Den danske pianisten Rasmus Sørensen (27) har gitt ut sin tredje trio-innspilling på to år. Han har tidligere gitt ut «Traits» og «Balancing Act», også de i trioformat. Sørensen bodde i New York i fem år, hvor han utviklet seg som musiker.
Han har nå flyttet tilbake til Danmark, men New York-innflytelsen er fortsatt tydelig i musikken hans. Trioen består av Sørensen på piano, Francesco Ciniglio på trommer og Jon Henriksson på bass. Ciniglio spiller også i Wynton Marsalis' band.
Sørensens musikk viser innflytelse fra anerkjente pianister som Fred Hersch og Brad Mehldau. Han beskrives som en moden og talentfull pianist som kan prege internasjonal jazz i fremtiden.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Den dansk-norske altsaksofonisten Mette Rasmussen, bosatt i Trondheim, har etablert et samarbeid med de amerikanske musikerne Ches Smith og Craig Taborn. Rasmussen har markert seg internasjonalt med sin frie tilnærming til jazz, og har tidligere jobbet med Taborn i duo og andre smågrupper. Trioen møttes først i 2016, og gikk i studio i Brooklyn for to år siden. Resultatet er et album med syv improviserte spor, der lytting og dynamikk er sentrale elementer. Musikken beskrives som frijazz på høyt nivå.
3 måneder siden
Artikkelen introduserer den sørkoreanske pianisten og komponisten Hayoung Lyou, som er bosatt i New York. Hun startet sin musikalske karriere med klassisk musikk i ung alder, men gikk senere over til jazz. Lyou studerte ved Berklee i Boston og har gitt ut albumet «Metamorphosis», som ble kåret til årets jazzplate i Sør-Korea i 2020. Hun er kjent for å blande klassisk musikk med elementer fra ulike jazzstiler. I tillegg til soloarbeid, spiller hun også i trio med trommeslageren Steven Crammer og bassisten Thomas Morgan. Artikkelen fremhever hennes dynamiske og tekniske ferdigheter, og anbefaler henne som en artist som kan passe både på Ultimafestivalen og Oslo Jazzfestival.
4 måneder siden
Den anerkjente pianisten Lars Jansson har gitt ut to nye album. Det ene er et kvartettalbum med gitarist Erik Söderlind, bassist Niklas Fernqvist og trommeslager Paul Svanberg. Jansson spiller både piano, orgel og strømtangenter, og han har skrevet syv av låtene. Det andre albumet er et duoalbum med den danske saksofonisten og fløytisten Thomas Agergaard. Her spiller Jansson orgel, og de to har skrevet det meste av musikken selv. Begge albumene viser Janssons fortsatte musikalske talent og kreativitet, og de presenterer et variert utvalg av melodisk og stemningsfull jazz.
1 måned siden
Red Gazelle Trio er ute med sitt tredje album 'On a Human Level'. Anmelderen, som ikke har hørt trioen tidligere, beskriver musikken som melodisk og melankolsk, hovedsakelig skrevet av gitarist Kristoffer Vejslev. Albumet har også gjesteopptredener fra saksofonist Ned Ferm og trompeter Jakob Sørensen. Trioen har spilt sammen i flere år, noe som gjenspeiles i deres samspill. Anmelderen ser frem til å følge trioen videre.
2 måneder siden
Kjetil Mulelid Trio er aktuell med sitt fjerde album «And Now», som viser trioens utvikling siden debuten i 2017. Bassisten Bjørn Marius Hegge er erstattet av Rune Nergaard, noe som har tilført ny energi og inspirasjon til trioen. Mulelid har hentet inspirasjon fra Bill Evans og Keith Jarrett, men har utviklet et nordisk særpreg i både låtskriving og spill. Sammen med Nergaard og Winther skaper Mulelid samtaler med dybde og friskhet, og trioen oppleves som stadig utviklende.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler en konsert med Michel Petrucciani Trio på Jazz Club Montmartre i København i 1988, med Roy Haynes på trommer og Gary Peacock på bass. Opptak fra konserten, som har ligget i arkivet i 36 år, er nå utgitt på en dobbel-CD. Trioen spilte et variert repertoar bestående av jazzstandarder, samt låter av Ornette Coleman og Petrucciani. Artikkelen beskriver samspillet mellom musikerne som eksepsjonelt, med fokus på lytting og individuelle bidrag. Den nevner også en anekdote om forfatterens møte med Petrucciani i Molde. Artikkelen hyller Petruccianis musikalske talent og trioens samspill.
1 måned siden
Artikkelen er en hyllest til Eyolf Dale Trio og deres nye album «When Shadows Dance». Skribenten fremhever Dales komposisjonstalent, som kombinerer elementer fra jazz, klassisk musikk og norsk folkemusikk. Trioens samspill, med Audun Kleive på trommer og Per Zanussi på bass, beskrives som empatisk og kollektivt. Kleives perkusjon og Zanussis solide bassarbeid fremheves som essensielle for trioens uttrykk. Dale roses for sitt tekniske arsenal og melodiske bredde, som plasserer ham i elitesjiktet av akustiske pianister.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler den belgiske pianotrioen Donder, som nylig har gitt ut sitt femte album. Trioen består av pianisten Harrison Steingueldoit, trommeslageren Casper Van De Velde og bassisten Stan Callewaert, som har vært bosatt i Norge siden 2019. De tre musikerne, alle født i 1995, har spilt sammen siden 2015 og presenterer en original blanding av melodisk frijazz med kollektivt komponerte låter. Musikken inneholder elementer som plystring, norsk sang og coverversjoner av poplåter. Donder beskrives som et band som skaper spennende og nyskapende musikk.
1 måned siden
Den finske pianisten Joona Toivanen hylles for sitt album «Gravity», som viser hans utvikling som musiker og komponist. Trioen, bestående av Toivanen og hans barndomsvenner Olavi Louhivuori og Tapani Toivanen, har spilt sammen siden 1997. Anmelderen beskriver musikken som variert, med elementer av både straight jazz og mer åpne, meditative landskaper. Samspillet mellom musikerne fremheves som eksepsjonelt, og preget av både musikalsk og menneskelig empati. «Gravity» beskrives som et album som umiddelbart har inntatt en viktig plass hos anmelderen.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Manuel Valeras live-album «Live at l´Osons Jazz Club», innspilt i Frankrike i 2018. Valera, en cubansk pianist bosatt i New York, hylles for sin imponerende teknikk og musikalske temperament, i likhet med andre kjente cubanske pianister. Med seg har han Yasushi Nakamura på bass og Mark Whitfield Jr. på trommer. Valera henter inspirasjon fra jazzgiganter som Herbie Hancock og Chick Corea, samt klassisk musikk og kunst, noe som gjenspeiles i hans varierte repertoar bestående av både egne komposisjoner og jazzstandarder. Publikummet i Frankrike var begeistret for konserten.