Norske håndballprofiler uttrykker bekymring over den økonomiske situasjonen i norsk klubbhåndball, til tross for landslagets suksess i EM. Flere klubber sliter med økonomien, og ti av 28 lag i Rema 1000-ligaen er i rød sone. Økte kostnader for reise og opphold er en hovedårsak.
Spillerne frykter at dette kan føre til færre heltidsproffesjonelle i ligaen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson og håndballpresident Kåre Geir Lio erkjenner alvoret i situasjonen.
Forbundet jobber med tiltak for å hjelpe klubbene, men situasjonen er krevende. Samtidig er det ingen bekymring for det norske kvinnelandslaget som er i EM-semifinale.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Norske håndballprofiler og ledere slår alarm om den økonomiske situasjonen i norsk klubbhåndball. Flere klubber sliter med økte kostnader og er i fare for konkurs. En rapport viser at mange lag i Rema 1000-ligaen er i rød sone. Håndballprofiler frykter at dette kan føre til færre heltidsproffe og at spillere velger å fortsette karrieren i utlandet. Landslagssjef Thorir Hergeirsson og håndballpresident Kåre Geir Lio erkjenner alvoret og understreker behovet for endring. Håndballforbundet jobber med å støtte klubbene, men understreker at det er et felles ansvar å snu trenden. Samtidig er det norske kvinnelandslaget klare for semifinale i EM.
4 måneder siden
Tidligere landslagskeeper Ole Erevik uttrykker bekymring for kvinnehåndballens tilstand, både i Norge og internasjonalt, og får støtte fra flere profilerte landslagsspillere. De er enige i at utvidelsen av mesterskap har ført til for mange kamper uten spenning, og at det er behov for å kutte ned på antall kamper. Spillerne ser også et behov for å by mer på seg selv utenfor banen for å øke interessen for sporten. Manglende TV-rettigheter for Champions League og økonomiske problemer for klubber som Vipers er også bekymringsfulle tegn. Det er enighet om at det er behov for endring for å sikre sportens fremtid.
3 måneder siden
Norsk håndball opplever en økonomisk krise der flere klubber sliter med permitteringer og dårlig økonomi. Samtidig har Norges Håndballforbund (NHF) 161 ansatte, noe som skaper misnøye blant klubbledere. De savner mer støtte fra forbundet og stiller spørsmål ved pengebruken. Klubbledere opplever at utgiftene til forbundet øker, mens de selv kjemper for å overleve. Håndballpresidenten erkjenner utfordringene og er enig i at organiseringen av norsk håndball må sees på. Han understreker at forbundet er til for klubbene, men at det er behov for å bruke penger og tid på en forsvarlig måte. Klubbledere påpeker at det er vanskelig å drive klubb med sunn økonomi når man sliter med å holde hodet over vann.
3 måneder siden
Flere profilerte håndballspillere fra Kolstad sliter med å prestere på landslaget, og flere har uttrykt misnøye med sin sportslige utvikling etter overgangen til klubben. Magnus Abelvik Rød forlot Kolstad etter lønnskutt og usikkerhet, og er fornøyd med overgangen til ungarsk håndball. Torbjørn Bergerud forlater også klubben til sommeren, mens Sander Sagosen vurderer sin fremtid. Landslagssjefen mener at noen spillere ikke har utviklet seg etter overgangen til norsk håndball, men trekker frem unntak. Magnus Gullerud har mistet sin sentrale rolle på landslaget. Norge er favoritter i de kommende VM-kampene mot USA og Portugal.
3 måneder siden
Håndballklubben Vipers Kristiansand har gått konkurs på grunn av økonomiske problemer. Dette skaper usikkerhet rundt fremtiden til flere spillere, spesielt veteranmålvakt Katrine Lunde. Landslagssjef Ole Gustav Gjekstad er bekymret for Lundes situasjon og frykter at hun kan legge opp. Konkursen rammer også andre landslagsspillere i klubben. Vipers-spillerne kan fritt bytte til andre Champions League-klubber etter 10. mars. Gjekstad understreker at situasjonen er uheldig for norsk håndball, men fokuserer på å støtte spillerne. Katrine Lunde har selv uttrykt skuffelse og sjokk over situasjonen.
4 måneder siden
Tidligere landslagsmålvakt Ole Erevik, nå ekspertkommentator for Viaplay, uttrykker bekymring for håndballsportens fremtid. Han peker på flere utfordringer, inkludert manglende salg av TV-rettigheter til Champions League, lav interesse for hjemlige ligaer og svakere konkurranse i internasjonale mesterskap. Erevik kritiserer også utvidelsen av EM til 24 lag, som han mener har svekket kvaliteten. Han etterlyser større engasjement fra spillere og en kultur som tillater dem å være mer tilgjengelige og uttrykke meninger. Erevik advarer om at håndballen risikerer å miste relevans dersom tiltak ikke iverksettes, og han er spesielt bekymret for kvinnehåndballens fremtid.
3 måneder siden
Christian Berge, tidligere landslagstrener, uttrykker bekymring over håndballguttas prestasjoner i VM, og peker på manglende trygghet og uklar rollefordeling. Han forsvarer nåværende landslagstrener Jonas Wille, og mener han jobber hardt for å forbedre situasjonen. Berge kommenterer også kritikken mot Kolstad, og mener Sander Sagosen har utviklet seg i klubben, men at hans rolle på landslaget er endret. Kolstad-ledelsen avviser at klubben er skyld i landslagets dårlige resultater, og hevder at deres spillere får god nok matching gjennom Champions League og kamper i Norge. De mener kritikken er urettferdig og uten rot i virkeligheten.
3 måneder siden
Norges Håndballforbund erkjenner at billettsalget til hovedrunden i håndball-VM ikke har nådd forventningene, spesielt for kampen onsdag 22. januar. TV 2-ekspert Bent Svele uttrykker bekymring for at Norges svake prestasjoner i gruppespillet vil føre til lavere publikumstall, og mener at hjemme-VM kan ha blitt en ulempe for de norske spillerne. Kommentator Daniel Høglund påpeker at det fortsatt er attraktive kamper igjen, men frykter at arrangementet kan få en knekk dersom Norge ikke når kvartfinalene. Håndballforbundet er avhengig av billettsalg for å redusere et forventet underskudd, og de sportslige resultatene påvirker salget. Arrangementet har mottatt økonomisk støtte fra Bærum kommune og staten.
28 dager siden
Kolstad Håndball sliter økonomisk og presenterer et underskudd på 5,9 millioner kroner for 2024, det største hittil. Dette får konsekvenser for klubbens ambisjoner om å hente internasjonale stjernespillere, noe de må sette på vent til tidligst sommeren 2026. Økonomiske problemer førte også til at Sander Sagosen forlot klubben. Sviktende billettinntekter, spesielt i Champions League, bidro til underskuddet. Klubben planlegger nå å kutte kostnader og øke inntektene for å oppnå et budsjettert overskudd i 2025. Til tross for økonomiske utfordringer har Kolstad fortsatt sportslig suksess i Norge.
1 måned siden
Artikkelen omhandler økende priser på norske fotballspillere etter flere store salg til utlandet. Dette fører til at klubber ser etter billigere alternativer i utlandet, og at de budsjetterer med høye inntekter fra spillersalg. Flere advarer mot en potensiell «pengegalopp» som kan føre til økonomiske problemer for klubbene hvis de ikke oppnår forventede salg. Det er en økende bekymring for at klubbene tøyer strikken langt og at det er noen varsellamper som bør blinke.