Pia E. Voss, direktør i Horesta, den danske bransjeforeningen for hotell, restaurant og turisme, har fått sparken med umiddelbar virkning. Dette skjer etter at avisen Berlingske har avdekket en rekke historier om hennes brutale lederstil.
Avisen har snakket med 20 nåværende og tidligere medarbeidere som beskriver Voss som «barsk, brutal og grenseoverskridende». Ansatte skal ha opplevd gråt, utskjelling og å bli kastet ut av møter. Flere beskriver et giftig og utrygt arbeidsmiljø.
Voss har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisen. Horesta har 2200 medlemsbedrifter innen service og turismenæringen i Danmark.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Tina Søreide bekrefter at det er mottatt varsler mot henne etter sin avgang som konkurransedirektør. Varslene omhandler hennes lederstil og påstås å ha skapt et uforsvarlig arbeidsmiljø. Verneombudet bekrefter at et tjuetalls personer har varslerstatus i saken, og at departementet har behandlet varslene. Søreide avviser blankt påstandene om fryktkultur og kritikkverdig lederstil, og mener det er et ufint angrep på en leder som har gjort jobben sin. Hun er usikker på om det er korrekt å kategorisere informasjonen som varsel.
2 måneder siden
Rundt 20 ansatte i Konkurransetilsynet varslet i høst om konkurransedirektør Tina Søreides lederstil, og meldte om et uforsvarlig arbeidsmiljø. Hovedverneombudet beskriver forholdene som «omfattende og alvorlige». Søreide valgte å gå av som direktør tre år før åremålets slutt, men hevder at det ikke er innholdet i varslene som er årsaken. Hun mener varslene er grunnløse og at hun har hatt støtte fra departementet. Søreide sier også at prosessen rundt varslene gjorde at hun ikke ønsket å fortsette i stillingen. De tillitsvalgte støtter hovedverneombudets uttalelser og er glade for at saken har fått en konklusjon.
2 måneder siden
Konkurransedirektør Tina Søreide har valgt å trekke seg fra stillingen etter at det ble sendt inn et varsel om hennes lederstil. Søreide avviser anklagene og mener hun blir fremstilt som en tyrann. Verneombudet i Konkurransetilsynet bekrefter at det er kommet varsler om uforsvarlig arbeidsmiljø, og at et tjuetalls ansatte har fått varslerstatus. Søreide mener klagene er koordinerte og dreier seg om forventningspress. Hun slutter som direktør fredag og går over i en midlertidig stilling i Nærings- og fiskeridepartementet før hun returnerer til sin professorstilling ved NHH i 2026.
21 dager siden
En politileder i Trøndelag har fratrådt sin stilling etter at TV 2 har rapportert om flere tilfeller av et dårlig arbeidsmiljø ved Heimdal politistasjon. Anklagene omfatter mobbing, trakassering og forskjellsbehandling. En av sakene involverer en politibetjent som ble suspendert etter et privat forhold, og som senere varslet mot flere ledere. Detaljer fra hennes personalsak ble også gjort tilgjengelig for mange kolleger. Spesialenheten etterforsker nå den fratredende lederen for brudd på taushetsplikten og personvernlovgivningen. Politimesteren i Trøndelag politidistrikt bekrefter fratredelsen og opplyser at de arbeider med tiltak for å forbedre arbeidsmiljøet.
4 måneder siden
Ansatte hos influenser Matilda Djerf og hennes klesmerke, Djerf Avenue, anklager arbeidsplassen for psykisk terror, mobbing og favorisering. Flere ansatte forteller om et arbeidsmiljø som har ført til panikkanfall og angst. Djerf har beklaget hendelsene og sier hun jobber med en coach for å bli en bedre leder. Selskapet har også uttalt at de tar anklagene alvorlig og har startet en evaluering. En ansatt forteller også at Djerf skal ha kalt en modell «feit», til tross for at klesmerket profilerer seg som inkluderende.
2 måneder siden
En granskingsrapport om statsforvalter i Innlandet, Knut Storberget, avdekker påstander om upassende oppførsel og trusler. En kvinne hevder Storberget truet henne til taushet om et forhold de hadde. En tidligere HR-direktør forteller også om en annen kvinne som ble skjermet fra å jobbe med Storberget på grunn av uønsket oppmerksomhet. Storberget avviser alle anklager om trusler og upassende oppførsel. Rapporten baserer seg på intervjuer med 14 personer og viser delte meninger om Storbergets opptreden ovenfor kvinnelige ansatte. Han beskrives som både relasjonell og jovial, men også som sleivete av enkelte.
1 måned siden
Etter avsløringer om seksuell trakassering og overgrep i travmiljøet, har styrelederen i Det Norske Travselskap (DNT) fratrådt sin stilling. Bakgrunnen er flere titalls varsler mottatt av travtrener Heidi Moen, styremedlem Hedda Edvardsen og NRK. DNT iverksetter nå tiltak som en ny, anonym varslingskanal og kursing av utøvere. En privatetterforsker er engasjert for å granske varslene. Heidi Moen uttrykker manglende tillit til organisasjonen, mens Hedda Edvardsen mener tiltakene kommer for sent, men er positiv til at en ekstern part gransker varslene. Generalsekretær Svein Morten Buer understreker at DNT vil prioritere sakene og anbefaler politianmeldelse ved straffbare forhold.
3 måneder siden
En tidligere kollega av Arne Bye, fastlege Linn Beate Skogholt, vitnet i retten og uttrykte mistanke om at Bye drev med grooming av pasienter. Hun fortalte at hun hadde stusset over plasseringen av gynekologstolen og den flate undersøkelsesbenken. En annen kollega, Daniel Dydland, ble kontaktet av en pasient som fortalte om ubehagelige opplevelser i gynekologstolen. En tidligere sykepleier vitnet også og fortalte at Bye ble svært sint da hun ryddet kontoret hans. Bye kommenterte noen punkter i Skogholts forklaring, men forsvareren ønsket ikke å kommentere saken.
1 måned siden
Danmarks fotballdirektør, Peter Møller, retter sterk kritikk mot Ekstra Bladet etter en lederartikkel om Kasper Schmeichel. Møller mener avisen har gått over streken med sin beskrivelse av Schmeichel som «kvabset og tung» etter landslagets tap mot Portugal. Han understreker at kritikken er usaklig og uanstendig, og at det handler om moral og etikk. Spillerforeningen støtter Møllers kritikk og krever en unnskyldning fra avisen. Ekstra Bladets redaktør står fast på at ordvalget er innenfor rammene for hva en lederartikkel kan inneholde.
1 måned siden
En NRK-artikkel avslører alvorlige konflikter og et dårlig arbeidsmiljø ved Seksjon for transplantasjon på Rikshospitalet. Dette har ført til at flere erfarne kirurger har sluttet, noe som har resultert i kompetansetap og lengre ventelister. En tidligere kirurg forteller om mobbing av seksjonsoverlegen og en uholdbar arbeidssituasjon. En kirurg drakk på jobb og ble dømt for dette, men sykehusledelsen unnlot å informere Helsetilsynet om hans rusproblemer. Sykehuset har brukt store summer på sluttpakker og vikarer. Konfliktene har fortsatt i flere år, og nye uenigheter har ført til ytterligere avgang av erfarne overleger.