Jonas Gahr Støre forteller om en turbulent periode hvor hans lederskap ble utfordret internt i Arbeiderpartiet. Svake meningsmålinger førte til forsøk på å presse ham til å gå av.
Støre sto fast på sitt, spesielt i spørsmålet om EØS-avtalen og de tre EU-direktivene, noe som resulterte i at Senterpartiet forlot regjeringen. Etter samtaler med partiledelsen og LO, følte Støre seg trygg på å fortsette.
Han hentet deretter inn Jens Stoltenberg som finansminister, noe som bidro til å snu situasjonen for partiet. Støre opplever nå økt tillit og ser fremover mot stortingsvalget.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
23 dager siden
Artikkelen beskriver Jonas Gahr Støres comeback etter en periode med vanskeligheter som statsminister. Støres lederskap har styrket seg, noe som ble tydelig under et landsmøte preget av støtte og optimisme. Til tross for eksterne utfordringer som krig i Europa og klimaendringer, samt intern kritikk og et tidligere kuppforsøk fra anonyme partifeller, opplever Ap nå økt tillit i meningsmålingene. Selv om uenighet om EU-direktiver førte til at Senterpartiet forlot regjeringen, gir en mer positiv holdning til Europa regjeringen større fleksibilitet. Støres forbedrede form tilskrives hans evne til å navigere i en urolig verden, og han fremstår nå som en samlende leder.
27 dager siden
Artikkelen beskriver hvordan Jonas Gahr Støre håndterte et internt opprør i Arbeiderpartiet som ønsket å fjerne ham som partileder. Støre snudde den negative trenden ved å vise handlekraft og tydelighet. Han sikret seg støtte fra LO og partiledelsen, sto fast på viktige politiske beslutninger som innføring av EU-direktiver, og utnyttet Senterpartiets uttreden til å relansere partiet med Jens Stoltenberg tilbake i regjeringen. Innføringen av Norgespris på strøm bidro også til å bedre situasjonen for partiet. Den usikre internasjonale situasjonen har også fremhevet Støres lederegenskaper. Støre selv mener fremgangen skyldes at Arbeiderpartiet tar ansvar og jobber for norske interesser.
2 måneder siden
Artikkelen beskriver hvordan medienes syn på Jonas Gahr Støre endret seg raskt. Før jul anså flere kommentatorer hans avgang som sannsynlig, basert på anonyme kilder og Arbeiderpartiets utfordringer. Etter at Senterpartiet forlot regjeringen og Jens Stoltenberg ble finansminister, har tonen snudd. Kommentatorer ser nå Støre som en strategisk leder, og regjeringen som styrket. De spår bedre tider for Arbeiderpartiet, og mener Støre har revitalisert partiet gjennom sine grep.
2 måneder siden
Regjeringskrisen og Senterpartiets utgang har styrket Jonas Gahr Støres posisjon som leder i Arbeiderpartiet. Den interne maktkampen har stilnet, og flere kilder i partiet mener Støre nå er fredet som partileder. Støre har vist styrke i håndteringen av Senterpartiets unionskritikk og intern motstand. Nestleder Tonje Brenna avviser påstander om at hun har brukt strømstriden til å svekke Støre. Partiledelsen står samlet bak beslutningen som førte til at Senterpartiet gikk ut av regjeringen, og understreker viktigheten av EØS-avtalen for norske arbeidsplasser. Støre opplever å ha et sterkt og samlet parti med seg.
26 dager siden
Jonas Gahr Støre er gjenvalgt som leder av Arbeiderpartiet for syvende gang. Landsmøtet viste sin støtte etter en periode med dårlige meningsmålinger som snudde da Senterpartiet forlot regjeringen og Jens Stoltenberg ble hentet inn som finansminister. Tonje Brenna og Jan Christian Vestre ble gjenvalgt som nestledere, og Kari-Anne Opsal er valgt som ny partisekretær. Valgkomiteens innstilling var enstemmig.
2 måneder siden
Statsminister Jonas Gahr Støre uttaler at han var villig til å trekke seg dersom Arbeiderpartiet ikke støttet EUs energidirektiver, noe som førte til at Senterpartiet gikk ut av regjeringen. I et intervju forteller Støre om de vanskelige vurderingene rundt direktivene og konsekvensene det fikk for regjeringssamarbeidet. Han beskriver også hvordan han opplevde presset rundt sin lederrolle i Arbeiderpartiet og hvordan han mobiliserte for å vise hvem han og partiet står for.
2 måneder siden
En mulig regjerings-exit for Senterpartiet kan gi Arbeiderpartiet og statsminister Jonas Gahr Støre en opptur. Valgforsker Jonas Stein mener Støre vil sitte tryggere som leder med en ren Ap-regjering, men at Senterpartiet i opposisjon kan skape problemer ved å danne flertall med høyresiden i enkelte saker. En slik regjering vil ha et svakt parlamentarisk grunnlag, men Støre har fordelen av at statsbudsjettet er vedtatt. Redaktør Gunnar Stavrum mener Støre har fremstått som en leder i saken og at Ap raskt vil få vedtatt EU-direktivene i Stortinget.
3 måneder siden
Etter en periode med intern uro og krav om Jonas Gahr Støres avgang, har situasjonen i Arbeiderpartiet roet seg. Støre har intensivert sin innsats og fremstår tryggere. Samtidig har den internasjonale situasjonen, spesielt frykten for en ny Trump-periode, bidratt til å samle partiet. Arbeiderpartiet ser nå Frp som sin hovedmotstander, mens Høyre oppfattes som mindre relevant. Valgkomiteens sammensetning viser at splittelsen i partiet er dyp, men Støres posisjon virker styrket. Det er likevel enighet om at Støre må vinne valget for å fortsette som leder.
2 måneder siden
Statsminister Jonas Gahr Støre uttrykte lettelse og optimisme etter et gruppemøte i Arbeiderpartiet, der han opplevde sterk støtte fra partifellene. Støre skal nå i gang med å sette sammen en ny regjering etter at Senterpartiet trakk seg. Han understreket viktigheten av samhold og samarbeid i partiet fremover, og beskrev nestleder Tonje Brenna som en sentral person. Støre avviser at han har endret seg som leder, men lar andre vurdere om han har kommet styrket ut av den siste tidens politiske uro.
2 måneder siden
Artikkelen beskriver Jonas Gahr Støres politiske reise, der han har forsøkt å samle ulike partier for å danne regjering. Han ekskluderte først Rødt og MDG, men åpnet for samtaler med flere andre partier. Til tross for forsøk på samarbeid med KrF og Venstre, endte det med en mindretallsregjering med Senterpartiet. Nå har samarbeidet mellom Ap og Sp brutt sammen, noe som kan føre til en revitalisering av Arbeiderpartiet. Det er usikkert om Ap og Sp vil samarbeide igjen, og Ap kan bli avhengig av Rødts mandater. Valgkampen blir spennende med usikkerhet rundt partienes samarbeid.