bordtennis eller gitar, men han fokuserer på å fullføre musikalske prosjekter og tilbringe tid med familien. Han ser frem til å bli bestefar igjen og kjenner på en plikt til å holde motet oppe. Lystrup uttrykker at han ikke er redd for døden, men er bekymret for barnebarnas fremtid i en urolig verden. Han finner trøst i musikk, litteratur og det faktum at han fikk fullført oppussingen av eiendommen sin før sykdommen forverret seg.
4 måneder siden
Aksel Lund Svindal reflekterer over livet etter idrettskarrieren, og innrømmer at han savner samholdet i idrettsmiljøet. Han har engasjert seg i flere prosjekter, inkludert eiendomsutvikling og styreverv, og har opplevd svingninger i markedet uten at det påvirker ham nevneverdig. Svindal liker å jobbe med plantegninger og skape kvalitet i eiendomsprosjekter. Han er også blitt far og har en mer avslappet holdning til samboeren Amalie Iuels ønske om fem barn. Svindal skal feire jul på hytta med familien og ser frem til å være julenisse for naboene.
3 måneder siden
Artikkelen forteller den sterke historien om Stine og Pål Thoresen Navarsete, som mistet sin 3,5 år gamle sønn Sebastian til en svært sjelden og aggressiv form for leukemi. Det som startet som en vanlig sommerdag med sykling, utviklet seg raskt til et mareritt med flere sykehusinnleggelser og en stadig forverring av Sebastians tilstand. Familien tilbrakte fem uker på sykehus, der de forsøkte å opprettholde en normal hverdag for Sebastian og hans storesøster Emilie. Etter Sebastians død har familien jobbet aktivt med sorgbearbeiding, og de har også fått et nytt barn, Seline, som har gitt dem ny glede. Likevel er sorgen over Sebastian fortsatt en stor del av deres liv, og de minnes ham daglig.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Kenth Frelsøy Brelin, som døde av komplikasjoner fra multippel sklerose (MS). Han ønsket å øke forståelsen for sykdommen og funksjonshemmedes utfordringer, og var en sterk talsmann for aktiv dødshjelp. Brelin var kritisk til helsevesenets manglende støtte til MS-pasienter og ønsket en verdig avslutning på livet. Han produserte dokumentarfilmen «Amor Fati» for å engasjere politikere til å inkorporere CRPD i norsk lov. Til tross for sykdommen, var det viktigste for Kenth å være en god far og følge barna sine så lenge som mulig.
2 måneder siden
Etter drapet på 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen, forbereder hans mor, søster og samboer seg til rettssaken. Drapet har endret livene deres, og de opplever frykt og vanskeligheter med å vende tilbake til en normal hverdag. Familien forteller om en hverdag hvor de sliter med å se krim på TV og er redde for lyder. De er bekymret for at de tiltalte skal få milde straffer og understreker viktigheten av rettferdighet. De beskriver Jonas som en person som distanserte seg fra dem for å beskytte dem, og de føler at de tiltalte tok fra dem hans personlighet. Rettssaken skal belyse hvem Jonas var, og hvordan drapet har påvirket de etterlatte.
2 måneder siden
Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk deler sine tanker om aktiv dødshjelp i forbindelse med TV 2-serien «Dødsenglene» og morens bortgang. Moren ønsket å dø på grunn av sterke smerter og valgte å avslutte behandlingen, noe Selbekk definerer som passiv dødshjelp. Han er kritisk til aktiv dødshjelp og frykter utviklingen i land hvor dette liberaliseres. En undersøkelse viser at mange nordmenn ønsker en liberalisering, men Selbekk mener staten ikke bør bidra til selvmord. TV-serien som tar opp temaet hylles for sin journalistikk.