Tennisspiller kritiserer influensere for å stjele sponsoravtaler

Kort oppsummert
- Daria Saville kritiserer influensere, spesielt Morgan Riddle, for å kapre sponsoravtaler fra kvinnelige tennisspillere.
Den australske tennisprofilen Daria Saville retter kritikk mot influensere, særlig Morgan Riddle, for å tilegne seg sponsoravtaler på bekostning av kvinnelige tennisspillere. Saville hevder at merkevarer prioriterer influensere som Riddle, fordi de representerer en bestemt estetikk som appellerer til tennisens image, i stedet for å støtte de som faktisk konkurrerer i sporten.
Morgan Riddles lukrative merkevareavtaler er en kilde til frustrasjon for Saville, som mener at kvinnelige tennisspillere ofte blir oversett i sponsormarkedet.
Saville understreker at hun ikke er alene om å føle at kvinnelige utøvere blir forbigått til fordel for influensere.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Oppsummering av gårsdagens nyheter
Spenningen mellom India og Pakistan øker etter Kashmir-angrep
Konflikten mellom India og Pakistan har eskalert kraftig etter et terrorangrep i Kashmir. India har svart med militære aksjoner mot pakistanskkontrollert område, mens Pakistan har gjengjeldt og hevder å ha skutt ned indiske fly. Det meldes om tap på begge sider og intens skyting langs grensen. Norske politikere og det internasjonale samfunnet uttrykker dyp bekymring for situasjonen mellom atommaktene og oppfordrer til deeskalering. Frykten for en større konflikt er reell, selv om eksperter anser full krig som mindre sannsynlig foreløpig.
Kardinaler samlet i Vatikanet for å velge ny pave
Pavevalget, konklavet, har startet i Det sixtinske kapell i Vatikanet, hvor 133 kardinaler er isolert for å velge etterfølgeren til avdøde pave Frans. Prosessen foregår i strengt hemmelighold, og en kandidat må oppnå to tredjedels flertall. Resultatet signaliseres med røyk fra brente stemmesedler – hvit røyk betyr at en ny pave er valgt. Diskusjonene forventes å omhandle kandidatenes profil og geografiske bakgrunn.
Hjelpeorganisasjon stanser arbeid i Gaza, Israel varsler offensiv
World Central Kitchen (WCK) har stanset all matutdeling i Gaza grunnet mangel på forsyninger, da de ikke har fått fylle lagrene etter Israels grensestenging. Samtidig har Israels statsminister Netanyahu bekreftet planer om en utvidet bakkeoffensiv på Gazastripen, med sikte på permanent militær tilstedeværelse. Norges utenriksminister kaller utviklingen ekstremt alvorlig, og eksperter peker på USAs rolle som avgjørende for Israels handlingsrom.
Statsminister Støre: Nordmenn må forberede seg på krig
Statsminister Jonas Gahr Støre uttaler at nordmenn igjen må være forberedt på at krig kan ramme Norge, og peker på Russland som en farligere og mer uforutsigbar nabo. Han understreker at krig ikke anses som sannsynlig eller umiddelbart forestående, men at forberedelse er nødvendig for å sikre landets frihet. Uttalelsen kommer samtidig som regjeringen legger frem Norges første nasjonale sikkerhetsstrategi.
Kina anklages for kartlegging av uigurer i Norge
Kinesiske myndigheter anklages for å kartlegge uigurer, deres barn og andre dissidenter i Norge, inkludert norske statsborgere. Avsløringer tyder på innsamling av informasjon om barns skolegang og bruk av pressmidler mot familier i Kina. PST bekrefter at autoritære stater, inkludert Kina, driver transnasjonal undertrykkelse i Norge. Kinas ambassade avviser anklagene.
Trump forbereder militær og politi mot protester i USA
USAs president Donald Trump har signert en presidentordre som forbereder politi og militære på å håndtere folkelige opprør. Ordren pålegger utredning av hvordan militære styrker kan brukes innenlands og identifisering av militært utstyr til støtte for lokalt politi. Lokale myndigheter trues med straff ved motstand mot føderale direktiver. Kritikere frykter ordren kan misbrukes, mens forsvarere hevder den er for å slå ned på kriminelle.
Liknende artikler

