Fjelløper Stian Angermund har akseptert en 16 måneders utestengelse etter å ha testet positivt for det forbudte stoffet klortalidon. Han hevder at han ikke har jukset bevisst, og har forsøkt å renvaske seg.
Underveis i prosessen har han fått forslag om å dikte opp en forklaring på hvordan stoffet havnet i kroppen hans, men har valgt å ikke gjøre det. Angermund er kritisk til systemet og mener det er urettferdig at han straffes når han ikke har funnet kilden til forurensningen.
Han frykter nå at Det internasjonale dopingbyrået (Wada) vil anke saken. Angermund har mistet sponsorer og økonomisk støtte, men håper likevel å kunne gjøre comeback.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Tennisstjernen Jannik Sinner har akseptert en tre måneders utestengelse for doping etter et forlik med Verdens antidopingbyrå (Wada). Sinner testet positivt for clostebol i mars i fjor, men ble først frikjent av Tennisens integritetsenhet (ITIA). Wada anket frikjennelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) og ønsket en lengre straff. ITIA godtok Sinners forklaring om at det forbudte stoffet kom fra en spray fysioterapeuten brukte på et kutt, og mente han ikke var skyld i overtredelsen.
2 måneder siden
Tennisstjernen Jannik Sinner har godtatt en tre måneders utestengelse for doping etter å ha inngått et forlik med Wada. Sinner testet positivt for clostebol i mars i fjor, men ble først frikjent av Tennisens integritetsenhet (ITIA). Wada anket frikjennelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) og argumenterte for en lengre straff. Partene er nå enige om en tre måneders utestengelse. Sinner uttaler at Wada aksepterer at han ikke hadde intensjon om å dope seg og at han ikke oppnådde noen konkurransefordel. ITIA mente at Sinner ikke kunne klandres, da stoffet kom fra en spray brukt av hans fysioterapeut. Saken skulle opp i voldgiftsretten i april, men er nå avlyst.
2 måneder siden
Tennisstjernen Jannik Sinner har inngått et forlik med Verdens antidopingbyrå (Wada) og er utestengt i tre måneder for dopingbruk. Han testet positivt på steroiden clostebol i mars i fjor, men ble først frikjent av Tennisens integritetsenhet (ITIA). Wada anket avgjørelsen, men trakk anken etter at Sinner aksepterte utestengelsen. Flere tennisspillere, som Stan Wawrinka og Nick Kyrgios, har reagert negativt og uttrykker skepsis til rettferdigheten i sporten. Spillerforeningen PTPA kritiserer mangelen på åpenhet og forskjellsbehandling i dopingsaker. Sinner selv sier han ikke hadde intensjon om å jukse og at Wada har akseptert dette. Han er klar for spill igjen 4. mai.
2 måneder siden
Tennisstjernen Jannik Sinner har inngått en avtale med Wada om en tre måneders utestengelse for bruk av det anabole steroidet clostebol. Stoffet skal ha blitt overført til Sinner via hans fysioterapeut. Straffen er tilpasset Sinners sesongopplegg, slik at han ikke går glipp av viktige turneringer. Flere tennisprofiler, inkludert Novak Djokovic, reagerer kraftig på avtalen og mener det er forskjellsbehandling. De viser til at andre utøvere, som Therese Johaug, har fått strengere straffer for bruk av samme stoff. Kritikken rettes også mot Wada, som allerede er under press etter en tidligere dopingsak med kinesiske svømmere, noe som svekker byråets troverdighet ytterligere.
1 måned siden
Norges hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at det norske hopplandslaget har jukset under ski-VM i Trondheim. Innrømmelsen kommer etter at flere utøvere ble diskvalifisert i storbakkerennet og lagkonkurransen. Aalbu forklarer at støtteapparatet bevisst sydde inn en forsterket tråd i hoppdressene, i strid med reglementet. Han beklager handlingen overfor konkurrenter, utøvere, sponsorer og publikum. Det internasjonale skiforbundet (FIS) har startet granskning av saken, og Aalbu lover at det vil få konsekvenser. Han avviser at lignende juks har forekommet tidligere. Aalbu antydet først at misunnelige konkurrenter sto bak avsløringen.
1 måned siden
Advokat Jon Wessel-Aas mener Marius Lindvik og Johann André Forfang kan ha krav på erstatning fra Norges Skiforbund eller enkeltpersoner i støtteapparatet, dersom de ble ført bak lyset i draktsaken. En forutsetning er at noen i støtteapparatet med overlegg modifiserte dressene i strid med reglene, uten at utøverne var klar over det. Lindvik og Forfang har begge uttalt at de var uvitende om manipuleringen og er knust over situasjonen. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet at det ble jukset med dressene ved å sy inn en forsterket tråd. Saken startet med en video som førte til protest fra andre nasjoner under VM i Trondheim. Lindvik og Forfang tapte betydelige premiepenger og kan også miste fremtidige sponsorinntekter.
1 måned siden
Hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmer juks med hoppdressene under Ski-VM og peker på landslagstrener Magnus Brevig som ansvarlig. Aalbu sammenligner situasjonen med Bjarne Riis' dopinginnrømmelse, men understreker at tillitsbruddet er for grovt til at Brevig kan fortsette. Selv om Aalbu lover å rydde opp, gjenstår flere spørsmål om omfanget av jukset og hvem som var involvert. Saken har skadet norsk hoppsports omdømme, og de kommende rennene i Holmenkollen blir en viktig arena for å gjenoppbygge tilliten.
6 dager siden
Trener Magnus Brevig er fortsatt suspendert av Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) etter avsløringen av manipulering av hoppdresser under ski-VM i Trondheim. Kommentator Ernst A. Lersveen mener at Brevig, som ikke er kriminell, har en framtid i norsk hoppsport, men understreker at han først må sone sin straff. Lersveen sammenligner saken med Therese Johaugs retur etter dopingutestengelse og påpeker at alle kan gjøre feil, men at man må få mulighet til å komme tilbake. Brevig har beklaget handlingene og uttrykt stor anger. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu er i kontakt med Brevig, men ønsker ikke å kommentere videre før FIS har konkludert. Flere utøvere og trenere ble suspendert i saken, men suspensjonene er nylig opphevet av FIS.
1 måned siden
Etter at Norge mistet medaljer i VM på grunn av juks med hoppdressene, vurderer flere av hopplandslagets hovedsponsorer sin posisjon. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet bevisst juks og varslet konsekvenser. Advokatfirmaet Help bekrefter at de skal behandle saken, mens andre sponsorer som Nammo og Toyota foreløpig er tause. Fibra, som snart erstattes av Adidas som sponsor, vil også diskutere situasjonen. Adidas har foreløpig ikke kommentert saken.
1 måned siden
Stine Korsen trekker seg som leder for hoppkomiteen i Norges Skiforbund etter at Norge innrømmet juks med hoppdressene under ski-VM. Marius Lindvik mistet sølvet i storbakken, og både han og Johann André Forfang ble utestengt fra Raw Air. Hovedtrener Magnus Brevik og deler av støtteapparatet er også utestengt. Korsen uttaler at hun ikke orker å ta en opprydding til.