Isabel Skolmen deler sine erfaringer med mobbing i barndommen, og hvordan vennskap og støtte fra en lærer hjalp henne gjennom vanskelige tider. Hun fremhever viktigheten av å se de som ikke har det bra, og oppfordrer unge til å holde ut og tro på seg selv.
Skolmen forteller også om sin karriere, karakteren Bodil, og avslører at hun ønsker å flytte tilbake til Narvik når hun blir eldre.
Nylig fikk hun tilbake sin karakterbok fra barneskolen, som hadde havnet i en container.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
27 dager siden
Isabel Skolmen deler åpent om sin vanskelige oppvekst i Narvik, preget av mobbing grunnet utseendet, noe som førte til dårlig selvbilde. Hun fremhever betydningen av vennskapet med Katja, som delte lignende følelser, og støtten fra læreren Unni, som inviterte henne hjem og forsto situasjonen. Skolmen oppfordrer unge som opplever mobbing til å huske at mobbere ofte sliter selv, og understreker viktigheten av å tro på seg selv og behandle andre med vennlighet.
3 måneder siden
Isabel Skolmen, kjent fra «Farmen kjendis», forteller om sin oppvekst i Narvik der hun ble mobbet for sitt utseende. Hun startet en modellkarriere etter å ha blitt oppdaget, og jobbet med kjente modeller og deltok på eksklusive fester. Skolmen forteller også om en hendelse i Paris der hun avviste en invitasjon fra Leonardo DiCaprio. Hun ønsket ikke å være en av mange beundrere rundt DiCaprios bord, og takket derfor nei til invitasjonen hans.
2 måneder siden
Artikkelforfatteren deler sin personlige historie om hvordan han utviklet en spiseforstyrrelse i tenårene etter å ha opplevd mobbing og sorg. Han beskriver hvordan han mistet kontroll over mat og trening, og hvordan komplimenter for vekttap forverret situasjonen. En lærer så at han ikke hadde det bra, og ga han et trygt rom til å være ærlig. Dette ble et vendepunkt, og han fikk hjelp av psykolog. Forfatteren understreker at livet handler om mer enn mat og kropp, og at det er viktig å oppsøke glede og snakke med andre. Han oppfordrer også lesere til å tørre å spørre andre om hvordan de har det, da mange sliter i stillhet.
1 måned siden
Grunde Almeland, stortingspolitiker, deler sine erfaringer med mobbing og utestenging i oppveksten i Øystese. Han beskriver en krevende bygdekultur hvor han ble mobbet for å være annerledes og homofil. Mobbingen fortsatte på videregående, men et utvekslingsår i USA ble et vendepunkt. Almeland understreker viktigheten av å ta mobbing på alvor og gi definisjonsmakt til de som opplever det. Han deltok nylig i et Pridetog i hjembygda, en sterk og emosjonell opplevelse som viste en positiv utvikling. Rektorene ved de aktuelle skolene beklager hendelsene og fremhever at det i dag er større fokus på å skape trygge skolemiljø.
11 dager siden
I et intervju med Nettavisen deler Isabel Skolmen sine påskeplaner og minner. Hun skal tilbringe påsken med familie og venner, både i byen og på Norefjell. Skolmen fremhever nostalgiske barndomsminner, spesielt skiturer med sin mormor og stopp på høyfjellshotell for kanelbullar, og forsøker å gjenskape disse minnene for sine egne barn. Hun nevner også et mindre hyggelig minne da elbilen gikk tom for strøm på fjellet. Den ultimate påskestemningen for henne er frokost med eggmaling, skitur, soling og lammemiddag med familie og venner. Hun savner sin mormor Irene ekstra mye i påsken.
3 måneder siden
Artikkelen er en personlig fortelling om en norsk-pakistansk manns opplevelser med utenforskap og lave forventninger i skolen. Han beskriver hvordan en lærer ved navn Hanne ga ham troen på seg selv, noe som var avgjørende for hans videre utvikling. Han forteller også om sine foreldres betydning og deres oppmuntring til å skape egne muligheter. Han startet egen virksomhet som tenåring og utviklet en teknologiplattform. Artikkelen konkluderer med at den norske drømmen handler om fellesskap, tillit og tro på at alle har noe verdifullt å bidra med.
3 måneder siden
Maren Søfferud (23) ble grovt mobbet gjennom hele barndommen i Søndre Land kommune. Hun forsøkte å varsle om mobbingen, men ble ikke hørt av de voksne på skolen. Mobbingen fortsatte og forverret seg, med frykt, slag og baksnakking som en del av hverdagen. Etter en lang rettsprosess er kommunen dømt til å betale millionerstatning for manglende oppfølging. Kommunen har ikke beklaget offentlig, men har avtalt et møte med familien. Søfferud er diagnostisert med PTSD som følge av mobbingen, men ser fremover og ønsker å hjelpe andre ved å dele sin historie.
4 måneder siden
TV-kokk Wenche Andersen deler i et intervju om sin «magiske» barndomsjul, preget av glede og samhold. Hun forteller at foreldrene lærte henne viktigheten av å gi til de som trengte det, en lærdom hun har tatt med seg videre i livet. Andersen oppfordrer folk til å dele mat, vennlighet og smil med andre i julen, og understreker at selv små gaver kan bety mye. Hun jobber i «God morgen Norge» på julaften før hun feirer med familien, og ser på julen som en tid for både glede og vemod, med et ønske om at folk skal se de som sliter.
3 måneder siden
Astrid Smeplass, kjent som Astrid S, forteller åpenhjertig om den vanskelige tiden etter sin deltakelse i «Idol» i 2013. I «Hver gang vi møtes» deler hun hvordan hun isolerte seg, mistet matlysten og slet med søvn etter konkurransen. Hun gikk på videregående skole i Orkanger, men endte opp med å få brev fra skolen om at hun kom til å stryke i flere fag på grunn av fravær. Morens besøk avslørte omfanget av problemene, og etter en periode med bedring valgte hun å droppe ut av videregående for å satse på musikkarrieren. Hun beskriver opplevelsen i «Hver gang vi møtes» som emosjonell og terapeutisk, og er glad for at hun takket ja til å delta.
2 måneder siden
Johanne Rogndal (34) deler sine erfaringer fra et halvannet år langt opphold på en psykiatrisk ungdomsavdeling fra hun var 15 år. Hun beskriver en hverdag preget av tvang, isolasjon og medisinering etter selvskading. Rogndal forteller om en spesifikk episode der politiet ble tilkalt og hun ble isolert og strippet, noe hun opplevde som svært nedverdigende. Institusjonen har beklaget behandlingen og erkjent at den var skadelig og under dagens standard. Rogndal, som i dag er psykolog, ønsker å belyse viktigheten av kompetanse og omsorg i psykisk helsevern for ungdom, og viktigheten av å skjerme barn for uproporsjonal maktbruk.