1 måned siden
Tennisspiller raser mot at influensere stjeler merkevareavtaler fra utøvere
Tennisspiller Daria Saville kritiserer at merkevarer velger influensere og koner/kjærester av tennisspillere (WAGs) til kampanjer under Grand Slams, i stedet for de faktiske idrettsutøverne. Hun nevner spesifikt Morgan Riddle, kjæresten til Taylor Fritz, som et eksempel. Saville stiller spørsmål ved hvorfor kvinnelige tennisspillere ikke får de samme mulighetene til merkevareavtaler som WAGs, selv om tennisestetikken er populær. Hun undrer seg over om idrettsutøvere ikke er like relaterbare for publikum som WAGs.

25 dager siden
Ebba Andersson raser mot «Janteloppet» etter premiepenger-kutt for kvinner
Den svenske langrennsstjernen Ebba Andersson reagerer kraftig på behandlingen av kvinnelige utøvere i «Janteloppet». Hun kritiserer arrangøren for å ha redusert premiepengene for dameklassen betraktelig, og føler seg nedprioritert. Andersson mener det er under enhver kritikk at premiepotten for herrene var betydelig høyere, og stiller spørsmål ved om verdien av kvinnelige deltakere blir like høyt verdsatt. Rennleder Pål Trøan Aune forklarer at endringene skyldes lav påmelding i dameklassen, og beklager manglende informasjon om at 20-kilometeren ikke hadde premiepenger. Andersson ser nå frem til ferie etter en sesong med blant annet tre VM-gull.

1 måned siden
Kvinnelig gründer: Vi skal snakke mer om å være «powerwomen»
Artikkelen er et svar på et innlegg i VG der St. Sunniva kritiserer klesmerket Villoid for å prioritere influencere fremfor andre kvinner, og foreslår å snakke mindre om «powerwomen». Forfatteren av denne artikkelen er uenig og mener at kvinner bygger business annerledes, med fokus på fellesskap og å løfte hverandre. Priser og nominasjoner gir kvinner en mulighet til å fremme sitt arbeid, noe som bør applauderes. Forfatteren argumenterer for at kvinner skal feire hverandre, også med kommersielle mål, og at det er en falsk motsetning å sette dette opp mot kvinners kamp for rettigheter. Konklusjonen er at vi skal snakke mer om å være «powerwomen».

13 dager siden
Debatt om mediedekning etter Tandrevolds kritikk av norsk media
Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold kritiserer i en podkast norsk media for å behandle henne som et klikkobjekt og for å fokusere mer på følelser enn på prestasjoner. Hun uttrykker frustrasjon over mediedekningen under VM i skiskyting, spesielt da journalister presset på for et intervju med hennes mor etter et svakt mesterskap. En erfaren journalist reagerer på Tandrevolds utspill og mener kritikken kan være overdrevet uten konkrete eksempler på grove overtramp. Samtidig påpekes det at media og toppidrett lever i et gjensidig avhengighetsforhold, hvor mediedekning er viktig for sponsorinntekter og idrettens popularitet. Debatten reiser spørsmål om rolleforståelse mellom utøvere og media, og hvordan mediedekningen har utviklet seg fra å fokusere på prestasjoner til mer personlige historier. Det understrekes også at toppidrettsutøvere i dag må være mer enn bare utøvere, de må også fungere som ambassadører og håndtere medieoppmerksomhet.

