Markus Rooth er kåret til årets idrettsnavn av norske sportsjournalister for 2024, og slo dermed Jakob Ingebrigtsen. Rooth vant gull i tikamp under sommer-OL i Paris, Norges andre gull i øvelsen gjennom tidene. Han fikk 132 stemmer, mens Ingebrigtsen fikk 110.
Thorir Hergeirsson, Solfrid Koanda og Erling Braut Haaland fulgte på de neste plassene. Kåringen gjennomføres årlig av Norske Sportsjournalisters Forbund, og det er kun en vinner uavhengig av idrett og kjønn.
Grete Waitz er den som har vunnet prisen flest ganger, med fire seire. Det er ingen føringer for avstemningen, og Rooths OL-gull kom overraskende på mange.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Markus Rooth, den 22 år gamle OL-vinneren i tikamp, har bestemt seg for å stå over både innendørs-EM i Nederland i mars og innendørs-VM i Kina senere samme måned. Ifølge hans far og trener, Espen Rooth, vil han i stedet fokusere på enkeltøvelser i Norge i vinter, med første mangekamp planlagt til mai eller juni. Rooth ble en sensasjon i friidrettsverdenen etter å ha vunnet OL-gull i Paris, en prestasjon som kom etter at han måtte trekke seg fra EM i Roma tidligere i år. Hans OL-gull ble sikret med hjelp fra landsmannen Sander Skotheim, som nylig mottok en fairplay-pris.
4 måneder siden
Idrettsgallaen i Trondheim nærmer seg, og flere profilerte utøvere er nominert. Markus Rooth er nominert i tre kategorier etter sitt tikampgull i OL, og hans far er nominert som årets trener. Flere norske utøvere utmerket seg i 2024, spesielt under OL i Paris, der blant annet Jakob Ingebrigtsen, Solfrid Koanda og håndballjentene tok gull. Erling Braut Haaland satte ny scoringsrekord for det norske herrelandslaget og vant Premier League. Henriette Jæger hadde et gjennombruddsår med gode plasseringer i EM og OL. Håndballjentene avsluttet en gullsesong med både OL- og EM-gull.
3 måneder siden
Markus Rooth er favoritt til å vinne priser på Idrettsgallaen etter et imponerende år. Han og faren, Espen, ankom gallaen i matchende antrekk designet av søsteren. Rooth uttrykte glede over oppmerksomheten og sa at han har byttet ut skole med idrett. Martin Johnsrud Sundby mener det vil være oppsiktsvekkende om Rooth ikke vinner. Solfrid Koanda, OL-vinner i vektløfting, delte sin inspirerende historie om å vinne gull. Thorir Hergeirsson er nominert til «Årets trener», mens sandvolley-duoen Mol og Sørum tror håndballjentene vinner prisen for «Årets lag».
2 måneder siden
Markus Rooth er innlemmet i norsk idretts Hall of Fame etter sitt sensasjonelle OL-gull i tikamp i Paris. Han ble hedret sammen med fire andre idrettsutøvere under Norske Idrettsleder-Veteraner sitt årsmøte. Rooth fikk unntak fra regelen om at utøvere må ha avsluttet karrieren, på grunn av sin eksepsjonelle prestasjon. Tidligere i år ble han den store vinneren på Idrettsgallaen, hvor han mottok tre priser. Æresgalleriet, som ble etablert i 1991, er nå digitalt og inneholder over 200 individuelle utøvere og 31 lag fra 27 forskjellige idretter.
3 måneder siden
Artikkelen oppsummerer de største snakkisene i norsk idrett i 2024. Den trekker frem Markus Rooths sensasjonelle OL-gull i tikamp, Jakob Ingebrigtsens sportslige triumfer og kontroverser, og Erling Braut Haalands rekordsetting. Utenomsportslige hendelser som VAR-protester og Magnus Carlsens oppførsel i sjakk-VM er også omtalt. I tillegg nevnes comebacks av Petter Northug og Therese Johaug, samt Solfrid Koandas OL-gull i vektløfting. Artikkelen tar også for seg Aleksander Aamodt Kildes skade og Norges seier i Nations League.
4 måneder siden
Martin Ødegaard er ikke nominert til Idrettsgallaen 2024, noe som har overrasket både landslagstrener Ståle Solbakken og NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp. Markus Rooth er nominert i tre kategorier etter sitt OL-gull i tikamp, mens Erling Braut Haaland har hatt et sterkt år med rekord som mestscorende på det norske herrelandslaget og seriegull i Premier League. Håndballjentene er også nominert etter å ha vunnet både OL- og EM-gull. Idrettsgallaen, som arrangeres i Trondheim, markerer et nytt sterkt år for norsk idrett med flere OL-gull og andre store prestasjoner.
4 måneder siden
Erling Braut Haaland er for tredje år på rad kåret til Norges største idrettsstjerne av VG, men seieren var knappere i år. Til tross for at Manchester City har hatt en vanskelig periode, og Haaland selv har hatt noen utfordringer, har hans prestasjoner gjennom året vært sterke nok til å beholde førsteplassen. Han satte blant annet ny scoringsrekord for landslaget. Jakob Ingebrigtsen fikk andreplassen etter et år med OL-gull og verdensrekord, men tapte på 1500 meter i OL. Markus Rooth fikk tredjeplass etter sitt historiske OL-gull i tikamp. Det var også en sterk representasjon av kvinnelige utøvere i toppen, noe som viser en bredde i norsk idrett.
3 måneder siden
Denne artikkelen gir en oversikt over prisvinnerne på Idrettsgallaen. Artikkelen oppdateres fortløpende. Markus Rooth fra friidrett ble kåret til årets gjennombrudd.
3 måneder siden
Idrettsgallaen 2024 ble avholdt i Trondheim, med Mia Hundvin og Erik Solbakken som programledere. Markus Rooth vant prisen for årets gjennombrudd. Programlederne spøkte om Magnus Carlsens jeans-bruk under sjakk-VM. Det har vært reaksjoner på at Martin Ødegaard ikke ble nominert til årets mannlige utøver. Magnus Carlsen ble etter-nominert til årets navn, mens Fredrik Møller og Martin Uldal er nominert til årets gjennombrudd. Idrettsgallaen markerer avslutningen på idrettsåret 2024, og hedrer fjorårets store idrettspersonligheter.
4 måneder siden
Markus Rooth, 23, opplever stor suksess etter OL-gullet i Paris og er kåret til årets sportsnavn i Nettavisen. Han forteller om økt oppmerksomhet, nye samarbeidsavtaler og en romsligere økonomi. Rooth understreker at han fortsatt omgås de samme vennene og bor hjemme. Han deler mer av hverdagen på Snapchat etter forslag fra lillesøster, og har fått gul stjerne fra selskapet. Rooth avslører også at han bruker usynlig tannregulering, noe en TikTok-video har spekulert i. Han fokuserer på idrettskarrieren, med VM i Tokyo 2025 som neste store mål, og prioriterer søvn og trening.