Den svenske stjernen Frida Karlsson kritiserer Norges stafettvalg under VM, der debutanten Kristin Austgulen Fosnæs gikk ankeretappen. Karlsson mener det var unødvendig å legge et så stort press på en uerfaren utøver i et VM på hjemmebane.
Landslagstrener Marit Bjørgen forsvarer valget og sier Fosnæs var godt forberedt og at laget hadde en klar taktikk om å gå offensivt ut. Fosnæs selv var preget etter sølvet, men aksepterer kritikken og ser fremover.
Sverige vant stafetten etter en spennende spurt på sisteetappen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Den svenske skilegenden Johan Olsson kritiserer Norges laguttak under VM-stafetten, spesielt valget av Kristin Austgulen Fosnæs på siste etappe. Olsson mener det var feil å sende en ung og uerfaren løper ut på en så viktig etappe foran et stort hjemmepublikum, og at presset ble for stort. Fosnæs selv forsvarer laguttaket og sier de prøvde å være offensive. Heidi Weng støtter også laguttaket og mener de erfarne løperne tok ansvar ved å skaffe en luke fra start, men erkjenner at det ikke holdt helt inn.
1 måned siden
Kristin Austgulen Fosnæs får en overraskende VM-debut som ankerkvinne for det norske stafettlaget. Eksperter som Martin Johnsrud Sundby og Fredrik Aukland uttrykker bekymring, og mener presset blir enormt på Fosnæs. De spekulerer i om de mer etablerte løperne ikke ønsker å gå siste etappe. Landslagstrener Sjur Ole Svarstad forklarer valget med at de ønsker å gå offensivt ut i de tidligere etappene, og innrømmer at Fosnæs «kastes til ulvene». Svarstad peker på Sverige som favoritter til å vinne stafetten.
1 måned siden
Norge har overrasket ved å velge Kristin Austgulen Fosnæs som ankerkvinne i damestafetten, til tross for at hun er mesterskapsdebutant. Landslagstrener Sjur Ole Svarstad forklarer at Heidi Weng går første etappe, Astrid Øyre Slind andre, og Therese Johaug tredje. Avgjørelsen om å sette Fosnæs på ankeretappen begrunnes med et ønske om å være offensive og prege stafetten fra starten. Svarstad mener Fosnæs har en brukbar avslutning og at det er bedre med en offensiv enn defensiv innstilling. Fosnæs selv er glad for å få muligheten, men innrømmer at hun ble nervøs da hun fikk vite hvilken etappe hun skulle gå. Sverige stiller med et sterkt lag bestående av Emma Ribom, Frida Karlsson, Ebba Andersson og Jonna Sundling.
1 måned siden
Artikkelforfatteren kritiserer Kristin Austgulen Fosnæs' prestasjon på ankeretappen i VM-stafetten, der Norge tapte en tilsynelatende sikker ledelse til Sverige. Han argumenterer for at Fosnæs var tydelig preget av presset og opplevde en mental kollaps, og mener NRKs ekspert Torgeir Bjørn overdriver betydningen av Sveriges gode etappe. Forfatteren trekker paralleller til VM-stafetten i 2009, hvor Norge opplevde et lignende kollaps på siste etappe. Han foreslår alternative lagoppstillinger, inkludert å flytte Heidi Weng til ankeretappen eller å sette Johaug på første etappe, som han mener kunne ha sikret Norge gullet.
1 måned siden
Norge vurderte flere stafettlag før dramaet mot Sverige i Granåsen. Kristin Austgulen Fosnæs gikk siste etappe, men tapte spurten mot Jonna Sundling. Heidi Weng innrømmer at laget ble endret i siste liten for å skaffe en luke til Sverige, da de vet at Sundling er sterk i skøytespurt. Frida Karlsson var overrasket over Norges oppstilling, men forstår taktikken. Ebba Andersson beskriver Sundlings åpning som imponerende.
2 måneder siden
Etter sprintfinalen i ski-VM uttrykte en svensk ekspert kritikk mot Kristine Stavås Skistad for hennes aggressive taktikk i starten av løpet. Skistad bekreftet at hun bevisst forsøkte å ta mye plass, men at det ikke fungerte som planlagt. Jonna Sundling, som vant gullet, kommenterte spøkefullt at hun merket Skistads tilstedeværelse godt underveis. Skistad uttrykte skuffelse over å vinne sølv og beklaget at den svenske nasjonalsangen ble spilt i Norge. Hun planlegger å bruke nederlaget som motivasjon for fremtidige konkurranser.
1 måned siden
Artikkelen kommenterer den norske kvinnestafettlagets tilsynelatende store glede over sølvmedaljen i Granåsen, til tross for at de ble slått av Sverige. Kommentatoren stiller spørsmål ved om det er riktig å være så fornøyd med sølv, spesielt sett i lys av Norges tidligere ledelse i løpet. Kristin Austgulen Fosnæs' innsats fremheves, men kommentatoren påpeker at den svenske ankerkvinnen, Jonna Sundling, hadde kontroll på den siste etappen. Avslutningsvis reises spørsmålet om Therese Johaug vil klare å ta gull på femmila, eller om Sverige vil dominere fullstendig i mesterskapet.
1 måned siden
Norge overrasker med å sette stafettdebutant Kristin Austgulen Fosnæs på sisteetappen i VM-stafetten. Laget består ellers av Astrid Øyre Slind, Heidi Weng og Therese Johaug. Fosnæs har gått én stafett tidligere, men dette er hennes første mesterskapsstafett. Sverige er favoritter til å vinne, anført av Jonna Sundling og Ebba Andersson. Norge har vunnet seks av de sju siste VM-stafettene, men stiller med et nytt lag sammenlignet med tidligere triumfer.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den manglende norske suksessen i kvinnelangrenn under VM, hvor Sverige har dominert. Etter en skuffende lagsprint kritiserte en TV 2-ekspert laguttaket, noe som førte til reaksjoner fra utøverne. Kommentatoren argumenterer for at utøverne må tåle kritikken og at det er viktig med en åpen debatt. Det påpekes også at flere sentrale løpere nærmer seg slutten av sine karrierer, noe som kan føre til ytterligere utfordringer for norsk langrenn. Artikkelen konkluderer med at en ærlig diskusjon om situasjonen er nødvendig for å unngå å sakke akterut.
4 måneder siden
Astrid Øyre Slind og Kristin Austgulen Fosnæs overrasket med en sterk andreplass i lagsprinten i Davos, til tross for at de kun var nummer tolv i semifinalen. De norske jentene imponerte stort i fraværet av profiler som Kristine Stavås Skistad og Julie Myhre. Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug kritiserte imidlertid Norges valg om å kun stille med ett lag, og mente det var for dårlig av en stor langrennsnasjon. Landslagstrener Sjur Ole Svarstad begrunnet valget med viktige uttaksrenn og skandinavisk cup. Emma Ribom og Jonna Sundling fra Sverige vant rennet.