1 måned siden
Kvinnedagen: Kritikk mot kommersielle arrangementer og manglende fokus på likestilling
Artikkelforfatteren kritiserer bruken av kvinnedagen til sponsede arrangementer som prioriterer markedsføring fremfor å fremme kvinners rettigheter og likestilling. Hun påpeker at disse arrangementene ofte overser kvinner i viktige yrker og de med minoritetsbakgrunn, og savner et fokus på reelle problemer som kvinnehelse og økonomisk ulikhet. Forfatteren oppfordrer til å bruke kvinnedagen til å løfte frem de usynlige kvinnene og sette søkelys på de viktige sakene som fortsatt krever oppmerksomhet.

27 dager siden
Olivia Dunne krever rettferdig kompensasjon for collegeutøvere i USA
Turneren Olivia Dunne, kjent for sin store tilhengerskare på sosiale medier, kritiserer kompensasjonsordningen for collegeutøvere i USA. Hun mener den nye avtalen, som fordeler 28 milliarder kroner fra NCAA, favoriserer idretter som amerikansk fotball og basketball. Dunne argumenterer for at hun gikk glipp av betydelige inntekter før NIL-reglene ble opphevet i 2021, og at systemet ikke anerkjenner verdien hun skapte selv. Hun krever at utøvere kompenseres rettferdig for sin egen markedsverdi, uavhengig av idrettens popularitet.

18 dager siden
Rennleder refser Janteloppet for kommunikasjon rundt kvinners premiepenger
Rennlederen i Janteloppet kritiserer arrangøren for dårlig kommunikasjon og feilslått markedsføring rettet mot kvinnelige deltakere. Kritikken kommer etter at damenes løp med en premie på 200.000 kroner ble avlyst, noe som førte til sinne og frustrasjon blant løperne. Rennlederen mener at det ikke er tilstrekkelig konkurranse i kvinneklassen til å rettferdiggjøre så høye premier, og at markedsføringen burde vært annerledes. Hovedsponsoren forsvarer avgjørelsen og mener at de har fulgt prinsippet om likestilling ved å tilby premier i et kortere løp, men innrømmer at de burde ha håndtert premiefordelingen annerledes. Han vedgår at det var en feil å sette premiepenger på 20-kilometeren.

4 måneder siden
Fjørtoft kritisk til OL-nekt for kombinertkvinner
Jan Åge Fjørtoft uttrykker sterk misnøye med at kvinnelige kombinertutøvere nektes OL-deltakelse i 2026. Han mener det er «helt bak mål» og oppfordrer alle til å støtte kvinnene i deres kamp. IOC begrunner avgjørelsen med sportens popularitet og mangfold, men dette møter motstand fra utøvere som Gyda Westvold Hansen, som understreker det merkelige i at kun menn får representere sporten i OL. Til tross for motgangen, fortsetter kombinertmiljøet å jobbe for å inkludere kvinnene i fremtidige OL, og Westvold Hansen forteller om stor støtte fra omgivelsene.

23 dager siden
Konflikt etter premiekutt for kvinner i Janteloppet – beskyldes for diskriminering
Janteloppet har møtt kritikk etter å ha redusert premiepotten for kvinner i det 40 kilometer lange rennet, noe som førte til protester fra blant andre Astrid Øyre Slind. TV 2-ekspert Petter Skinstad kalte avgjørelsen for kjønnsdiskriminering. Reda El Chaar, Janteloppets medeier, avviser kritikken og mener endringen skyldes for få påmeldte kvinner. Han anklager Skinstad for å bruke saken til å fremme seg selv. Flere utøvere, inkludert Ebba Andersson, har uttrykt misnøye med situasjonen, selv om El Chaar mener Janteloppet viser engasjement for kvinners deltakelse i sporten.

