Artikkelen omhandler jazzgitaristen Emily Remler, som døde altfor ung i 1990. Hun var en foregangskvinne innen jazz med sitt Wes Montgomery-inspirerte gitarspill.
Nå, 33 år etter hennes død, utgis en dobbelt-CD med liveopptak fra en klubb i Las Vegas fra 1984 og 1988. Disse opptakene viser Remlers talent som bop- og latininspirert gitarist.
Produsentene har også laget et 40-siders teksthefte med bidrag fra flere musikere og journalister, for å gi et innblikk i hennes korte liv og karriere. Målet er å sørge for at Emily Remler ikke blir glemt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser fremhever flere norske artister, inkludert Signe Førre, Sigurd Hole og Wako, som alle får gode kritikker. Ghawgha Tabans musikk, som kombinerer elementer fra hennes hjemland med andre impulser, får terningkast 5. Det gis også ut et nydelig gjenhør med gitaristen Emily Remler, som gikk bort i ung alder. Hennes liveopptak fra 1980-tallet er utgitt for første gang på 33 år. Sigurd Hole Ensembles verk er inspirert av hans miljøengasjement og bekymring for naturen. I tillegg anmeldes Blood Sweat Drum + Bass, som viser at det danske jazzmiljøet er mer enn bare København. kÖök har tatt en radikal u-sving og går fra elektrisk til akustisk lyd på sitt nye album.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler en konsert med Michel Petrucciani Trio på Jazz Club Montmartre i København i 1988, med Roy Haynes på trommer og Gary Peacock på bass. Opptak fra konserten, som har ligget i arkivet i 36 år, er nå utgitt på en dobbel-CD. Trioen spilte et variert repertoar bestående av jazzstandarder, samt låter av Ornette Coleman og Petrucciani. Artikkelen beskriver samspillet mellom musikerne som eksepsjonelt, med fokus på lytting og individuelle bidrag. Den nevner også en anekdote om forfatterens møte med Petrucciani i Molde. Artikkelen hyller Petruccianis musikalske talent og trioens samspill.
3 måneder siden
Artikkelen er en hyllest til Lars Martin Myhre, som nylig gikk bort 68 år gammel. Han var en anerkjent musiker og historieforteller, kjent for sitt samarbeid med Odd Børretzen. Hans siste album, «Lønn», ble utgitt kort tid før hans død og beskrives som et sterkt og imponerende avskjedsbrev. Albumet ble skrevet i en livsfase der Myhre var klar over sin egen dødelighet, og inneholder tekster om å skåle for døden og leve livet. Han samarbeidet med flere musikere og tekstforfatter Ingvar Hovland på albumet. Artikkelen fremhever Myhres styrke og mot i møte med sin skjebne, og hans evne til å formidle historier gjennom musikk.
4 måneder siden
Artikkelen gir en oversikt over ny julemusikk fra en rekke norske artister. Blant utgivelsene er det både tradisjonelle og nyskapende tolkninger av kjente og ukjente julesanger. Øyvind Kristiansen og Jonas Kilmork Vemøy leverer vakre versjoner, mens Trude Kristin Bjørnstad presenterer et album bygd på kjærlighet. Trio Mediæval skiller seg ut med 18 julesanger på flere språk. Gjermund Larsen Trio kombinerer folkemusikk og jazz, og Uranienborg Vokalensemble tilfører et unikt korpreg. Berit Opheim fortsetter sin tradisjon, mens Liv Ellen Rønning gir en live jazz-konsert. Gitarist Knut gir ut to album, og Ytre Suløens Jass-ensemble spiller tradjazz. Audun Barsten og Marlen Tjøsvoll gir ut tre julesanger.
3 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser presenterer et bredt spekter av utgivelser. Lars Martin Myhres siste album, innspilt i hans siste levemåneder, beskrives som et vakkert og vemodig farvel. Carlos Bica feirer 50-årsjubileet for nellikrevolusjonen med et jazzalbum. Cosmic Swing Orchestra byr på energisk live-jazz, mens Hayoung Lyou fusjonerer klassisk musikk med jazz. Immanuel Wilkins utforsker vokal i sitt nye prosjekt. Anmeldelsene fremhever musikernes kreativitet og evne til å blande ulike sjangre, og gir et innblikk i mangfoldet i dagens musikkscene.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Jon Larsens nye album, 'No Man's Land', som kombinerer string swing med strykere fra Minsk kammerorkester. Larsen, kjent for sin allsidighet som gitarist, maler og stjernestøvforsker, har i 30 år hatt et ønske om å oppsummere sin musikk for strykere. Strykerne ble spilt inn for 18 år siden, og nå har han fullført prosjektet med de unge gitaristene Ola Erlien og Gustav Skaaret som solister. Musikken er inspirert av Django Reinhardt, men også av Zappa, Grieg, Piazzolla og film noir. Albumet markerer et generasjonsskifte innen string swing.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bassisten Terje Gewelt, en sentral skikkelse i norsk jazz siden 80-tallet. Han studerte ved Berklee og har siden spilt både elbass og kontrabass i en rekke musikalske settinger. Samle-CD-en 'Then and Now' gir et innblikk i hans karriere med åtte tidligere uutgitte låter fra 1998 til 2022. Disse låtene viser hans samarbeid med både norske og internasjonale musikere, som George Garzone, Jason Rebello og Billy Cobham. CD-en gir et tilbakeblikk på Gewelts musikalske reise og hans allsidighet som musiker.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bassisten Alex McLaughlins debutalbum 'A Brand New State'. Til tross for at han er relativt ukjent, har han klart å fange oppmerksomheten til anmeldere. McLaughlin er fra California, men bor og arbeider i New York. Musikken hans er inspirert av den amerikanske 50- og 60-talls tradisjonen, med melodiske og sangbare låter. Albumet er produsert av Ulysses Owens, Jr., og har med anerkjente musikere som Tina Raymond, Jeremy Siskind og Jeremy Pelt. Anmelderen mener at musikken er bra, men ikke nyskapende, og at den ville passet godt på en intim jazzklubb.
2 måneder siden
Artikkelen fremhever Motvind Records som en viktig aktør i norsk musikkliv, og presenterer fire nylige utgivelser. Den beskriver samarbeidet mellom Egil Kalman og Hans Hulbækmo, der de improviserer med synth, munnharpe, bass, congas og trommer. Håkon Thelin tolker folkemusikk på kontrabass, mens Helga Myhr og Tanja Orning skaper unike lydlandskaper med hardingfele og cello. Joel Rings avantgarde jazzprosjekt utforsker jazzens yttergrenser. Felles for musikerne er originalitet, improvisasjon og et sterkt kunstnerisk særpreg.
17 dager siden
Stefan Pasborg Trio ga en hyllestkonsert til den avdøde danske trommelegenden Alex Riel på Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo. Pasborg, som var Riels gudsønn, presenterte materiale fra sitt nye album "Dear Alex", sammen med Carsten Dahl og Fredrik Lundin. Konserten spente over et bredt musikalsk landskap, fra fri improvisasjon til tolkninger av Stravinskij, Monk, Coleman og Mangelsdorff, i tillegg til Riels favorittlåter som "Danny Boy" og "Smile". Pasborg delte også personlige minner om Riel, noe som bidro til en varm og livsbejaende hyllest.