Under Tour de Ski ble flere nasjoner, inkludert Norge og Sverige, bøtelagt av FIS for ulovlig skitesting. Nasjonene hadde tatt en snarvei inn i en bakke, til tross for et forbud fra FIS.
Den svenske landslagssjefen reagerte på at så mange nasjoner fikk bot, og mente at situasjonen kunne vært håndtert annerledes. FIS' renndirektør avviste kritikken og understreket at instruksene var klare av sikkerhetshensyn.
Han forklarte at enkelte nasjoner hadde ignorert advarsler fra juryen før boten ble utstedt. Boten var på 250 sveitsiske franc per nasjon.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Sveriges skiforbunds anke angående Ebba Anderssons diskvalifikasjon i Holmenkollen ble avvist av FIS. Andersson ble diskvalifisert etter å ha fått sitt andre gule kort for sesongen grunnet ulovlige skøytetak. Langrennssjef Lars Öberg uttrykte skuffelse og uenighet i juryens avgjørelse, og understreket behovet for en felles forståelse av regelverket. Skiforbundet ønsker derfor å ta debatten videre i FIS-systemet. FIS opplyste også at USA fikk medhold i sin klage angående Jessie Diggins' advarsel, som dermed ble trukket tilbake.
1 måned siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) mistenker Norge for juks etter at en ulovlig binding ble byttet ut på Jørgen Graabaks ski under VM. Graabak ble diskvalifisert, og Norge protesterte på prosedyren rundt diskvalifikasjonen. FIS etterforsker nå om bindingen ble byttet i skjul for å lure juryen, noe Norge benekter. Norges kombinertleder, Edgar Fossheim, bekrefter at bindingen ble byttet, men hevder det var for å klargjøre skiene til neste dag. Trener Truls Johansen, som leverte skiene til juryen, sier han ikke var klar over at bindingen var byttet. FIS varsler mer informasjon om saken.
1 måned siden
Under VM ble tre norske utøvere diskvalifisert etter protester fra Østerrike, Slovenia og Polen angående ulovligheter med hoppdressene. Marius Lindvik mistet blant annet sitt VM-sølv. Artikkelen beskriver hendelsen som et hardt slag for Norge, og hevder at utstyr er ekstremt viktig i hoppsporten, der de fleste nasjoner forsøker å tøye regelverket. Det antydes at Østerrikes protest var et forsøk på å svekke Norge, etter at Norge hadde tatt igjen Østerrikes forsprang på utstyrssiden. Artikkelen kritiserer også FIS for å gå for drastisk til verks under kontrollene, og mener Norge burde ha protestert tilbake.
23 dager siden
Etter at Johann André Forfang og Marius Lindvik ble tatt for ulovlig hopping i ski-VM, mener Slovenias trener Robert Hrgota at det er meningsløst å straffe de norske hopperne. Han mener man heller bør se etter løsninger og at regelverket må forenkles og overvåkes bedre. Slovenia var blant nasjonene som protesterte mot Norge etter rennet. Det er også mistanke om juks med hoppdressene til flere andre norske utøvere. Trener Magnus Brevig og flere er suspendert, og granskingen pågår fortsatt. Hoppsjef Jan Erik Aalbu håper det ikke kommer nye negative funn og at de kan lære av hendelsen.
13 dager siden
Finsk politi har sendt ut en advarsel til norske påsketurister angående brudd på finske regler for snøscooterkjøring. Mange nordmenn kjører ulovlig utenfor oppmerkede løyper og mangler nødvendige tillatelser fra grunneiere. Spesielt i Kilpisjärvi har politiet og villmarksforvaltningen observert mange tilfeller av ulovlig kjøring. Politiet minner om at alle utenlandske snøscooterførere må ha med vognkort og førerkort, samt løypetillatelse for å kjøre i fjellet.
1 måned siden
Under VM i Granåsen ble Marius Lindvik og Johann André Forfang diskvalifisert, og Lindvik fratatt sin sølvmedalje, på grunn av påståtte uregelmessigheter med hoppdressene. Flere nasjoner protesterte, og Det internasjonale skiforbundet (FIS) mener Norge har tuklet med sømmene. NRK-profil Johan Remen Evensen fikk se dressene, men reagerer på hemmelighold rundt detaljene. Han kritiserer også andre nasjoner for å anklage Norge for juks, og mener mange tøyer reglementet. Landslagstrener Magnus Brevig understreker at det var et regelbrudd, men avviser at det var snakk om juks. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu beklager avslutningen på et godt mesterskap.
7 dager siden
Flere sykkelbøter det siste året har vekket reaksjoner, særlig etter at Giulio Ciccone fikk bot for å kaste solbrillene sine ved en etappeseier i Tour of the Alps. Ciccone ble ilagt en bot på 250 sveitsiske franc og mistet poeng fordi juryen mente han kastet et objekt uforsiktig. Både ryttere og eksperter mener boten er urimelig og at slike feiringer ikke skader sporten. Tidligere har også ryttere som Julien Bernard og Isaac del Toro fått bøter for henholdsvis å kysse kona under Tour de France og å krysse målstreken med åpen trøye. Eksperter påpeker at regelverket håndheves for strengt og inkonsekvent, og at kommissærene burde fokusere mer på regelbrudd som faktisk påvirker rytternes sikkerhet. Kritikken retter seg mot at gledesutbrudd og tradisjonelle feiringer blir straffet, mens farligere overtredelser får mindre oppmerksomhet.
4 måneder siden
Tour de Ski møter kritikk for å kun arrangeres i Italia denne sesongen. Norges landslagssjef Ulf Morten Aune forklarer at hotellmangel og høye priser i Mellom-Europa gjør det vanskelig å arrangere touren på flere steder. Han beskriver situasjonen som et «helvete». Kritikere mener touren har mistet sin tidligere glans, mens utøvere som Heidi Weng og Therese Johaug er positive til mindre reising og lavere belastning. Helene Marie Fossesholm mener touren bør bestå, men at man bør vurdere fornyelse. Jessie Diggins ser frem til konkurransene i Italia og mener det kan bli spektakulært for TV-seerne.
2 måneder siden
Norge anklager en FIS-kontrollør for manipulasjon etter at kombinertutøveren Ida Marie Hagen ble diskvalifisert fra verdenscuprennet i Seefeld. Sportssjef Ivar Stuan raser mot FIS og hevder at kontrolløren har en agenda mot norske utøvere, og at han tidligere har vært ute etter Jarl Magnus Riiber. Stuan mener Hagen ble behandlet dårlig og at diskvalifikasjonen er urimelig. FIS avviser påstandene og sier de følger reglementet. Hagen selv er knust over situasjonen, som også går hardt inn på de norske lederne. Juryen har behandlet den norske protesten, men opprettholdt diskvalifikasjonen.
1 måned siden
Under VM i Granåsen ble de norske hopperne Marius Lindvik og Johann André Forfang diskvalifisert på grunn av regelbrudd med hoppdressene. Lindvik mistet sin sølvmedalje, mens Forfang ble nummer fire. En video av Norge som sydde dressene førte til protester fra andre land. Det internasjonale skiforbundet (FIS) sjekket dressene og diskvalifiserte de norske hopperne. Landslagstreneren forsøkte å bagatellisere det som et regelbrudd, men artikkelen omtaler det som juks og mener det setter hoppsporten i et dårlig lys. Det foreslås at Norge bør ta initiativ til å rydde opp i problematikken rundt hoppdresser.