Bjørnar Pedersen fikk kreft i 2019 og har siden den gang stått i en langvarig helsekø. Han opplever at manglende samarbeid mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten har ført til at han ikke får den nødvendige behandlingen.
Etter en operasjon ble oppfølgingen overført til fastlegen, noe Pedersen mener er feil. Han har opplevd komplikasjoner og manglende informasjon, og familien har nå koblet inn flere instanser for å få hjelp.
Pedersen ønsker å komme tilbake i jobb, men føler seg sviktet av helsevesenet. Han mener manglende behandling fører til unødvendig ressursbruk og forsinker hans tilbakekomst til arbeidslivet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Anna Lene Leganger opplevde forsinkelser i sin kreftbehandling da hun ikke ble registrert i pakkeforløpet ved Radiumhospitalet. Etter å ha purret selv, ble hun først henvist til Elverum sykehus, hvor en operasjon ble avbrutt på grunn av spredning. Hun ble senere operert ved Radiumhospitalet. Statistikker viser at stadig færre kreftpasienter får behandling innen fastsatte frister, noe Kreftforeningen er bekymret for. Regjeringen arbeider med en ny kreftstrategi for å øke kapasiteten og redusere ventetider, samt revidere pakkeforløpene.
2 måneder siden
Pia Olsrud, en lærer og tidligere kreftsykepleier, opplevde økonomiske vanskeligheter etter kreftbehandling da hun gikk over fra sykelønn til arbeidsavklaringspenger (AAP). Med redusert inntekt ble hun tvunget tilbake i full jobb før hun var klar, noe som går utover hennes helse. Kreftforeningen kritiserer dagens sykelønnsordning og tar til orde for en mer fleksibel løsning. Nav erkjenner behovet for forbedringer for langtidssyke. Arbeids- og inkluderingsministeren forsvarer ordningen, men innrømmer at den kan slå uheldig ut for alvorlig syke.
4 måneder siden
Thomas Kraut opplevde å bli feildiagnostisert med fedme i flere år, mens han i virkeligheten hadde en stor svulst i magen. Han ble henvist til overvektsklinikk, men svulsten ble ikke oppdaget før en forundersøkelse for slankeoperasjon. Svulsten veide 27,3 kilo og førte til at han mistet en nyre og deler av tynntarmen. Kraut har fått avslag på erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE), som mener det ikke foreligger feilbehandling. Kraut og hans kone er kritiske til helsevesenets håndtering av saken og manglende ansvar. En evaluering av pasientskadeordningen er gjennomført, men helseministeren har ikke kommentert saken. Kraut har klaget på avslaget fra NPE.
1 måned siden
Elin Aase (36), en kreftoverlever, er bekymret for å begynne å jobbe fordi hun kan tape penger på grunn av det lave fribeløpet for uføretrygdede. Rødt-politiker Mímir Kristjánsson kritiserer systemet og mener det straffer de som vil jobbe litt ved siden av trygden. Han og flere partier på Stortinget vil øke fribeløpet til 1G. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) forstår problemet, men regjeringen har foreløpig ingen planer om å heve fribeløpet, og viser til ordningen med arbeidsforsøk.
3 måneder siden
Tidligere håndballspiller Rolf Aleksander Sandberg planlegger å saksøke Pasientskadenemnda etter å ha fått avslag på sin klage om feilbehandling. Sandberg opplevde å bli avvist av flere leger i 2018, til tross for egne mistanker om kreft. En sakkyndig vurdering konkluderte med at legene burde ha henvist ham til spesialisthelsetjenesten tidligere. Pasientskadenemnda avviste likevel klagen, noe som har ført til en vanskelig økonomisk situasjon for Sandberg. Han har nå startet en innsamlingsaksjon for å finansiere et søksmål, og har fått overveldende støtte fra mange. Advokater skal vurdere om han har en god sak, og fristen for å sende inn søksmål er 22. mai.
1 måned siden
Statsforvalteren i Agder har konkludert med at en kreftpasient ved Sørlandet sykehus ikke fikk forsvarlig oppfølging. Bakgrunnen er en klage fra januar i fjor om mangelfull kreftbehandling. Sykehuset har erkjent at en CT-undersøkelse ikke ble utført som den skulle, noe som førte til at pasienten ikke fikk nødvendig helsehjelp i tide. Dette beskrives som et stort avvik fra god praksis og i strid med forsvarlighetskravet. Sørlandet sykehus har beklaget hendelsen. Pasienten som klaget på behandlingen, er nå død.
4 måneder siden
Sykehuset Telemark har meldt fem alvorlige hendelser til Helsetilsynet etter at pasienter fikk forsinkede kreftdiagnoser på grunn av lang ventetid på koloskopi. En pasient er død, en har usikker prognose, mens tre ikke har tegn til prognosetap. Sykehuset beklager hendelsene og erkjenner at manglende systemer kan ha bidratt til forsinkelsen. Det har vært kjent over tid at det er risiko for pasientskade grunnet lange ventelister. Statsforvalteren har åpnet tilsynssak, og sykehuset har iverksatt tiltak for å redusere ventetiden.
3 måneder siden
Katrine Rakeng har for andre gang fått avslag på å få dekket kreftbehandling med legemiddelet Trodelvy, som har vist god effekt for henne. Beslutningsforum har kun godkjent medisinen for en annen gruppe brystkreftpasienter, og Oslo universitetssykehus (OUS) mener Rakeng ikke skiller seg nok ut til å få individuell vurdering. Professor i helserett mener sykehuset bryter loven ved å ikke gjøre en individuell vurdering, og viser til at medisinen er tilgjengelig for hennes pasientgruppe i flere andre land. OUS begrunner avslaget med kostnadene. Rakeng har tidligere samlet inn penger til privat behandling, og har nå fått hjelp av en anonym giver. Frp mener saken er en fallitterklæring for helsevesenet.
21 dager siden
Norsk hjertekirurgiregister viser at kun 19 prosent av hjertepasientene får operert inn ny hjerteklaff innen fristen på 30 dager. LHL mener dette er et systemisk problem, og en pasient måtte vente i sju måneder. Helseministeren kaller ventetidene uakseptable og viser til iverksetting av tiltak som utvidede åpningstider og bruk av ny teknologi. Ved OUS venter 180 pasienter på operasjon, like mange som i fjor. Klinikksjef ved OUS forklarer at lange ventelister skyldes ettervirkninger av koronapandemien og nedleggelse av hjertekirurgisk avdeling ved Ullevål.
3 måneder siden
Birger Holtan har i over 30 år forsøkt å få byggetillatelse for brygge og båthus på sin eiendom ved Eidangerfjorden. Søknaden har blitt en kasteball i byråkratiet mellom Porsgrunn kommune og Statsforvalteren. Holtan opplever forskjellsbehandling da naboer har fått bygge tilsvarende konstruksjoner. Statsforvalteren i Trøndelag avslo søknaden med begrunnelse i et byggeforbud i strandsonen. Kommunen erkjenner at saken har tatt lang tid, men mener det skyldes uheldige omstendigheter. En advokat mener saken kan være et eksempel på myndighetsmisbruk og svekke tilliten til forvaltningen.