4 måneder siden
Kritikk mot Idrettsgallaen: Bør legges ned
Artikkelen kritiserer Idrettsgallaen for å være mer opptatt av glitter og sponsorer enn av idrettslige prestasjoner. Det hevdes at arrangementet, som er et samarbeid mellom NIF, Norsk Tipping og NRK, ikke fyller et reelt behov for idretten, da utøvere allerede får anerkjennelse gjennom konkurranser. Kritikken går også på at det er vanskelig å sammenligne prestasjoner på tvers av idretter, og at diskusjoner ofte oppstår rundt hvem som ikke får pris. Det trekkes frem eksempler på personer som Bjørge Stensbøl og Johan Kaggestad som burde vært hedret, men som har blitt oversett. Artikkelen konkluderer med et forslag om å legge ned Idrettsgallaen.

2 måneder siden
Skarstein kritisk til Skiforbundet for manglende rekruttering av parautøvere
Birgit Skarstein kritiserer Norges Skiforbund for manglende rekruttering av parautøvere, spesielt etter det omdiskuterte VM-uttaket i Trondheim. Hun påpeker den lave deltakelsen i VM-sprinten og savner nye fjes i troppen. Skiforbundet, ved Anne Ragnhild Kroken og Ulf Morten Aune, ønsker velkommen en åpen diskusjon om prioriteringer og krav, og understreker behovet for å balansere ulike perspektiver. Isabell Valen uttrykker skuffelse over manglende uttak, mens Vilde Nilsen tror ikke dette vil skade rekrutteringen til paralangrenn. Skarstein fremhever viktigheten av mesterskap for rekruttering og motivasjon.

13 dager siden
Eni Aluko kritiserer Ian Wright for å begrense kvinnelige eksperter
Fotballekspert Eni Aluko anklager Arsenal-legenden Ian Wright for å dominere kvinnefotballdekningen som kommentator, noe som ifølge henne begrenser mulighetene for kvinnelige eksperter. Aluko påpeker at det er få plasser tilgjengelig for kvinner i bransjen, og etterlyser større bevissthet rundt dette. Hun forteller også at hennes egen karriere har blitt negativt påvirket av en pågående rettssak mot Joey Barton, som har publisert ærekrenkende innlegg og utsatt henne for trakassering, noe som har ført til at hun måtte forlate hjemmet sitt i forkledning. Til tross for kritikken mot Wright, har han vist støtte til kvinnefotballen ved å finansiere behandling for en skadet spiller og donere til kvinnelige trenerinitiativer. Aluko mener det fortsatt er en dobbeltstandard i bransjen og vurderer om hun vil fortsette som kommentator på grunn av den negative oppmerksomheten rundt kvinner i fotballmediene.

4 måneder siden
Skisporten kritiseres for klaging og TV-rettigheter
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.

25 dager siden
Astrid Øyre Slind protesterer mot Janteloppet etter kutt i kvinneklasse
Astrid Øyre Slind reagerte sterkt på at Janteloppet avlyste kvinneklassen på 40 km grunnet for få påmeldte, og at premiepotten ble redusert. Hun brente startnummeret sitt i protest mot det hun mener er manglende satsing på dameidrett. Janteloppets direktør, Pål Trøan Aune, forklarer at avgjørelsen ble tatt fordi det kun var 14 påmeldte kvinner, og at det ikke var økonomisk bærekraftig. Han beklager situasjonen og erkjenner at de har bommet på markedsføringen. Slind mener dette er kritikkverdig og at det ikke skal være mulig i 2025 å måtte fronte en slik sak.

25 dager siden
Astrid Øyre Slind protesterer mot forskjellsbehandling i Janteloppet
Astrid Øyre Slind reagerte sterkt da premiepengene for kvinner i Janteloppet ble drastisk redusert dagen før rennet, samtidig som distansen ble halvert. Som en protest mot det hun oppfatter som forskjellsbehandling og manglende satsing på dameidrett, nektet hun å starte og tente på startnummeret sitt. Arrangøren begrunner endringene med lav deltakelse, men Slind mener dette sender et uheldig signal om likestilling i sporten. Hendelsen har skapt debatt om likeverd i langrenn.