Arkitekt Rune Breili er dømt til 90 dagers fengsel etter å ha tapt ankesaken i Agder lagmannsrett. Dommen omhandler overtredelse av plan- og bygningsloven i forbindelse med to hytteprosjekter på Tjøme.
Breili er funnet skyldig i å ha gitt feilaktige opplysninger og unnlatt å gi nødvendig informasjon til bygningsmyndighetene i perioden 2015-2019. Lovbruddene involverte tegning av annekser og tilbygg som var i strid med kommunens arealplaner og byggeforbudet innenfor 100-metersbeltet fra sjøen.
Økokrim understreker at dommen viser viktigheten av å gi korrekte opplysninger, spesielt ved bygging i strandsonen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Hyttearkitekt Rune Breili er i Agder lagmannsrett dømt til 90 dagers fengsel for å ha gitt uriktige opplysninger til kommunen i forbindelse med to hytteprosjekter i strandsonen på Tjøme. Breili anket tingrettens dom, men lagmannsretten opprettholdt straffen. Økokrim mener Breili bevisst har brutt plan- og bygningsloven for å tjene penger, og at dommen viser viktigheten av å gi korrekte opplysninger til bygningsmyndighetene. Breilis advokater argumenterte for frifinnelse, men fikk ikke medhold. Breili har tidligere sonet en dom for korrupsjon.
4 dager siden
Arkitekt Rune Breili er dømt til 90 dager fengsel for å ha gitt villedende opplysninger i søknader om endringer av hytter på Tjøme. Lagmannsretten fant flere feil og mangler i søknadene, men Breili har hele tiden hevdet sin uskyld og anket dommen til Høyesterett. Ankeutvalget avviste anken enstemmig, og dommen står dermed ved lag. Advokaten hans sier at Breili tar avgjørelsen til etterretning og ønsker å fortsette som arkitekt innenfor gjeldende lover og regler. Førstestatsadvokat i Økokrim understreker viktigheten av å gi riktige opplysninger til plan- og bygningsmyndighetene, spesielt ved bygging i strandsonen, og støtter kommunens beslutning om å anmelde saken.
13 dager siden
En mann er dømt til fengsel i to år og fem måneder for å ha drevet en fakturafabrikk. Dommen omfatter grov økonomisk utroskap for rundt åtte millioner kroner, grov hvitvasking av 1,2 millioner kroner og grovt regnskapsbrudd. Mannen utstedte fiktive fakturaer til selskaper i byggebransjen gjennom sitt aksjeselskap. Økokrim opplyser at betalingene ble tatt ut i kontanter og delvis betalt tilbake til kundene. Mannen anket straffeutmålingen til Borgarting lagmannsrett, men anken ble forkastet. Høyesterett tok heller ikke anken til følge.
4 måneder siden
Espen Teigen er dømt til ni måneders fengsel for å ha urettmessig benyttet seg av en pendlerbolig. Saken ble først omtalt av Aftenposten. Teigen nektet først straffskyld for grovt bedrageri, men endret forklaring i forrige uke og erkjente å ha brutt reglene. Han uttrykte på X at saken har hatt store personlige og profesjonelle konsekvenser for ham. Teigen aksepterer nå straffen og ønsker å legge saken bak seg.
4 måneder siden
Tidligere politisk rådgiver Espen Teigen er dømt til ni måneders fengsel for grovt bedrageri i en pendlerboligsak. Teigen, som tidligere var rådgiver for Sylvi Listhaug, er dømt for å ha lurt til seg en pendlerbolig han ikke hadde rett på i perioden 2016-2018. Han unnlot også å skatte av fordelen, og sparte dermed nesten 400.000 kroner. Teigen erkjente straffskyld, og saken gikk som en tilståelsessak. Aktor hadde bedt om 11 måneders fengsel, mens Teigens forsvarer mente dette var for strengt. Teigen jobber i dag som journalist og sier han er klar for å ta straffen.
2 måneder siden
Krimforfatter Håkan Nesser må sone ett og et halvt års fengsel for grov skattesvindel etter at Høyesterett avviste anken hans. Nesser ble dømt i lagmannsretten for å ha unnlatt å føre opp utbytte og inntekter fra et utenlandsregistrert selskap mellom 2013 og 2015, og skal sammen med en annen person ha unndratt nesten 15 millioner kroner fra beskatning. Nesser har hele tiden nektet straffskyld og hevdet at feilen skyldes hans rådgivere, men lagmannsretten mente han burde forstått risikoen for feil.
4 måneder siden
Espen Teigen, tidligere spinndoktor for Sylvi Listhaug, er dømt til ni måneders fengsel for grovt bedrageri. Han tilsto å ha jukset til seg en pendlerbolig mens han var politisk rådgiver, og tjente 395.000 kroner på dette. Statsadvokaten ba om elleve måneders fengsel, mens forsvareren mente seks måneder var passende. Teigen erkjente straffskyld i retten, og saken ble avgjort uten meddommere. Retten sammenlignet saken med en tidligere dom mot Mazyar Keshvari. Teigen uttrykte i retten at han var ung da bedrageriet skjedde, og at flere i det politiske miljøet hadde gjort lignende. Han vurderer nå å anke dommen.
4 måneder siden
Aktor har lagt ned påstand om elleve måneders fengsel for tidligere politisk rådgiver Espen Teigen, etter at han tilsto å ha jukset med pendlerbolig. Teigen skal ha løyet om sitt bosted for å motta gratis pendlerbolig, og dermed unngått å skatte av fordelen. Aktor mener dette er grovt bedrageri, og sammenligner saken med tidligere stortingsrepresentant Mazyar Keshvari sin sak om fiktive reiseregninger. Teigens forsvarer mener straffen er for streng og at det var en ukultur rundt pendlerboliger. Teigen selv sier han er klar for å ta straffen, men mener aktors påstand er for streng.
13 dager siden
En mann i 70-årene er dømt til fengsel i to år og fem måneder for grov økonomisk utroskap, hvitvasking og regnskapsovertredelse etter å ha drevet en fakturafabrikk. Han solgte falske fakturaer til selskaper i bygg- og anleggsbransjen, som brukte dem til å skjule svart arbeidskraft og redusere skatt. Økokrim ser en økning i denne typen kriminalitet og er bekymret for at den blir mer profesjonell. Mannens anke ble avvist av både lagmannsretten og Høyesterett, noe som bekrefter alvoret i slike økonomiske forbrytelser.
4 måneder siden
Jan Helge Furu er dømt til fengsel i 3 år og 10 måneder for bedrageri og heleri i investeringsprosjektet «Millioneventyret», som ble avslørt av NRK Brennpunkt. Over 20 investorer satset over 40 millioner kroner i prosjektet, uten å se noe avkastning. Furu er også dømt til å betale 4,4 millioner kroner i erstatning og inndragning av verdier for nesten 19 millioner kroner. Økokrim mener Furu bevisst lurte sine investorer gjennom sosial manipulasjon, mens Furus forsvarere hevder han selv ble lurt og ikke hadde til hensikt å bedra. Totalt fem personer ble utsatt for bedrageri, hvorav en tidligere venn tapte over 3 millioner kroner.