Investorer diskuterer stor usikkerhet i det amerikanske markedet. Dette skjer 100 dager etter at Donald Trump ble USAs president.
Artikkelen handler om investorers syn på usikkerheten i markedet, spesielt i USA, 100 dager etter at Donald Trump ble president. Investorer som Celina Midelfart og Magnus Reitan ser stor usikkerhet, men har foreløpig ikke trukket seg ut av USA-markedet. Reitan mener det ikke er vits å undervekte USA, da mange selskaper er globale.
Alexandra Morris fra Skagen advarte mot en amerikansk børsboble og mener USA fortsatt er høyt priset. Hun anbefaler å sitte stille i båten.
Nordnet-sjef Mari Rindal Øyen forteller at personkunder har flyttet midler fra USA til Europa, men at trenden kan snu. Tidligere alpinist Aksel Lund Svindal investerer kun i norske bedrifter under usikre tider.
Celina Midelfart
Donald Trump
Magnus Reitan
Alexandra Morris
Mari Rindal Øyen
Norges Bank
Oljefondet
Reitan Kapital
Skagen
Nordnet
USA
Europa
Ukraina
Norge
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bekymringer knyttet til fondssparing i lys av Donald Trumps presidentskap. Rekordmange nordmenn sparer i fond, spesielt globale indeksfond som har stor eksponering mot amerikanske selskaper. Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim råder sparere med lang horisont til å holde seg til sin eksisterende strategi og ikke la seg stresse av markedssvingninger. Han mener også at Trumps politikk kan være positiv for børsen. Aksjestrateg Paul Harper påpeker at mange amerikanske selskaper har global eksponering, og at det er vanskelig å gi bastante råd. Ekspertene understreker viktigheten av å vurdere egen risikovillighet og ikke ta forhastede beslutninger.
19 timer siden
Donald Trump har vært USAs president i 100 dager av sin andre periode. Økonomer og strateger vurderer konsekvensene av hans politikk globalt.
2 måneder siden
Artikkelen belyser den økonomiske usikkerheten knyttet til Donald Trumps politikk og dens mulige innvirkning på global økonomi. Sjeføkonomer fremhever at bedrifter er tilbakeholdne med investeringer grunnet uforutsigbarhet. Artikkelen retter også søkelyset mot kommende inflasjonstall i USA, som kan påvirke sentralbankens rentebeslutninger. Samtidig diskuteres utsiktene for norsk økonomi, hvor lav arbeidsledighet og forventninger om økt detaljhandel blir vektlagt.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bekymring for stigende renter i USA og Norge i forbindelse med Donald Trumps kommende presidentskap. Den amerikanske tiårs statsrenten har steget betydelig den siste måneden, noe som også påvirker norske renter. Økonomer spekulerer i om dette er en 'Trump-effekt', og markedet frykter at Trumps politikk kan føre til høyere gjeld og ytterligere renteøkninger. Norges Bank vurderer å heve rentebanen, og det er usikkerhet rundt renteutviklingen etter et forventet kutt i mars. Dollaren har også styrket seg etter Trumps comeback.
3 måneder siden
Nordea-strateger har nedjustert sin vurdering av amerikanske aksjer på grunn av usikkerhet knyttet til Donald Trumps kommende presidentskap. Spesielt tollpolitikken skaper bekymring for inflasjon og vekst. Trumps bruk av sosiale medier for å avvise nyhetsartikler bidrar til økt volatilitet i markedet. Det er også usikkerhet rundt omfanget av skattekutt, da Trump er avhengig av støtte fra begge kamre i Kongressen. Det amerikanske aksjemarkedet er høyt priset etter et sterkt 2024, noe som gjør det sårbart for negative nyheter. I tillegg har stigende markedsrenter og signaler om færre rentekutt fra sentralbanken skapt usikkerhet.
3 dager siden
USAs handelspolitikk skaper stor usikkerhet i verdens finansmarkeder. Dette kan påvirke norsk økonomi, ifølge sjeføkonomer.
5 dager siden
Børsene verden over opplever stor uro og usikkerhet, særlig på grunn av president Trumps handels- og tollpolitikk. Ifølge E24-kommentator Sindre Heyerdahl er forutsigbarhet det viktigste for investorer, som nå preges av frykt og usikkerhet. Etter en periode med nedgang har børsene, inkludert Oslo Børs, hatt en oppgang etter positive signaler fra Trump, som blant annet har indikert en mulig avtale med Kina og at han ikke vil bytte ut sentralbanksjef Jerome Powell. Likevel er fremtiden vanskelig å forutsi, og markedene er sterkt påvirket av Trumps uttalelser og handlinger. Økonomiprofessor Kalle Moene peker på at situasjonen kan føre til en omlegging av verdensøkonomien med økt handel med flere land. Porteføljeforvalter Joakim Askenstedt Embu understreker at en avklaring rundt tollsatsene er viktig for markedene, men forventer at proteksjonisme vil prege tiden fremover. Investorer anbefales å ha en lang tidshorisont for sine investeringer for å håndtere den pågående usikkerheten.
1 måned siden
Donald Trumps toll på stål og aluminium skaper uforutsigbarhet for norsk næringsliv. Industribedriften Storvik opplever toll på sine produkter og frykter for fremtidige bestillinger. Innovasjon Norge ser en økning i henvendelser fra bedrifter som er usikre på hvordan de skal forholde seg til situasjonen, og anbefaler å vurdere alternative markeder. Økonomiprofessor Ola Grytten mener likevel at bedrifter bør fortsette å investere for å oppnå avkastning, selv om det er usikkert.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler usikkerhet rundt fremtidige rentekutt i Norge, som påvirkes av økende lange renter internasjonalt. Markedet priser inn risiko knyttet til Donald Trumps varslede politikk, som forventes å være inflasjonsdrivende. Dette har ført til at forventningene til antall rentekutt er dempet, og det er en risiko for at rentene kan stige igjen. Norges Bank har blitt kritisert for å være trege med rentekutt, mens andre land allerede har gjennomført flere kutt. Utviklingen i lange renter i Sverige og USA påvirker også norske renter, og økonomer mener Trumps politikk kan tvinge sentralbanker til å revurdere planlagte rentekutt.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler usikkerhet rundt fremtidige rentekutt i Norge. Selv om de fleste eksperter forventer et rentekutt i mars, er det uenighet om hvor mange kutt det vil bli totalt i år. Usikkerhet i verdensøkonomien, spesielt knyttet til den kommende amerikanske presidenten Donald Trump, bidrar til denne uenigheten. Flere økonomer mener at vi må venne oss til en høyere normalrente fremover, da perioden med svært lave renter er over. Til tross for en svak krone mot dollaren, har den styrket seg noe mot euro og svenske kroner, noe som bidrar til å holde renteforventningene oppe.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!