Saken mot båtføreren involvert i vannskuterulykken i Hidlefjorden ved Tau 1. september, der to tenåringer omkom, er henlagt.
Båtføreren var siktet for uaktsomt drap, men politiet har konkludert med at det ikke foreligger noe straffbart forhold.
Advokaten til båtføreren opplyser at klienten er lettet over avgjørelsen, men at han samtidig føler stor sorg og medfølelse med de etterlatte etter ulykken der Gabriel Johan Misiewicz-Myhre og Noah Østerhus Ask omkom.
1 måned siden
Saken mot båtføreren som var siktet for uaktsomt drap etter en vannskuterulykke utenfor Tau 1. september, er henlagt. I ulykken omkom Gabriel Johan Misiewicz-Myhre og Noah Østerhus Ask, begge 15 og 16 år gamle. Båtførerens advokat, Sigurd Rønningen, opplyser til Stavanger Aftenblad at henleggelsen var forventet, da etterforskningen ikke har avdekket noe uaktsomt eller straffbart forhold. Rønningen sier videre at dette er en lettelse for klienten, som likevel vil uttrykke stor medfølelse med de etterlatte.
1 måned siden
Saken mot båtføreren, involvert i vannskuterulykken der to tenåringer omkom i Hidlefjorden ved Tau, er henlagt. Båtføreren var siktet for uaktsomt drap etter ulykken 1. september, men saken er henlagt som 'intet straffbart forhold'. Båtførerens advokat opplyser at klienten er lettet, men uttrykker medfølelse med de etterlatte og må leve med hendelsen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Saken mot båtføreren, involvert i vannskuterulykken der to tenåringer omkom i Hidlefjorden ved Tau, er henlagt. Båtføreren var siktet for uaktsomt drap etter ulykken 1. september, men saken er henlagt som 'intet straffbart forhold'. Båtførerens advokat opplyser at klienten er lettet, men uttrykker medfølelse med de etterlatte og må leve med hendelsen.
4 måneder siden
En Kripos-rapport bekrefter at en båt kolliderte med en vannscooter i Hidlefjorden 1. september, der to gutter omkom. Rapporten viser at avsetninger på de omkomnes klær samsvarer med bunnstoffet på den siktedes båt. Vannscooteren manglet lanterner og hadde en fart på rundt 70 km/t. Båtføreren er fortsatt siktet, og statsadvokaten skal vurdere saken. Båtførerens forsvarer erkjenner kollisjonen, men anser det som en tragisk ulykke uten straffbar uaktsomhet. De to guttene ble funnet døde etter at en skadet vannscooter ble funnet i fjæra.
3 måneder siden
Saken om Eivind Brunner Swendsens dødsulykke i Tvedestrand er henlagt av Agder statsadvokatembeter. 23-åringen omkom da båten han førte kolliderte med et skjær. Statsadvokaten henla saken på grunn av mistenktes død, som var Swendsen selv. Politiet understreker at henleggelsen ikke innebærer noen skyldkonstatering. En passasjer ble kastet over bord, men overlevde. Saken mot passasjeren ble henlagt før jul. Dermed er hele saken nå avsluttet.
4 måneder siden
En fersk rapport fra Kripos styrker politiets teori om at en kollisjon fant sted mellom en båt og en vannscooter. Avsetninger funnet på klærne til de to avdøde tenåringsguttene samsvarer med bunnstoffet på den siktede båtførerens båt. Denne utviklingen i etterforskningen kommer etter at de to guttene ble funnet døde i sjøen ved Austre Åmøy 1. september. En båtfører i 30-årene er siktet for uaktsom forvoldelse av en annens død i forbindelse med hendelsen.
4 måneder siden
Forsvarer Hege Veland uttaler at hennes klient, bilføreren som var med den drapssiktede i bilen, opplever situasjonen som svært krevende. Hun tror saken mot ham vil bli henlagt og viser til at han ble løslatt som et tegn på sakens status. I tillegg til den drapssiktede døde politibetjent Markus Botnen (25) i skyteepisoden på Klepp. En annen politibetjent ble skadet, mens en fjerde person i bilen var uskadd.
2 måneder siden
Riksadvokaten har henlagt saken mot sjåføren som kjørte bilen under politidrapet i Stavanger i desember i fjor. Sjåførens advokat bekrefter avgjørelsen. Hendelsen involverte Geir Roald Hodne, som er siktet for drapet på politimann Markus Botnen. Hodne døde selv i skuddvekslingen. Sjåføren, en tidligere kollega av Hodne, har forklart at Hodne tvang ham til å delta og hadde med seg en pistol. Statsadvokaten signaliserte allerede i januar at saken mot sjåføren ville bli henlagt, noe Riksadvokaten nå har bekreftet.
2 måneder siden
Riksadvokaten har henlagt saken mot sjåføren som kjørte bilen under Klepp-skytingen i desember, der en politibetjent og gjerningsmannen ble drept. Sjåføren, siktet for medvirkning til drap, slipper straffeforfølgelse grunnet «intet straffbart forhold». Hans advokat opplyser at han vil kreve oppreisningserstatning. Samtidig fortsetter Spesialenheten sin etterforskning av politiets håndtering av hendelsen, mens Vest politidistrikt etterforsker straffesaken mot den avdøde gjerningsmannen.
4 måneder siden
En mor i 30-årene slipper straff etter at hennes ett år gamle datter druknet i badekaret. Agder tingrett konstaterte at moren var skyldig i uaktsomt drap, men valgte å ikke ilegge straff. Aktor la ned påstand om at straff ikke var nødvendig. Moren må likevel betale 150 000 kroner i oppreisningserstatning til barnets far. Moren forlot datteren uten tilsyn i badekaret mens hun gjorde husarbeid. Retten fant at datteren var uten tilsyn i minst 10-12 minutter før hun ble funnet druknet. Retten konkluderte med at det var en klar årsakssammenheng mellom manglende tilsyn og dødsfallet.
3 måneder siden
En 15 år gammel gutt ble drept og en annen person alvorlig skadet i en skyteepisode i Rosengård i Malmö på nyttårsaften. Politiet har pågrepet to personer, deriblant en 18-åring som er mistenkt for uaktsomt drap, kroppsskade og våpenbesittelse. Tre andre personer er fortsatt på frifot. Ifølge politiet tyder de første opplysningene på at skytingen ikke var overlagt, men et resultat av uaktsomhet. Saken etterforskes videre for å fastslå de nøyaktige omstendighetene rundt hendelsen.
4 måneder siden
Spesialenheten har henlagt saken mot Øst politidistrikt etter at tvillingene Mille og Mina Hjalmarsen ble funnet døde i en leilighet i Spydeberg i januar 2023. Jentene, som var 16 år gamle, døde trolig av en overdose. En mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap i saken. Fossumkollektivet, hvor jentene var bosatt, hadde sendt en bekymringsmelding til politiet før dødsfallet, men politiet unnlot å spore jentenes telefoner. Spesialenhetens etterforskning konkluderte med at det ikke var grunnlag for å hevde at politiet hadde begått straffbare handlinger eller unnlatelser i saken.