Filmanmelderen gir «A Complete Unknown» terningkast 4 og beskriver den som en introduksjon til Bob Dylan for et yngre publikum. Filmen skildrer Dylans ankomst til New York i 1961, hans møte med ikoner som Woody Guthrie og Pete Seeger, samt hans relasjoner til Suze Rotolo (Sylvie Russo) og Joan Baez.
Den utforsker Dylans talent og selvoppfinnelse, men også hans problematiske karaktertrekk. Anmelderen påpeker at filmen tar seg friheter med fakta for å skape drama, men fanger likevel essensen av den unge Dylan.
Filmen forventes å påvirke motebildet, og anmelderen foreslår videre filmer om Dylans liv.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
«A Complete Unknown» skildrer Bob Dylans tidlige karriere, fra ankomsten til New York i 1961 til det elektriske vendepunktet på Newport Folk Festival i 1965. Filmen fokuserer på Dylans relasjoner, spesielt vennskapet med Pete Seeger og forholdet til Joan Baez, samt hans gradvise overgang fra akustisk folkemusikk til en mer elektrisk lyd. Timothée Chalamet spiller Dylan og gir en solid tolkning, selv om filmen ikke graver dypt under overflaten. Regissør James Mangold er mer opptatt av å skildre myten enn å utforske kompleksiteten i Dylans personlighet. Filmen er visuelt imponerende og fylt med tidsriktig musikk, men Dylan-kjennere vil kanskje savne mer substans.
2 måneder siden
Filmanmeldelsen omhandler «A Complete Unknown», en film som tar for seg Bob Dylans formative år. Den skildrer hans transformasjon fra en ukjent poet til en feiret superstjerne, og belyser hans forhold til innflytelsesrike skikkelser som Woody Guthrie og Pete Seeger. Timothée Chalamets prestasjon blir fremhevet som strålende, og filmen beskrives som både vellaget og fengslende, selv om den kun dekker en del av Dylans liv. Anmelderen berører også Dylans komplekse personlighet og antyder at hans vei til berømmelse ikke var uten kontroverser.
3 måneder siden
Timothée Chalamet spiller Bob Dylan i den kommende filmen «A Complete Unknown», som skildrer Dylans gjennombrudd på 1960-tallet. Chalamet har forberedt seg grundig til rollen ved å reise til Dylans hjemby og isolere seg under innspillingen. Filmen fokuserer på Dylans tidlige karriere i New York og hans kontroversielle overgang til elektrisk musikk, som skapte reaksjoner blant hans fans. Kritikere har lovprist Chalamets prestasjon, og han er nominert til flere priser. Filmen kan potensielt føre til en ny interesse for Dylans musikk blant unge mennesker, på samme måte som filmen om Queen gjorde for bandet. Bob Dylan selv har også vært involvert i produksjonen av filmen, og har gitt uttrykk for at han er fornøyd med resultatet.
2 måneder siden
Artikkelen presenterer filmanmeldelser av «A Complete Unknown», som skildrer Bob Dylans tidlige karriere, og «Veien hjem», et dansk drama om en soldats leting etter sin sønn i borgerkrigens Syria. «A Complete Unknown» fremheves for Timothée Chalamets prestasjon og sin kunstneriske tolkning av Dylans liv. «Veien hjem» beskrives som et rått og realistisk drama som viser krigens brutalitet og religiøs fanatisme.
2 måneder siden
Monica Barbaro, Oscar-nominert for sin rolle som Joan Baez i «A Complete Unknown», får ros av folkemusikklegenden selv. Filmen omhandler Bob Dylans tidlige karriere og hans forhold til Baez. Barbaro beskriver rollen som utfordrende, da hun måtte lære seg å synge og spille gitar, inkludert Baez' karakteristiske fingerspillteknikk. Hun forteller om «bedragersyndrom» under innspillingen av musikkscenene, men etter en drøm tok hun kontakt med Baez. Nå håper Barbaro å møte idolet sitt ansikt til ansikt på en hyllestkonsert i San Francisco.
3 måneder siden
Filmen 'Better Man' er en jukeboks-musikal om Robbie Williams, der han spilles av en sjimpanse. Filmen tar for seg hans oppvekst, tiden i Take That, og hans solokarriere. Den utforsker også hans forhold til sin far og hans problemer med selvtillit. Filmen kritiseres for å være selvgratulerende og for å ha for lite musikk. Anmelderen mener at filmen kan være underholdende for de som har tålmodighet for Williams' narsissisme og selvmedlidenhet, men at den ikke er spesielt gripende eller original. Filmen får terningkast 4.
3 måneder siden
Den norske dokumentaren «Ibelin» er en favoritt til å vinne en Oscar, og nevnes av stadig flere som en åpenbar kandidat. New York Times har trukket frem filmen som en kandidat til årets beste film, ikke bare beste dokumentar, og kaller den en «oppsiktsvekkende utforskning av hvordan vi påvirker hverandres liv». Filmen har også fått mye oppmerksomhet fra andre store medier som Variety, The Hollywood Reporter og IndieWire. «Ibelin» vant både publikumsprisen og regissørprisen under Sundance Film Festival. Dokumentaren handler om Mats Steen, som døde av Duchennes muskeldystrofi, og hans liv i spillet «World of Warcraft». Oscar-nominasjonene offentliggjøres 17. januar, og selve utdelingen er 2. mars.
1 måned siden
Ein ny film om nasjonalhelten Hans Nielsen Hauge er lansert, med Odin Waage i hovudrolla. Filmen skildrer Hauges liv som predikant og gründer, og hans betydning for norsk historie. Hauges engasjement for likestilling og hans bidrag til etableringa av moderne bankvesen blir også belyst. Filmen kombinerer drama og dokumentar, og har som mål å nå eit yngre publikum og inspirere til samfunnsengasjement. Filmskaparen håper filmen vil leve lenge og brukast i undervisning.
2 måneder siden
Denne helgen anmeldes to nye filmer: den norske dokumentaren «Ski» og den franske filmen «Når høsten kommer». «Når høsten kommer» er en rolig film om en eldre dame på den franske landsbygda, med fokus på hennes relasjoner og hverdagsliv. Filmen anbefales for de som liker overraskelser og har en lang ettersmak. «Ski» er en dokumentar om ekstreme fristilkjører og deres ukonvensjonelle livsstil. Filmen er mer rettet mot ekstremski-miljøet og viser deres dristige skikjøring. «Når høsten kommer» får terningkast 5, mens «Ski» får terningkast 4.
2 måneder siden
Nettavisens filmanmelder Jon Selås anmelder denne uken Renate Reinsves internasjonale film «A Different Man», en svart komedie der Reinsve fyller sin rolle til perfeksjon. Selås beskriver filmen som morsom, idérik og tankevekkende, og gir den terningkast 5. Han anmelder også barnefilmen «Barna i Sølvgata», som han anbefaler for sin spilleglede, ambisjon og fokus på godhet og samhold. Filmen får terningkast 4.