Trump-regjeringen skjerper sin politikk overfor Kina ved å begrense investeringer i teknologi, råvarer, landbruk og havner. Tiltakene inkluderer restriksjoner på kinesiske investeringer i USA, vurdering av å stanse amerikanske investeringer i visse kinesiske sektorer, samt forslag om avgifter for kinesiske skip som anløper amerikanske havner.
Regjeringen anser Kina som en utenlandsk motstander som systematisk forsøker å sikre seg teknologi og innflytelse.
Eksperter ser dette som en del av en større rivalisering, der USA forsøker å begrense Kinas voksende innflytelse.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
9 dager siden
Kinas handelsdepartement varsler at landet vil iverksette mottiltak dersom andre land inngår handelsavtaler med USA som begrenser handelen med Kina. Dette kommer etter at Trump-administrasjonen planlegger å presse land til å redusere handel med Kina i bytte mot tollfritak til USA. Kina understreker at de respekterer at økonomiske uenigheter løses gjennom likeverdige konsultasjoner, men vil ikke akseptere avtaler som skjer på Kinas bekostning. Kina har svart på USAs høye tollsatser med egne tollsatser på amerikanske varer, og advarer mot ettergivenhet og kompromisser som ikke blir respektert.
17 dager siden
Handelskrigen mellom USA og Kina har trappet opp med gjensidige økninger i tollsatser. USA har økt tollen på kinesiske varer kraftig, mens Kina har svart med samme mynt. USA gir toll-lettelser til de fleste land, men Kina er unntatt. Eksperter mener USA forsøker å isolere Kina, og frykter at utviklingen vil føre til økt proteksjonisme, redusert global handel og lavere vekst. Det er en økende bekymring for at USA ønsker å verne egne verdikjeder og forsyning av kritiske råvarer, noe som kan endre den globale økonomiske dynamikken.
21 dager siden
Handelskrigen mellom USA og Kina tilspisser seg etter at USA økte straffetollene, noe Kina har svart på med samme mynt. USA truer med ytterligere opptrapping. Kina oppfatter konflikten som et forsøk på å begrense landets utvikling og ønsker en multipolar verden. De vurderer å bruke eksportrestriksjoner på sjeldne jordarter som pressmiddel, noe som kan ramme USAs forsvars- og teknologisektor. Analytikere spår en utmattelseskrig, hvor utfallet avhenger av hvilket land som har høyest smerteterskel, spesielt gitt Kinas økonomiske utfordringer.
17 dager siden
Handelskrigen mellom USA og Kina tilspisser seg med økte tollsatser. Kina vurderer å bruke flere virkemidler, inkludert salg av amerikanske statsobligasjoner og begrensning av eksport av sjeldne jordarter. USA kan svarteliste flere kinesiske selskaper, men eksperter er usikre på effekten. Kina kan også devaluere sin valuta for å motvirke tollsatser. Forhandlinger kan inkludere eierskapet til TikTok i USA. Eksperter er uenige om hvorvidt Kina vil selge statsobligasjoner, da dette kan skade egne investeringer og føre til ytterligere konfrontasjoner. USA har få effektive mottiltak.
2 måneder siden
Kina skjerper tonen mot USA etter at president Donald Trump varslet ytterligere toll på kinesiske varer. Kinesiske myndigheter truer nå med å bruke «alle nødvendige midler» for å forsvare sine interesser dersom USA insisterer på å innføre tollen. Tidligere har Kina indikert et «forholdsmessig» svar på USAs toll, men retorikken har nå blitt trappet opp.
14 dager siden
Kina har stanset eksport av sjeldne jordarter til USA, noe som kan ramme amerikansk industri hardt. Kina kontrollerer store deler av verdensmarkedet for disse mineralene. Eksperter ser handelskrigen som en teknologikamp om globalt herredømme, hvor USA risikerer å tape. Tiltaket tvinger USA til å finne alternative forsyningskilder og øke egen produksjon. En full handelskrig kan føre til økt inflasjon og dyrere teknologi for forbrukerne. Kina vurderer også andre virkemidler som sanksjoner og grep om valutaen.
22 dager siden
Donald Trumps tollpolitikk har skapt uro i markedene og frykt for en global handelskrig. Tollmurene er basert på handelsunderskudd med USA, noe som rammer eksportører til USA hardt. Kina har svart med mottiltak, og EU vurderer lignende skritt. Dette skaper usikkerhet og kan ramme norsk økonomi. Trump ser ut til å ha en langsiktig plan om å endre USAs økonomiske rolle, og ser ikke ut til å ville snu.
22 dager siden
Donald Trump truer Kina med ytterligere 50 prosent toll på varer som svar på Kinas gjengjeldelsestoll på 34 prosent. Som følge av dette avlyser Trump samtaler med Kina og vil heller forhandle med andre land. En analytiker i DNB forventer at Kina vil svare med ytterligere mottiltak, som å svarteliste amerikanske selskaper og innføre eksportrestriksjoner. Kina har tilpasset seg tidligere handelskriger ved å bygge verdikjeder i land som Mexico og Vietnam, noe som reduserer deres sårbarhet for Trumps tollendringer.
18 dager siden
Handelskrigen mellom USA og Kina eskalerer med gjensidige tolløkninger, der begge parter tilsynelatende er fanget i en intens maktkamp. USA varsler at de har flere virkemidler tilgjengelig og oppfordrer Kina til forhandlinger. Kina på sin side signaliserer at de vil ignorere ytterligere amerikanske tolløkninger, noe som kan få alvorlige konsekvenser for landets økonomi. Trump uttrykker likevel optimisme om at en handelsavtale vil bli inngått, selv om han er usikker på om Kina er klar for det akkurat nå.
24 dager siden
Kina reagerer kraftig på USAs nye tollsatser på utenlandske varer, og kaller dem "uprovoserte" og "ubegrunnede". Som svar innfører Kina mottiltak, inkludert toll på amerikanske varer, en formell klage til Verdens handelsorganisasjon (WTO), og eksportkontroll på sjeldne mineraler. Tiltakene har ført til børsfall, men president Trump mener dette er en mulighet for investorer. Handelskonflikten skaper usikkerhet i markedene, og Kina oppfordrer USA til å løse problemene gjennom forhandlinger.