Ida Bjerkeskaug opplevde en uventet budkrig etter å ha publisert sitt maleri «Bend over» på Facebook. Maleriet, som viser Donald Trump og Elon Musk i en kontroversiell situasjon, har skapt stor interesse. En amerikansk kjøper har tilbudt seg å by 1000 kroner over ethvert bud, opp til 25.
000 kroner. Bjerkeskaug, som opprinnelig hadde lovet maleriet til Horten Børs, vurderer nå å selge til høyeste bud.
Hun jobber allerede med et nytt maleri inspirert av Elon Musks nazi-hilsen, som skal henge på Børsen. Pengene fra salget av «Bend over» skal brukes til å kjøpe en håndholdt støvsuger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Ida «Bjerkis» Bjerkeskaugs maleri av Donald Trump og Elon Musk i en seksuell positur har skapt stor oppmerksomhet og en heftig budkrig på nett. Maleriet ble solgt for 40.000 kroner, men Ida mottok senere et bud på et sekssifret beløp. Reaksjonene på Facebook har vært mange, med over 1100 kommentarer, hvorav flere er negative, sexistiske og hatefulle. Ida lar kommentarene stå for å vise dobbeltmoralen og hatet som finnes i kommentarfelt. Hun understreker at hun ikke er kunstner, men en person som liker å male, og at hun ikke lar seg skremme av de negative reaksjonene.
2 måneder siden
Kunstnaren Ida Bjerkeskaug har motteke truslar og hets etter å ha måla eit kontroversielt bilde av Donald Trump og Elon Musk. Bildet viser dei to i ein seksuell posisjon, noko som har ført til sterke reaksjonar. Finansavisens redaktør Trygve Hegnar kalla måleriet smaklaust, noko Bjerkeskaug har reagert på med eit nytt bilde der ho bruker ein pensel som skjold mot Hegnar. Bjerkeskaug er overraska over at folk reagerer sterkare på kunsten hennar enn på politikken til Trump og Musk. Ytringsfridomsekspert Anine Kierulf påpeikar at kunst har eit sterkt ytringsfridomsvern, og at bildet kan tolkast som ei hyllest til ytringsfridom.
2 måneder siden
Et maleri av Donald Trump, fylt med kontroversiell symbolikk, er til salgs på Finn.no for 160.000 kroner. Maleriet, som befinner seg på Biristrand, viser blant annet Trump med kneet på nakken til en mørkhudet mann og symboler knyttet til Ku Klux Klan og koronaviruset. Eieren kjøpte maleriet i håp om videresalg dersom Trump ble gjenvalgt. Kunstneren, Rolf Groven, forklarer at verket er ment som en spissformulering og et uttrykk for ytringsfrihet, og at han anser Trump for å være nær å være rasist.
2 måneder siden
Fredrik Skavlans tegning, som sammenligner Tesla med nazisme, har skapt stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Tegningen, som viser et Tesla-symbol i stedet for et hakekors, er et stikk til Elon Musk etter at Tesla har opplevd et fall i salget. Skavlan sier ironisk at han forventer en positiv reaksjon fra Musk, gitt hans påståtte engasjement for ytringsfrihet. El-bilforeningens sjef uttrykker bekymring for at tegningen kan skape skam blant Tesla-eiere, mens en analytiker påpeker at bilkjøp påvirkes av mer enn bare omdømme.
3 måneder siden
Elon Musks håndhilsen under Donald Trumps innsettelse har skapt kontrovers, med uenighet om hvorvidt det var en nazihilsen eller en klønete gest. Nynazister, som Tore Tvedt, hyller hilsenen som en bekreftelse på deres ideologi, mens høyreekstreme miljøer deler den med positive kommentarer. Anti-Defamation League (ADL) avviser at det var en nazihilsen, og mener det var en entusiastisk, men klønete gest. Musk har tidligere blitt anklaget for antisemittisme og har delt konspirasjonsteorier på X. Flere selskaper har trukket reklame fra X på grunn av pro-nazistisk innhold.
3 måneder siden
Elon Musk vakte oppsikt med sine armbevegelser under en tale i forbindelse med en president-seremoni. Bevegelsene, som noen har tolket som en nazi-hilsen, har ført til reaksjoner i ulike medier. Musk, som er en sentral støttespiller for Donald Trump og skal lede et nytt departement, var svært engasjert under talen. Hendelsen har blitt omtalt i flere internasjonale medier, og CNN valgte å ta ned direktesendingen fra talen. Kommentatorer har uttalt seg om hendelsen, og selv om noen ikke tror det var en fascistisk hilsen, mener de at det var en uheldig måte å veive med armen på. Musk har lovet å jobbe hardt for den nye presidenten.
3 måneder siden
Donald Trumps første uke som president har vært preget av kontroversielle utspill og presidentordre. Eksperter er overrasket over tempoet og innholdet i Trumps handlinger, spesielt hans ønske om å kjøpe Grønland og benådningen av de som stormet Kongressen. Trump har også brutt sitt valgløfte om å få til en rask våpenhvile i Ukraina, men har samtidig truet Putin med sanksjoner, noe som sees på som et positivt signal. Ekspertene mener Trumps handlinger viser en ny form for utenrikspolitikk der makt og egne interesser prioriteres over internasjonale avtaler.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler en innsettelse der flere tech-ledere deltok, spesielt Elon Musk som skapte kontrovers med en armhilsen som ble tolket som en nazihilsen. Det spekuleres i om dette var en bevisst handling eller et resultat av hans «asperger». Artikkelen kritiserer også tech-oligarkers økende politiske innflytelse, og hvordan de tilsynelatende smisker for Trump. Det trekkes frem at Musk har spredt antisemittisk innhold og støttet ytre høyre-grupperinger. Trump selv uttrykte ønske om å kjøpe Grønland og kontrollere Panamakanalen, noe som understreker hans ønske om politisk makt.
3 måneder siden
Grønlenderen Timmy Zeeb opplevde en uventet hendelse da en spøkefull videohilsen han sendte til Donald Trump ble delt av Trump selv. Zeeb møtte noen Trump-supportere i Nuuk og sa «Kjøp Grønland!» iført en MAGA-caps. Videoen ble raskt spredt i sosiale medier og fikk stor oppmerksomhet. Zeeb er kritisk til Danmarks forhold til Grønland og mener landet fortsatt er kolonisert, men er usikker på om et amerikansk oppkjøp ville være en god løsning. Reaksjonene har vært mange, og flere grønlendere har uttrykt at de ikke ønsker å bli amerikanske statsborgere. Samtidig besøker Donald Trump Jr. Grønland, noe som har ført til spekulasjoner om formålet med besøket.
18 dager siden
Donald Trump har erstattet det offisielle portrettet av Barack Obama i Det hvite hus med et bilde av seg selv. Obama-portrettet er flyttet til motsatt side av inngangshallen, der portretter av tidligere presidenter henger. Dette er uvanlig, da presidenter normalt venter flere år etter sin periode før portrettet henges opp. Maleriet viser øyeblikket da Trump reiste seg etter attentatet på et valgkampmøte i Pennsylvania, med blod på øret og knyttneven hevet.