Interiørkjeden Home & Cottage har meldt oppbud. Selskapet fikk konkursbeskyttelse i starten av fjoråret, da de hadde en gjeld på 108 millioner kroner.
Siden den gang har de lagt ned butikker og hentet inn penger, men dette har ikke vært nok til å redde selskapet. Daglig leder uttrykker stor tristhet overfor de ansatte.
Kreditorene har også tapt penger i prosessen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Interiørkjeden Home & Cottage har meldt oppbud, kun et halvt år etter en redningsaksjon. Konkursen fører til at rundt 180 ansatte i 14 butikker mister jobben. Ifølge daglig leder skyldes konkursen en svak julehandel og frykt for store underskudd. Selskapet var i krise allerede i fjor, men en redningsaksjon ble iverksatt. Konkursen er en trist nyhet for de ansatte, ifølge ledelsen.
23 dager siden
Interiørkjeden Home & Cottage meldte oppbud i januar etter flere år med ulønnsom drift. 165 ansatte i 14 butikker ble berørt av konkursen. Selskapet tapte 81 millioner kroner frem til desember i fjor, en betydelig forverring fra året før. Eierne forsøkte å snu utviklingen med rekonstruksjon og tilførte nesten 90 millioner kroner, men uten hell. Bjarøy Gruppen kjøpte eiendelene for 25 millioner kroner og har siden gjennomført nedsalg. Det er meldt inn 577 krav i boet, som beløper seg til 80,5 millioner kroner. Lønnskrav dekkes delvis av Navs lønnsgarantiordning.
3 måneder siden
Interiørkjeden Home & Cottage har meldt oppbud, og 14 butikker med 180 ansatte er berørt. Bostyrer Leif Petter Madsen undersøker nå varebeholdningen for å realisere verdiene i konkursboet. Et opphørssalg er en mulighet, men det kan også være aktuelt at en aktør kjøper hele varelageret. Det anses som lite sannsynlig at noen vil kjøpe hele kjeden for å drive den videre, da selskapet har slitt økonomisk over lengre tid. Daglig leder Øivind Tidemandsen uttrykker stor tristhet over konkursen, spesielt for de ansatte. En avgjørelse om veien videre ventes før helgen.
3 måneder siden
Møbel- og interiørkjeden Home & Cottage har gått konkurs, og mange kunder har betalt for varer de ikke har mottatt. Flere kunder reagerer på de store rabattene selskapet hadde i forkant av konkursen, og stiller spørsmål ved om de var klar over den kommende konkursen. Kunder som har betalt med bankkort risikerer å tape pengene sine, men Forbrukerrådet anbefaler å kontakte banken for å undersøke muligheten for tilbakebetaling. Konkursboet er solgt, og den nye eieren skal forsøke å finne løsninger for kundene. Det er også mulig for kunder å rette krav mot konkursboet, men de må være forberedt på å få en liten andel av kravet sitt.
1 måned siden
Sundquist Anlegg, en anleggsentreprenør med historie tilbake til 60-tallet og hovedkontor i Kirkenes, har begjært seg konkurs. Konkursen rammer 110 ansatte og beskrives som en alvorlig situasjon for Sør-Varanger kommune. Selskapet omsatte for 330 millioner kroner i fjor, men gikk med et tap på 5,8 millioner. Styrelederen uttrykker stor beklagelse over beslutningen. Til tross for denne konkursen, viser ferske tall en nedgang i konkurser innen bygg- og anleggsbransjen på landsbasis.
3 måneder siden
Rammeverkstedkjeden Mester Rammer har gått konkurs, og rammer 21 ansatte. Selskapet, som har omtalt seg selv som Norges største rammeverksted, har slitt med økte kostnader, spesielt leiekostnader og prisvekst. Bostyrer jobber nå med å finne en kjøper for å videreføre virksomheten. Styreleder Georg Uhlmann uttrykker stor sorg over konkursen, og føler ansvar for de ansatte. Han peker på at en svak krone og dårligere råd hos folk også har bidratt til konkursen. Selskapet har også slitt med et kostbart oppkjøp av en nettbasert kunstforretning i 2008.
4 måneder siden
Norsun, et selskap som driver med gjenvinning av solceller, vil begjære seg konkurs. Selskapet har en fabrikk i Årdal, men har ikke klart å konkurrere med lavprisprodukter fra Kina. Konsernsjefen uttrykker stor tristhet over situasjonen for selskapet, de ansatte og eierne. Norsun har ikke lenger midler til å betale lønn eller leverandører, noe som gjør videre drift umulig. Selskapet har tidligere fått 600 millioner kroner i støtte fra EUs innovasjonsfond. De største eierne er statlige Nysnø Klimainvesteringer og Statkraft Ventures.
1 måned siden
Gausdal-bedriften J. & K. Johnsen, med over 130 års erfaring innen rørlegger-, blikkenslager- og murerarbeid, har meldt oppbud. Konkursen skyldes redusert aktivitet i hyttemarkedet og betydelige tap etter konkursen hos hyttebyggeren Jøra Bygg, som var selskapets største kunde. Ved konkursåpningen hadde J. & K. Johnsen en gjeld på 10,5 millioner kroner. Bostyreren arbeider nå med å undersøke muligheten for å videreføre driften med nye eiere. Femten ansatte er berørt av konkursen.
3 måneder siden
Home & Cottage-kunder er frustrerte etter at selskapet gikk konkurs. Flere har betalt store forskudd for varer de nå frykter å ikke få. Kunder reagerer på manglende informasjon og at selskapet reklamerte for salg like før konkursen. Enkelte kunder har betalt opptil 22.000 kroner i forskudd. Bostyrer vurderer opphørssalg eller salg av varebeholdningen. Forbrukerrådet anbefaler kundene å kreve gjennomføring av avtalen eller tilbakebetaling fra konkursboet, men advarer om at de kan tape penger. Det er usikkert hvor mye kundene vil få tilbake.
4 måneder siden
Båtprodusenten Hydrolift AS har begjært seg selv konkurs på grunn av vanskelig markedssituasjon og sviktende salg. Selskapet hadde et underskudd på 36 millioner kroner i fjor, og har opparbeidet seg en gjeld på rundt 160 millioner kroner. Selv om regnskapet viser verdier for 78 millioner, mener styret at de reelle verdiene er lavere. Daglig leder beskriver situasjonen som trist og sammenligner det med å miste en nær venn. Selskapet har 26 ansatte og har produsert fritidsbåter i størrelsen 22 til 32 fot.